Мережевий плеєр чи заміна акустики - Версия для печати +- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum) +-- Форум: Звук (/forum-3.html) +--- Форум: Hi-Fi Аудио (/forum-8.html) +--- Тема: Мережевий плеєр чи заміна акустики (/thread-201710.html) |
RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - ВА67 - 30-03-2023 18:49 (30-03-2023 16:44)Einshtein писал(а): Якраз "на межі"Вау ефект, який потім пройшов і з'явилася втома. Теж колись думав про хегель, але прочитавши про нього все, що міг знайти, зрозумів - він не для мене( акустика вже була). Очевидно, що оберон це не ваше і хегель тут не дуже знають. Можливо закордонні форуми? RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - ZLoDAY - 30-03-2023 21:40 Цитата:мультибіт PCM1791AC каких пор BB 1791 - мультибит ? В смысле что R-2R ? ............... утомляемость может быть связана как с источником, так и с усилением (сЁр гармоник при работе на реальной музыке, а не на тестовых синусах итп). Проще сменить ЦАП для начала, проверить (совет про мультибит поддерживаю). Однако сразу тащить ломовые аппараты не у всех есть возможность. Главное тут не брать фуфло из китая за $150-500 и потом гордо заявлять на формах в духе "слушал я ваш мультибит - херня мутная". На рынке, иногда у знакомых, достаточно фирменных аппаратов чтобы послушать и понять в чем отличие звука таких источников. Проблема 1: не будет в таких железках входа USB. Нужен конвертер/звуковой интерфейс USB---spdif/AES/toslink. В случае использования звуковой карточки (интерфейса), используется ее способность преобразования USB---все остальное. Цифро-аналоговая часть не используется. RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - Einshtein - 30-03-2023 22:10 [quote='ZLoDAY' pid='4447312' dateline='1680201651'] C каких пор BB 1791 - мультибит ? В смысле что R-2R ? ............... утомляемость может быть связана как с источником, так и с усилением (сЁр гармоник при работе на реальной музыке, а не на тестовых синусах итп). Проще сменить ЦАП для начала, проверить (совет про мультибит поддерживаю). Однако сразу тащить ломовые аппараты не у всех есть возможность. Главное тут не брать фуфло из китая за $150-500 и потом гордо заявлять на формах в духе "слушал я ваш мультибит - херня мутная". Не дуже я ВАС зрозумів...Цап в мене один, той, що вбудований в хегель. RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - ВА67 - 30-03-2023 22:36 (30-03-2023 21:40)ZLoDAY писал(а): C каких пор BB 1791 - мультибит ? В смысле что R-2R ?Може, але ТС ясно сказав, хегель хоче залишити. Репертуар - тяж. Яке джерело буде добрим? Мінік - досить нормальний. Юсб під питанням, тому порадив підключити оптикою, якщо мінік не новий. Можна і юсб конвертор, але це гроші та невідомий результат. Я все ж схиляюся до акустики з шовковим твітером, вищої класом ніж була. Підправити дротами, якщо шо. RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - Einshtein - 30-03-2023 22:57 (30-03-2023 22:36)ВА67 писал(а): Може, але ТС ясно сказав, хегель хоче залишити. Репертуар - тяж. Яке джерело буде добрим? Мінік - досить нормальний. Юсб під питанням, тому порадив підключити оптикою, якщо мінік не новий. Можна і юсб конвертор, але це гроші та невідомий результат. Я все ж схиляюся до акустики з шовковим твітером, вищої класом ніж була. Підправити дротами, якщо шо.Акустику думаю зможу поміняти...Бюджет, ну до 2k$ RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - ZLoDAY - 31-03-2023 01:21 Цитата: Цап в мене один, той, що вбудований в хегель.А еще в нём есть входы аналоговые, в которые можно подключить другой ЦАП и сравнить свои ощущения по утомляемости. Усилительная часть останется прежней. (Хотя мой опыт говорит, что концепция "все-в-одном" в 99% хуже, чем специализированные вещи под свои задачи). Цитата:Яке джерело буде добрим?