Hi-Fi Forum
Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - Версия для печати

+- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum)
+-- Форум: Звук (/forum-3.html)
+--- Форум: Hi-Fi Аудио (/forum-8.html)
+--- Тема: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП (/thread-45748.html)

Страниц: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - xongildon - 15-02-2012 11:25

(15-02-2012 01:40)Moroz59 писал(а):  
(15-02-2012 01:25)xongildon писал(а):  А вот тут не согласен! Я сейчас вожусь с большим воодушевлением по питалову и обвязке 1541 и это не только интересно но и очень слышно. Happy0144 А топить деньги на звуковуху бесполезно, прироста того не будет, так лучше жену в ресторан сводить - для музыки полезней будет Улыбка
Я как то уже спрашивал -вам Рабинович про это напел или вы это где то прочитали ? Когда и какую карту вы сами твикали ,с чем слушали и что в итоге ? ЗЫ 1541 середнячок без особых вкусностей и как по мне очень нафталинчиком отдает.Как говорил один герой -"пережиток прошлого " на котором далеко не уедешь Biggrin/
Так у вас в киеве аркам блек бох 1 на 1541s2 бывший у DrHiEnd есть, мало что его обыграет ну так спишитесь с хозяином , послушайте, сравните со своим чудо-юдо звуковой, а потом решите, писать ли такие смешные вещи Party0012 Ну и если стыдно не будет, отпишитесь о сравненииWink

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - Moroz59 - 15-02-2012 14:09

(15-02-2012 11:25)xongildon писал(а):  Так у вас в киеве аркам блек бох 1 на 1541s2 бывший у DrHiEnd есть, мало что его обыграет ну так спишитесь с хозяином , послушайте, сравните со своим чудо-юдо звуковой, а потом решите, писать ли такие смешные вещи Party0012 Ну и если стыдно не будет, отпишитесь о сравненииWink
Вместо ответа на прямой вопрос , посылание в библиотеку Wink В Киеве много чего есть и приходилось много чего слышать в т.ч. и все модификации 1541 ,вкл. корону . Все же прежде чем делиться впчт хочу попросить еще один раз -ну не нужно писать того что не знаешь , никогда не делал ,не видел и не слышал. Есть масса положительных отзывов об опыте использования з.к. (твикнутых и стоковых) от линксов до онкио с асусами etc. Если нужно продать свои ухандоканные аркамы -продавайте ,но не стоит ради этого демонстрировать агрессивную темноту.

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - gun jack - 15-02-2012 14:49

(15-02-2012 00:35)tomash писал(а):  Была тут ржачная темка одна.. Улыбка
https://hi-fi-forum.net/thread-41560.html
Загнобили.
Вкратце, суть такова. С моим сетапом Epos 22i + Creek Evo (согласитесь, такой уровень у многих) я НЕ СЛЫШУ РАЗНИЦУ между моей Asus Essences и ЦАПами
в выше названной теме.
Кроме того, я не услышал разницы, когда подключил винтажный CD плейер PHILIPS, который "славится" своим звучанием.
Я не отрицаю, что разницы НЕТ, наверняка она ЕСТЬ и не малая, но с моим сетапом ее - НЕТ!
Rolleyes
Старі філпси з 1541 звучать дуже мяко . Комусь подобається комусь ні . Мені особисто ТАК . Порівнянно до бютжетного цапу за 200 уе звучать на порядок краще . Звук схожий на блек боксівський з відкритою серединою . Напевно тому що і там і там 1541 . Хоча я чув шо він не передає частину звуків записаних на диску , але в мому сетапі такого замічено не було . Вроді відіграв все що було записано і відіграв дуже добре ( в мене був 104-й ).

