![]() |
Кабельная тема. - Версия для печати +- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum) +-- Форум: Звук (/forum-3.html) +--- Форум: Hi-Fi Аудио (/forum-8.html) +--- Тема: Кабельная тема. (/thread-201595.html) |
RE: Кабельная тема. - artshop - 24-03-2023 15:18 (24-03-2023 15:00)serapion1984 писал(а): Шановні. Нагадайте, будь ласка, чому тема сліпого тестування кабелів таке собі табу та викликає нервовий зрив у аудіофілів? Я без стьобу, колись чув пояснення але ніяк не можу пригадати.Викликає тіки позитив/задоволення! Багато разів робив, декілька спроб було мене перевірити... Кульмінація бува тоді, коли ти зробив вигляд, що кабеля змінив, а на справді то ні! Яке задоволення, коли прослуховувач за 10 сек. це чує! Наша людина!!!! RE: Кабельная тема. - zick - 24-03-2023 15:24 (24-03-2023 14:51)t.800 писал(а): а проводников по идее два..Я имею в виду вот такое. То, чем комплектуется аппартура в коробке обычно такое. Но не только. Экран является холодным проводником и паян с двух сторон. [attachment=1247709] RE: Кабельная тема. - serapion1984 - 24-03-2023 15:25 Nemtudom, та логіку кабельних агностиків і нігілістів я розумію. Проте я пам'ятаю є якесь пояснення високопарне аудіофільське чому сліпі тести кабелів недоречні, не носять методологічний характер, не можна спиратися на їх результат і так далі. Але от не можу пригадати в чому там сенс. RE: Кабельная тема. - artshop - 24-03-2023 15:26 Професійний інсталятор завжди змушує замовника послухати систему хоч з одним "непотрібом". Так, трохи соромно, але нема іншого шляху, щоб зрозуміти рівень потреб замовника... ![]() RE: Кабельная тема. - serapion1984 - 24-03-2023 15:27 (24-03-2023 15:18)artshop писал(а): Кульмінація бува тоді, коли ти зробив вигляд, що кабеля змінив, а на справді то ні!Не думаю що це аргумент на пользу сліпих тестів. Як би не було, сліпий тест це виклик, який супроводжується елементами стресу та хвилювання слухача. Поставити задачу ввести в оману, так це не важко. (24-03-2023 15:26)artshop писал(а): послухати систему хоч з одним "непотрібом"Це не так важко, беремо майже будь який кабель крутого бренду рітейлом до 100 у.е. У багатьох випадків звучить гірше за "Одесакабель" (24-03-2023 15:18)Nemtudom писал(а): держать в руках полированнную в палисандре коробку ,доставать кабель в диковинной оплетки из бархатной упаковке ,вдыхать божественный аромат проводов ну и любоваться ценникомЗаздрість це один з смертних гріхив по Данте ![]() RE: Кабельная тема. - zick - 24-03-2023 15:31 (24-03-2023 15:25)serapion1984 писал(а): не можу пригадати в чому там сенс.Утверждается, что нужно соблюсти несколько условий - мгновенное переключение без перекоммутации в силу кратковременности памяти на характер звука, на идеально одинаковой громкости. Малейшая разница в громкости может изменить восприятие даже без замены кабелей. Перетыки с промежутками это пауза, и всякий раз контакты на терминалах как-бы освежаются. RE: Кабельная тема. - artshop - 24-03-2023 15:32 Взагалі, сліпий тест, то дурня! Будь яке перевтикання потребує до-налаштування! І не завжди достатньо зрушити АС. --- Вадиме... Не згоден! Будь яке зрівняння треба робити на контенті, на який прослуховувач реагує. Тоді та "кратковременная" пам'ять - до одного місця! Він миттєво обирає ліпше налаштування! ... але є але... У іншій системі різниця може бути протилежна! То... Сліпий тест, то дурня! Єдиний сенс, перевірка