Нормальный у него источник. Другое дело, что IEEE 1394 в старых "огрызках" намного лучше сраного USB в современных аппаратах вообще. Но во первых, есть наследник в виде thunderbolt с обратной совместимостью {через огрызочный переходник} до 1394 и вагоном дешевых {теперь уже} карт {с которыми единственный вопрос - наличие драйверов под современные версии MacOS }. Во вторых, для Свидетелей Секты Святого ЮСБ {сокр. СССЮ } есть как конвертеры USB---spdif/toslink, так и полноценные интерфейсы. Например, RME {дико стабильные, хорошо сделаны, долго выпускают драйвера после прекращения продаж, звучат лучше чем 80% любого кала до $1000}, Audient {нормально сделаны, хорошо звучат}. А уже цеплять/нет к интерфейсам отдельный конвертер по AES/оптике - это зависит после того как сравнишь эти карты с встроенным ЦАП в усилитель. Многие конвертеры "все-в-одном" по USb звучат заметно хуже, чем по AES/spdif. Т.е. схема выглядит условно так: Mac mini----usb-to-AES/spdif-----DAC---Hegel Либо : Mac mini------звуковая карта(RME, Audient, Apollo, Lynx, Motu)---- Hegel Либо : Mac mini-----звуковая карта(.......) ее цифровой выход----DAC----Hegel Это как и первый вариант, только у карты не берется аналог, а она используется для конверсии из USb---AES/spdif для внешнего ЦАП. Почему это важно: у старых и звучащих ЦАП нет USB. Если же Mac mini древний как плешь Стива ЖоПса и в нем есть оптика, она все одно хуже, чем отдельная карта, потому что тому "кодеку" от Broadcom цена три цента в партиях по миллиону штук. RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - Boostaddict - 31-03-2023 02:29 Lyngdorf, даже младший, решит 90% обычных проблем в таких случаях. Отличный дивайс "всё в одном" , а его фирменная рум-коррекция просто спасает положение даже в самых сложных ситуациях. В идеале использовать с родной акустикой и шикарнейшими сабами ( играют от 800 Гц ). Громадным плюсом является то, что и АС , и сабы можно расположить вплотную к стене, т.к. зачастую в жилых помещениях нет варианта вынести АС на полтора метра в глубину комнаты. С помощью рум-перфект формируется глубина сцены, хотя несколько иначе, чем обычно - больше впереди колонок, чем сзади. Но, повторюсь, в сложных помещениях это палочка-выручалочка, с помощью которой можно получить достойный звук в существующих непростых условиях, при этом не заморачиваясь с традиционными методами акустической обработки помещения. Ну и ещё один плюс - для всей системы нужны лишь один силовой и акустические кабели, а значит можно подобрать лучшие. С помощью некоторых твиков без особых вмешательств эти аппараты могут звучать ещё круче. RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - Vasiles - 31-03-2023 02:55 (30-03-2023 11:23)Einshtein писал(а): Але зараз, звук почав стомлювати, дуже різко, холодно та аналітично.Різко і холодно, тому що без якісного живлення стстеми, так і повинно бути. Аналітично ? Я думаю Ви неправильно вживаєте цей термін. Зновуж таки аналітичність неможлива в Вашому варіанті, тому що немає "живлення" . Почніть з цього і Ви не впізнаєте своєї системи в тому складі що зараз RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - Einshtein - 31-03-2023 07:33 (31-03-2023 02:29)Boostaddict писал(а): Lyngdorf, даже младший, решит 90% обычных проблем в таких случаях.Я читав за NAD C658, в ньому є Dirac, обмежений правда (500 Гц) безкоштовно, можливо його розглянути як мережевий плеєр? Систему все в одному не хочу, вважаю, краще окремі компоненти (31-03-2023 01:21)ZLoDAY писал(а): А еще в нём есть входы аналоговые, в которые можно подключить другой ЦАП и сравнить свои ощущения по утомляемости.