Рівняв недавно Аркам СД82 з Аркам блек бокс . Важко сказати шо краще . На рівні субєктивних вподобань . Мені сподобався більше мій сд82 . Хоча різницю в звуці чув ясно . В СД82 він більш зібраний . І верха і низа . Низа особливо . В блек боксі ( я так зрозумів шо там 1541 ) характер звуку був дуже схожий але максимально виділеною була середина . Особливо чулось на вокалі . Відкрита не підперта ні басом ні верхами . Хоча характер дуже схожий . Перед тим мав бютжетніший цап не буду влізати в деталі який . Звучав також не погано . Краще за дешеві СД але аркаму програв . Тому хто хоче не дорогий цап раджу звертати увагу на Блек бокс . За свої гроші дуже не поганий цап . Єдиним мінусом відсутність ЮСБ комутації .
Щераз скажу ХТО НЕ ЧУЄ РІЗНИЦІ В ЗВУЧАННІ не значить шо її немає . Послухайте уважніше . Бажано слухати на чомусь на чому можна різко без затримок переключати входи . Тоді різниця чується дуже добре . Якщо треба лізти переключати кабелі то вловити різницю важче набагато . Тому що вся різниця в деталях . На чому їх більше то і краще . Дуже бажано слухати дорожчий ( кращий цап ) першим . Тоді при переході на гірший чується різниця краще .

Хоча і в самого не фен шуй по апаратурі . Шнурки допустим не чую . Не всі але більшість не чую . Але впевнений шо їх можна почути . Все залежить від класу апаратури . Чим він вищий тим краще чути різницю між всіма компонентами .

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - tomash - 15-02-2012 17:29

Ну, если разница в таких вот неуловимых нюансах, то не лучше ли просто СЛУШАТЬ МУЗЫКУ? Улыбка
Например, для меня все лучше звучит не из-за смены источника, а просто когда хорошее настроение. А когда настроение плохое или приболел, то все отвратно звучит и никакой ЦАП не спасет. Wink

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - vsedobre - 15-02-2012 17:55

я сейчас ваще доступа к системе не имею, музыку слушаю мп3 с телефона в наушниках за 100 грн и имею наглость кайфовать от нее Happy0158

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - Moroz59 - 15-02-2012 18:04

2 gun jack - Чути чи не чути рiзницю -це дуже цiкаво але не головне.Коли вас буде повнiстю задоволняти то що ви чуете в себе дома i це пройшло випробування часом (kiльkа рокiв ) у вас не виникла втома вiд прослуховання i вам завжди цiкаво щось послухати з вашоi муз коллекцii то повiрте вам будуть байдужi пристроi якi повиннi бути кращими ,але ви цього не вiдчуваете Biggrin Iнша справа коли вас щось турбуе у вашому сьогодняшньому домашньому саундi ) Знову ж на то що не приносить зразу задовiльних змiн на краще не треба звертати уваги -може ви не чуете а може нiчого там чути.Треба шукати свое -то що почуете Happy0144

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - xongildon - 15-02-2012 18:07

(15-02-2012 17:29)tomash писал(а):  Ну, если разница в таких вот неуловимых нюансах, то не лучше ли просто СЛУШАТЬ МУЗЫКУ? Улыбка
Например, для меня все лучше звучит не из-за смены источника, а просто когда хорошее настроение. А когда настроение плохое или приболел, то все отвратно звучит и никакой ЦАП не спасет. Wink
С этим согласен! Но кроме настроение дело в том что чем лучше система тем больше нюансов вылезает Улыбка а разница - то огромная, может пока система и не позволяет услышать
Вообщем - я за дешевый цап! (на мультибитнике) Аркамы 1,2 пропагандировать не буду хоть у самого такой

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - gun jack - 15-02-2012 21:14