вух!!!! RE: Кабельная тема. - Vasiles - 24-03-2023 15:43 (24-03-2023 15:31)zick писал(а): Утверждается, что нужно соблюсти несколько условийНапевно все залежить від гостроти слуху. Як вже писав, останній швидкий тест на патчах аудіоквест Цинамон і Водка, вони стоять поряд в лінійці виробника, тільки перший ритейлом 150, другий 600. Було три спроби у мене і ще однієї людини. Ніхто ніразу не помилився з 6_ти переключень, чи не переключень. Для мене все було і так зрозуміло без тестів, але син всеж не віриа що можна все почути, переконався сам ![]() RE: Кабельная тема. - AudioTomCat - 24-03-2023 15:43 (24-03-2023 15:00)serapion1984 писал(а): Шановні. Нагадайте, будь ласка, чому тема сліпого тестування кабелів таке собі табу та викликає нервовий зрив у аудіофілів?Ніякого зриву немає, злегка дістало те, що тему цю мусолять і повторюють, як мантру різні глухарі-аудіофоби, яким істина до лампочки, важливий тільки троллінг. А тест я проходив, як і багато людей, хто цікавиться аудіо, а не лурчанськими приколами. Якщо не вибирати спеціально кабелі, подібні за звуком, то пройти його на своїй системі неважко. RE: Кабельная тема. - zick - 24-03-2023 15:44 (24-03-2023 15:32)artshop писал(а): Вадиме... Не згоден!Я считаю слепые тесты дурным занятием. Кабели имеют различия и это факт. Какое звучание кому больше нравится - это вкусовщина. Какое звучание правильное - никто не знает. Просто нет мерила. Я не говорю о таких вещах, которые даже глухому слышны - мутный кабель от качественного и без хитрых процедур слышно. А разница между качественными , которые на своём месте - это предмет очень тонкий и требует почти невозможного по сложности протокола испытаний, и в итоге всё равно упрётся во вкусовщину. RE: Кабельная тема. - artshop - 24-03-2023 15:46 Обізнані не роблять сліпий тест за для себе! ![]() ... йо! Вадим вже розтлумачив! RE: Кабельная тема. - skown - 24-03-2023 15:53 в нынешней реальности важно быть не столько аудиофилом, сколько обеспеченным человеком например, приходят в аудио салон три покупателя для приобретения системы с учётом кабелей, у одного бюджет $10000, у другого - $50000, у третьего $100000 результат будет очевидным и можно не морочить голову выбором кабелей и не нужно никаких слепых прослушиваний ![]() RE: Кабельная тема. - artshop - 24-03-2023 15:55 Помилка!!!! ... як казала Д. Робертс..., велика помилка!!!! Кабелі у хоум, то потужна зброя! А добір іде не за кошторисом. ---- Декілька діб тому, налаштовував потужну систему у Харкові. Мав з собою 20+ різноманітних кабелів. Десь виникла потреба у коштовних, а десь навпаки! То до того, цо ціна не завжди дає якість! RE: Кабельная тема. - Vasiles - 24-03-2023 15:58 (24-03-2023 10:53)serg68 писал(а): по той простой причине, что кабели этого бренда по ритейлу нигде, никогда и ни при каких обстоятельствах не продавались и не продадутся.Так я і написав, що Електра і Даймон продавались за 50 відсотка від ціни. Знайдіть мені за 50% за VooDoo Air Phoenix я її з радістю куплю і закрию питання з цифровим джерелом. Ну от прдобається мені те що робить зі звуком топові Вуду, що мені робити ? ![]() Почитайте що пишуть за Вуду на Аудіогоні і не тільки. Не існує ідеального кабеля Кожен вибирає свій ідеальний кабель З.І. знаю особисто двох людей в яких стоїть Вуду, в одного 2 топи Тесла і Драгон, шукає Фенікс на заміну Електрі, не може знайти. У другого передтопи, не планує їх міняти. З.І.З.