Hi-Fi Forum
Криптовалюта. Роздуми на тему... - Версия для печати

+- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum)
+-- Форум: Разное (/forum-5.html)
+--- Форум: Курилка (/forum-36.html)
+--- Тема: Криптовалюта. Роздуми на тему... (/thread-180665.html)

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - Pasha - 10-07-2017 18:53

Деньги из воздуха, я правильно понимаю? Надуваем мыльный пузырь?

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - Audio Fanat - 10-07-2017 18:56

(10-07-2017 18:53)Pasha писал(а):  Деньги из воздуха, я правильно понимаю? Надуваем мыльный пузырь?
Так. Купуємо попкорм й спостерігаємо за тим коли й як він лопне й з кого з тих хто його надував скільки й які полетять бульби. Biggrin

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - bass_treble - 10-07-2017 19:21

У мене нема відповідей на всі ваші запитання. Я не створював тему з метою пропаганди майнинга. Я навіть не уявляв, що хтось з форумчан зацікавиться цією темою, тобто цим способом заробітку. Всі хто зацікавився, отримав від мене одну єдину пораду - ніяких рухів у напрямку майнинга сьогодні не робити. Жодної копійки не вкладати. Моя мета полягала і полягає - спільними силами зрозуміти і усвідомити, що це все таке... Більшість висловила свою думку - це афера, це піраміда. Я приймаю таку відповідь. Є ті, хто усвідомлює, що це справді новітня технологія і це ідея нового бачення світу. Я теж приймаю таку думку і сам схильний до неї. Особисто я вклав багато зусиль вивчаючи цю тему і продовжую робити це щодня. Вивчаю ринки, аналізую біржі, слідкую за найпотужнішими пулами, що добувають біткоін, та аналізую їх відсоткові ставки і т.д. Пропоную вам переглянути одне відео. Час від часу переглядаю його і з кожним разом дивуюся, яким складом розуму потрібно володіти, що створити щось подібне...

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - sergik1001 - 10-07-2017 21:02

Биткоин, как квантовая физика, не все физики понимают ее, но все говорят - это очень круто. Вопрос, если уже сейчас для первой синхронизации, после установки на пк. необходимо более 100гб и сутки времени, что произойдет через несколько лет, когда кол-во сделок вырастет в несколько раз? Когда говорят о биткоине, единственным плюсом его упоминают децентрализацию, и постоянно напоминают, что система постоянно решает какие-то задачи, такого типа( вам от Маши пришли 2 бтк , от Саши 3бтк, нужно отправить Васе 4 бтк, тут система начинает архисложные вычисленияAshamed0006 - результат 100500 каких-то символов), и за решение этих задач вам необходимо будет заплатить комиссию первому решившему.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - Pasha - 10-07-2017 21:04

Посмотрел почти пол фильма... Это пирамида, без конкретного ответственного лица. У кого есть лишние деньги могут играть в эту игру, которая когда то закончиться....

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - bass_treble - 10-07-2017 21:31

To Pasha. Найвища степінь людської свідомості - мати свою думку, навіть якщо ця думка помилкова.

Ми занадто вузько мислимо. Трохи вище я вже писав, що біткоін - це тільки один із сценаріїв можливостей теорії блокчейну. Автор або автори цієї ідеї чітко демонструють своїм математичним алгоритмом про можливість існування нової валюти, незалежної від банків, незалежної від країн та національностей, незалежної від політичних поглядів, державних устроїв і так далі. Невже ви досі не усвідомлюєте на що натякає Сатоші Накамото. Ми причепились до біткоїна і не можемо заспокоїтись. Справа зовсім не в біткоіні чи будь якій іншій криптовалюті. Справа в тому, що якщо є можливим існування децентралізованої валюти - це означає, що є можливим існування децентралізованого правління планетою, в якому за будь яке, навіть дрібне рішення несе відповідальність кожен, хто проживає одну і ту ж мить. Тепер ви усвідомлюєте, чуму так важливо вбити нам в голову, що це піраміда? Повірте, що сучасний політичний світовий устрій зробить все можливе, щоб це було пірамідою, а нам просто скажуть, ось бачите, які ми круті, ми розкрили таку аферу... Те, що відбувається зараз - це моделювання нової генерації, нового суспільства... Біткоін чи інша крипта - це лакмусовий папірець, який демонструє, що це є абсолютно можливим.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - Black_Jack - 10-07-2017 21:54

У дебилов, скорее всего, тоже есть своя думка...
Это так, наблюдение

(10-07-2017 21:04)Pasha писал(а):  Это пирамида, без конкретного ответственного лица. У кого есть лишние деньги могут играть в эту игру, которая когда то закончиться....
Идеальная среда для какой-то мега-гипер-пупер-кибер атаки.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - Pasha - 10-07-2017 22:06

(10-07-2017 21:54)Black_Jack писал(а):  Идеальная среда для какой-то мега-гипер-пупер-кибер атаки.
Это как один из способов прикрыть лавочку. )