Тобто вихід в тому, щоб просто замінити ДАК мого Хегеля? В принципі те, що я думав, прибрати МАК, купити мережевий плеєр? RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - bylujnik - 31-03-2023 08:01 (31-03-2023 02:29)Boostaddict писал(а): Lyngdorf, даже младший, решит 90% обычных проблем в таких случаях.У тс вже є девайс "все в одному" - Гегель. Очевидно, що стрімер і дак інтегровані в інтегрований підсилювач - це компроміс. А оскільки тс не хоче міняти підсилювач, то треба щось поліпшити або в акустиці, або в джерелі. Я б з джерела почав. Ну і про виділену лінію тут правільно казали - вона по вагомості впливу рівняється заміні акустики RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - Einshtein - 31-03-2023 08:53 (31-03-2023 08:01)bylujnik писал(а): . Я б з джерела почав. Ну і про виділену лінію тут правільно казали - вона по вагомості впливу рівняється заміні акустикиНа рахунок джерела згоден! А, як краще організувати живлення, підкажіть RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - Boostaddict - 31-03-2023 19:34 (31-03-2023 08:01)bylujnik писал(а): У тс вже є девайс "все в одному" - Гегель. Очевидно, що стрімер і дак інтегровані в інтегрований підсилювач - це компроміс. А оскільки тс не хоче міняти підсилювач, то треба щось поліпшити або в акустиці, або в джерелі. Я б з джерела почав. Ну і про виділену лінію тут правільно казали - вона по вагомості впливу рівняється заміні акустикиЯрослав, фишка Линга - румперфект, который творит чудеса в неподготовленных помещениях. Особенно в связке с родной акустикой и сабами. В этом отношении он уникален. Никакой Дирак с ним не сравнится. ТС сказал об утомляемости....это обычно происходит вследствие искажений, обусловленных акустикой комнаты. Поэтому и привел в пример Лингдорф как решение проблем. RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - ВА67 - 31-03-2023 22:39 (31-03-2023 08:53)Einshtein писал(а): На рахунок джерела згоден! А, як краще організувати живлення, підкажітьДжерело( транспорт) кардинально вам нічого не змінить. Це може зробити цап/підсилювач, або акустика. Хегель ви не міняєте, тоді - акустика. Кімната? Що, У вас всюди плитка, граніт? Киньте коврик. Ці всі дроти, розетки, запобіжники і підставки - це потім, під настрій і гроші.імхо. RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - bylujnik - 01-04-2023 07:46 (31-03-2023 08:53)Einshtein писал(а): А, як краще організувати живлення, підкажітьСтавите Stromtank 5000 і полетите в нірвану RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - alexkit - 01-04-2023 09:16 За такие деньги лучше dali core))) RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - bylujnik - 01-04-2023 09:20 За "дєньгі" мови не було - питання було як краще організувати живлення RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - ZLoDAY - 01-04-2023 17:24 Цитата: Lyngdorf, даже младший, решит 90% обычных проблем в таких случаях.Чего уж там, проще сразу номер своей банковской карточки написать. Цитата: вона по вагомості впливу рівняється заміні акустикиПокупка своей выделенной подстанции на 5 кВ равна смене сетапа, а на 330 кВ - замене жены и собаки. Очевидный путь в нирвану = аренда блока на АЭС. Цитата: Тобто вихід в тому, щоб просто замінити ДАК мого Хегеля? В принципі те, що я думав, прибрати МАК, купити мережевий плеєр?Ну это самое простое, и заметное по изменению в указанных условиях (желание оставить усилитель). Еще без угара по переходу к палладиевым проводам, платиновым предохранителям. RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - vadost197 - 02-04-2023 00:40 Под Hegel в идеале будет Audiovektor RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - Boostaddict - 02-04-2023 02:11 (01-04-2023 17:24)ZLoDAY писал(а): Чего уж там, проще сразу номер своей банковской карточки написать.Так напишите. RE: Мережевий плеєр чи заміна акустики - ZLoDAY - 02-04-2023 04:43 Мне то впаривать кому то эту херню не нужно. |