І за кабелі PS, повність погоджуюсь Якось так ![]() RE: Кабельная тема. - skown - 24-03-2023 16:04 (24-03-2023 15:18)Nemtudom писал(а): ...... им надо держать в руках полированнную в палисандре коробку ,доставать кабель в диковинной оплетки из бархатной упаковке ,вдыхать божественный аромат проводов ну и любоваться ценником -вот тогда все становится на местоNordost Odin Gold здесь вряд ли кому-то интересен Цитата:Цены на Nordost Odin Gold в Штатах таковы: кабели питания — 35 000 долларов за 1,25 м, аналоговые межкомпонентные — 35 000 долларов за пару длиной 0,6 м, а Odin Gold Tonearm Cable — 22 000 долларов за 1,25 м. Акустические кабели Odin Gold Speaker стоят 55 000 долларов за 1,5 метра длины. Также есть перемычки для акустических клемм колонок Nordost Gold Bi-Wire длиной 0,33 метра — по 14 000 долларов. RE: Кабельная тема. - ЛЮБИТЕЛЬ.. - 24-03-2023 16:26 (24-03-2023 15:18)Nemtudom писал(а): serapion1984 потому что большинство так называемых аудиофилов,глухие шо тетереваПолностью согласен. Только "слепые" тесты объективно выявляют субъективные ощущения и субъективные восприятия - как и что "слышат" те, кто претендует на "аудриофила 80-го лвла". И только "слепые" тесты, позволяют выявить шарлатанов и мошенников. Те, кто уверен в "своем слухе" и правоте - те, никогда не выступят против, а всегда поддерживают такие тесты, дабы ничего не оказывало влияние на выводы о звуке - только музыка и уши. RE: Кабельная тема. - zick - 24-03-2023 16:31 (24-03-2023 15:58)Vasiles писал(а): за кабелі PS, повність погоджуюсьЧто показательно, МакГован и не утверждает, что ему известны какие-то тонкие секреты силовых кабелей. Он это оставляет другим. Шульц свой первый кабель силовой продавал за 50 долларов и рассказывал про науку и вибрации. Сейчас он говорит, что его кабеля ему помогает создавать вера и господь. Но топовый стоит уже больше 12000. Что не удивительно, с таким помощником. RE: Кабельная тема. - serapion1984 - 24-03-2023 17:00 (24-03-2023 15:18)artshop писал(а): Викликає тіки позитив/задоволення! (24-03-2023 15:32)artshop писал(а): Взагалі, сліпий тест, то дурня!The End! ![]() Побачив відео одного мурзілкіна аудіофілофоба, кабелезаперечника. Він припускає що існує 2% людей, які насправді можуть почути всі тонокощі звуку достатньо детально щоб впізнати ефект кабелів у сліпому тесті. Інші аудіофіли цього не чують. Але оскільки не хочеться пасти задніх то приписують себе до групи золотовухих. Звісно, це чергова істерика людини, який вважає Cerwin-Vega супер акустикою а кабель за 50 доларів дорогим. Але зерно сенсу в самій його логиці таки є. Наприклад, я вам чесно про себе скажу далеко не в усякому сліпому тесті я відрізню ті чи інші кабелі. Коли поживу пару тижнів з кабелем, послухаю різний контент, в різному настрої, в різний час доби, на різній гучності, тоді тільки формую думку. Мені важко на перевтиканнях одразу щось там охарактеризувати. RE: Кабельная тема. - alex23 - 24-03-2023 17:23 (24-03-2023 17:00)serapion1984 писал(а):Там підміна понять стосовно 2 відсотків людей. Аудіофілів серед людей і 0.002 відсотки не набереться. RE: Кабельная тема. - t.800 - 24-03-2023 17:25 (24-03-2023 14:15)skown писал(а): serg68, а вы слушаете тяжеляк/металл ?Metallica зашибись играет, хотя мне не нравится как её пишут...тут всё относительно. А по твоему тот же Deicide или Cannibal Corpse в каком виде пишу..? На виниле кстати Каннибалы здорово звучат. |