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - Audio Fanat - 10-07-2017 22:11

(10-07-2017 21:04)Pasha писал(а):  Посмотрел почти пол фильма... Это пирамида, без конкретного ответственного лица. У кого есть лишние деньги могут играть в эту игру, которая когда то закончиться....
И на её вершине окажется тот хакер, который первым взломает всю эту бадягу, после чего миллионы бывших криптовалютчиков зачешут свою репу и задумаются о том ради чего они бесцельно прожили годы, ничего при этом не создав и ничего не дав человечеству. Sick0010

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - Black_Jack - 10-07-2017 22:41

Учитывая, что сложность (читать - стоимость) добывания увеличивается, заставляя криптоискателей тратить все больше и больше, жо-а надвигается все быстрее и быстрее...

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - AntonZP - 10-07-2017 23:20

(10-07-2017 21:31)bass_treble писал(а):  .... Автор або автори цієї ідеї чітко демонструють своїм математичним алгоритмом про можливість існування нової валюти, незалежної від банків...
и так и не так.

1. демонстрация алгоритма - да.
2. оторванность от банков и т.д. - нет.

битки или любая другая валюта является товаром, стоимости или "курс" которой определяется количеством реально заведенных денег.

т.е. покаместь ее хотят купить - курс растет, когда выводят - понижается.
разумеется транзакции реального ввода/вывода настолько мелки к общей массе, что даже ряби на поверхности не вызывают.

но покупка или продажа (ввод/вывод) все равно происходит через финансовые (банковские) организации как бы они не назывались.
и самое забавное, что реальные банки торгуют биками именно как биржа, т.е. фактически это биржевой товар.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Биржевой_товар

а для всех биржевых товаров динамика цены весьма забавна... поднимается... рушится и т.д.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - Pasha - 11-07-2017 00:04

(10-07-2017 21:31)bass_treble писал(а):  
To Pasha. Найвища степінь людської свідомості - мати свою думку, навіть якщо ця думка помилкова.

Справа зовсім не в біткоіні чи будь якій іншій криптовалюті. Справа в тому, що якщо є можливим існування децентралізованої валюти - це означає, що є можливим існування децентралізованого правління планетою, в якому за будь яке, навіть дрібне рішення несе відповідальність кожен, хто проживає одну і ту ж мить.
Т.е. правят все, такая себе анархия получается. Отвесности и спроса не с кого нет, так как решения принимают коллектив. Мнение специалиста приравнивается к мнению статиста и имеют равное право голоса. И это будущее??....

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - bass_treble - 11-07-2017 00:30

To AntonZP. Я зрозумів хід ваших думок і я з вами згоден за всіма пунктами, але тільки станом на сьогоднішній день. Спробую розширити свою власну теорію. Припустимо, що алгоритм блокчейну таки буде розвиватися... Тільки припустимо... Що ми маємо сьогодні. Ціна біткоіна - 2500 у.о. Ми вже знаємо, що модель тільки розвивається і досить успішно. Також ми знаємо, що складність обчислень зростає, а винагорода зменшується. Тепер, що заважає припустити нам, що із збільшенням складності алгоритму і відповідно із зменшення винагород з кожною наступною складністю ціна біткоіна буде зростати і наступить момент, коли вартість біткоіна буде становити 10 000 у.е за один біткоін. До речі, це ще далеко не крайня точка вартості біткоіна. Так, сьогодні біткоін це звичайний товар, котрим можна спокійно торгувати на біржах чи проводити з ним будь які інші операції бо його сила ще не настільки велика, тому він (біткоін) не становить загрози - це просто іграшка в руках бізнесу. Але ряд аналітиків прогнозують ціну за біткоін далеко за 5 або навіть 6 нулів (це демонструє і сам алгоритм, котрий ускладнюється з плином часу) і тоді наступить момент, що біткоін перестане бути іграшкою у руках долара, а навпаки - долар стане іграшкою у руках біткоіна. Якщо це станеться - це стане крахом сучасної економічної системи, а значить і політичної... Повторюю, що алгоритм блокчейну - це тільки математична модель, це насправді експеримент, а біткоін - це невеличка винагорода тим, хто підтримує цей експеримент, адже без математичних обчислень, що потребують неймовірні обчислювальні ресурси не зявились би майнери, що фактично своїми ресурсами і підтримують цю модель. Ви повинні розуміти, що цей алгоритм можна було б змоделювати у закритій локальній мережі, але мета експерименту в тому, щоб він був змодельований у реальному середовищі, тобто в у відкритій мережі інтернет, з відкритим доступом, щоб ми з вами переконалися... Ще один важливий фактор, на котрий ми не звертаємо увагу - це час. Так, потрібен певний час, щоб алгоритм розвивався, бо тільки його розвиток робить його сильнішим. Буде вдалим цей експеримент, або ні - покаже знову ж час. Я напевно не зовсім правильно розпочав саму тему, обернувши її в русло майнингу і відповідно заробітку на ньому. А з іншого боку я і не Сатоші Накамото, щоб так все передбачити...