(15-02-2012 17:29)tomash писал(а):  Ну, если разница в таких вот неуловимых нюансах, то не лучше ли просто СЛУШАТЬ МУЗЫКУ? Улыбка
Однозначно ліпше . Я так і роблю . Це шо замітив вирішив поділитись зі всіма . А цього шо не замітив надіюсь шо ближчим часом замічу ( кабелі ) . Коли дороблю систему.
Настрій напряму звязаний з сприйняттям від цього нікуда не дінешся . Можна трошки підняти 50-ма грамами віскі якшо не дуже туго =)))) Якшо дуже туго то варто проспатись і насолодитись музикою на слідуючий день . Чим роздражатись ввечері через настрій .
PS. Дявол в мелочах . Вся музика це і є деталі . Чим їх більше тим краще . Аудіофілія . Самі розумієте . Нажаль або на щастя мене обійшла стороною . Мною більше володіє фен-шуй =))))) Навіть кабеля маю деякі . Без них якось не гармонічно Evilgrin0041
(15-02-2012 18:04)Moroz59 писал(а):  2 gun jack - Чути чи не чути рiзницю -це дуже цiкаво але не головне.Коли вас буде повнiстю задоволняти то що ви чуете в себе дома i це пройшло випробування часом (kiльkа рокiв ) у вас не виникла втома вiд прослуховання i вам завжди цiкаво щось послухати з вашоi муз коллекцii то повiрте вам будуть байдужi пристроi якi повиннi бути кращими ,але ви цього не вiдчуваете Biggrin Iнша справа коли вас щось турбуе у вашому сьогодняшньому домашньому саундi ) Знову ж на то що не приносить зразу задовiльних змiн на краще не треба звертати уваги -може ви не чуете а може нiчого там чути.Треба шукати свое -то що почуете Happy0144
Погоджуюсь на всі 100 . Не головне . І ніколи ним не було . В кого як а в мене музика на першому місці . Вся сила находити задоволення в малому . Любий дурак зможе слухати систему за 100 000 уе . А для мене моя система як рідна і всім мене влаштовує . Нажаль ше без підсилювача а слухати чиїсь вже трохи надоїло тому ближчим часом ше дороблю цей останній пункт і буду провіряти теорію кабелевпливу =))))) Party0012
П.С. На рахунок кабелів ще хочу додати . А може це я не чую . Або ми (якщо і ви не чуєте ) але є люди які чують . Їх ж також не можна списувати на фанатиків . Тому думаю що кожному своє і кожен сам для себе має вирішити чує він чи внушає .

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - Moroz59 - 15-02-2012 22:26

2 gun jack -Я дуже гарно чую вплив дротикiв Улыбка у т.ч. силових -це вже рокiв 20 як питання для себе вирешено , але це вирiшуеться тiльки iндiвiдуально , кожний для себе -якщо ви цiеi рiзницi не чуете i вас все влаштовуе -то для вас ii не icнуе то i не треба хвилюватись . В мене теж е своя межа за якою мене вже не хвилюе якiсть за котору хтось викладaе багато килобаксiв тому що вiн це чуе i його це хвилюе. То кому бiльш пофартило ? Biggrin ЗЫ Це вже дужа висока ,я би сказав виняткова яkiсть. Але це вже не мое)

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - gun jack - 16-02-2012 17:59

Вірно . Хто не чує той щасливий . Виходить глухі самі щасливі Biggrin Жарт . Я зрозумів до чого ви ведете і з цим погоджуюсь . А шо ше залишається .
Я хотів сказати шо кожен вільний робити шо хоче . Хоче шукати звук в проводах - будь ласка . Не чуєте цапу . Не купляйте його . Тільки й всього . Комусь подобається сам процес комусь результат . Я відношусь до перших

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - Moroz59 - 16-02-2012 19:45

Да процесс цей дуже цiкавий Happy0144.Але щоб не руйнувати вже досягнуте я паралельно збираю два -три комплекта саме щоб процесс не припинявся Wink Е ще напрям - збирання магнiтол з 70х-90х , але то вже iнша тема.

RE: Звуковая карта vs бюджетный ЦАП - DAZZER - 08-10-2012 17:16

Когда-то давно я ЦАПы обходил как только мог. Пугали своими ценами, коммутацией лишней/морокой, думал, что лучше и проще купить хорошую звуковую карту и закрыть вопрос. Купил RME 9632, потом узнал о лучши звуковых картах в мире - Lynx L22. Перепробовал их почти все (L22, Two A, C).
И случайно мне попался руский ЦАП Digilab Digidon DAC 202SE дешевле, чем эти Линксы на порядок. Взял на пробу, подключил по цифре стой же Л22 и он даже он оказался круче топовой звуковой карты... Превосходство было слышно даже на МП3 на бюджетных "мониторах" Адам А7!