To Pasha. Гіршу анархію ніж існує тепер уявити важко і ніякої відповідальності ніхто і ні за що не несе. Один брякає ядерними бомбами на весь світ, інший давить своїми вічно зеленими і відносить нас з вами до третього світу, третій... - список нескінченний. Ну і не плутайте, анархія - це кожен робить що хоче, тобто саме це і відбувається тепер. Блокчейн несе в собі зовсім іншу ідею, яку ви досі не зрозуміли.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - AntonZP - 11-07-2017 01:25

2 bass_treble

не так.
количество биткоинов растет за счет транзакций, т.е. каждая транзакция созаёт "комиссию" тому кто ее первый провёл.
а общая стоимость - общее количесво введенных в систему реальных денег.
курс - отношение количества реального бабла к общему количеству биткоинов.

не может быть краха общей экономической системы.

грубо, это как мелкие алмазики. есть клуб желающих расчитываться этими алмазиками, но покупка и продажа идет всё равно через официальные финансовые институты.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - bass_treble - 11-07-2017 09:16

Є хороші і погані новини. Протягом останнього тижня біткоін тримався на позначці приблизно 2600 у.о за один біткоін. Сьогодні вночі ціна біткоіна почала різко падати і тепер становить 2350 у.о. Разом за біткоіном різко впали в ціні і інші криптовалюти. Найближчим часом падіння криптовалют буде спостерігатися і надалі. Тому всі, з ким ми спілкувалися у приватних повідомленнях чи у режимі телефонного звязку - ми прийняли правильне рішення, а саме не починати майнинг саме тепер і не вкладати у цю справу жодної копійки. Я передбачав такий розвиток подій, адже протягом наступних кількох тижнів плануються кардинальні зміни у алгоритмі блокчейну біткоіна. За моїми прогнозами біткоін може впасти до позначки 1800 у.о., а в гіршому випадку - навіть до 1500 у.о. Падіння біткоіна і відповідно інших криптовалют (ефіріум впав нижче 190 у.о.) проявить себе також у наступному - падіння ціни на обладнання для майнингу, різка поява відеокарт на вторинному ринку за більш реалістичними цінами і т.д. Хто сьогодні майнить на відеокартах вже помітив, що прибуток за добу різко упав. Якщо робити довгостроковий прогноз, думаю що цей період буде тривати не довше одного місяця.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - Black_Jack - 11-07-2017 09:20

Да это фигня...
Вот "в мае 2010 года — американец Ласло Ханеч за 10 000 биткойнов получил две пиццы"

Поел за 26.000.000 у.е.
Вот это героический мегафакап! Happy0196

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - bass_treble - 11-07-2017 09:43

To Black_Jack. Так - це дійсно факт, котрий до сьогодні зберігається в історії блокчейну і його можна прослідкувати, адже ми вже знаємо, що кожний новий блок у цьому алгоритмі будується на історії всіх попередніх. Десь на форумах я навіть бачив цю транзакцію. На початку теми я вже писав, що сприймаю все це, як потужню компютерну гру. Хтось рубить в танчики, збирає там собі якісь віртуальні бали, нагороди, звання, титули, купляє танчики і т.д., але це все залишається там - у віртуальному світі, а комусь до вподоби інша гра, яка давно вийшла за межі віртуального світу. І якщо розібратись глибше, то в цій грі є реальна раціональна зернинка. Питання в тому, чи буде вона оцінена і зможе розростись у повноцінну модель, або її перетворять на одну з найбільших афер 21-го століття.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - AntonZP - 11-07-2017 10:32

я бы не назвал изначальную идею - аферой.

это всего лишь супер удачная проверка алгоритма блокчейна, не думаю что автор изначально ставил такие задачи или расчитывал на подобный успех.

аферисты как раз те кто наполнил систему реально распухшим содержанием и построил фермы в расчете заработать.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - bass_treble - 11-07-2017 13:23

Тепер знову трохи про сумне, а саме про те що мене тривожить. Це мої роздуми з приводу, а чи насправді модель створено з благородним задумом? Для цього ще раз повторю частину свого повідомлення №34.

Мої думки гірші - світове панування одиниць, повна зміна світового устрою і так далі. Фактично блокчейн - це і є алгоритм, або простими словами математична модель що призведе до глобальної зміни... Не маю жодного сумніву, що авторами алгоритму є китайці і іхнє бажання захопити весь світ відомо давно і всім і вони це зроБЛЯТЬ...

Тепер пропоную подивитись одну казочку. Вона триває досить довго, але дуже цікава і повчальна..., а її висновок реально насторожує.

RE: Криптовалюта. Роздуми на тему... - PONT-SEV - 11-07-2017 13:43