Hi-Fi Forum
прослуховування музики з мережі варіанти ...? - Версия для печати

+- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum)
+-- Форум: Звук (/forum-3.html)
+--- Форум: Hi-Fi Аудио (/forum-8.html)
+--- Тема: прослуховування музики з мережі варіанти ...? (/thread-162507.html)

Страниц: 1 2

прослуховування музики з мережі варіанти ...? - streizer13 - 13-04-2016 14:38

Виникло бажання організувати прослухування музикі з мережі , в наявності е компьетер , вайфай роутер , сучасний лед телевізор , класичний підсилювач з лінейними входами , акустика . Підскажіть сивоголовому делітанту як це організувати в плані необхідного обладнання/коммутації, програм і т.п. Цікавить класичне правильне підключення з допомогою межблочника RCA Я в цьому повний ноль.Ashamed0002 Бажано недорогі варіанті в межах 200-300 дол. Заздалегідь вдячний за поради.

RE: прослуховування музикі з мережі варіанти ...? - PvS - 13-04-2016 14:40

Яка марка/модель вашого роутера?

RE: прослуховування музикі з мережі варіанти ...? - streizer13 - 13-04-2016 14:51

TP-Link , модель №TL- WR841N , підсилення 5дбі, швидкість до 300 Мбіт/сек , роутер плануеться використовувати на відстані , тобто він з компом знаходиться в дитячій кімнаті

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - АндрейКа - 13-04-2016 14:58

В каком смысле "прослушивание музыки из сети"? Интернет-радио? Файлы с сетевой шары? C DLNA медиасервера?
Я пользуюсь самодельным сетевым аудиоплеером.

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - K.V.V. - 13-04-2016 15:02

Вопрос про роутер как-то меня заинтриговал.
Biggrin

Вы о какой сети говорите?
О Вашей локальной или об интернет-радио?

Я так понимаю, в качестве стримера предполагаете телевизор?

В первом случае Вам нужно установить "медиа-сервер" программный на свой компьютер - Твонки, например, и настроить общий доступ для папок с музыкой, которую Вы хотите слушать,
объединить телевизор и компьютер ( если с него музыку слушать) в локальную сеть ( или просто увидеть с телека этот компьютер в виде медиа-сервера).
Подключить выход с телека ( скорее всего, вариантов, кроме миниджека для наушников не будет) к Вашему усилителю и слушать.

Во втором случае Вам просто нужно выбрать опцию интернет-радиостанций с телевизора и подключиться как вышеописано.

Ни в первом ни во втором случае модель роутера не имеет значения, если Ваш телевизор поключен к вай-фаю и стабильно работает.

Wink

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - streizer13 - 13-04-2016 15:05

Хотілося б ФМ -радио , непогано було б і "файлы с сетевой шары"

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - АндрейКа - 13-04-2016 15:11

(13-04-2016 15:05)streizer13 писал(а):  Хотілося б ФМ -радио , непогано було б і "файлы с сетевой шары"
"ФМ -радио" это обычный FM-тюнер к усилителю подключить надо.
Файлы по сети? Грубо говоря, рядом с усилителем должно быть устройство, "одним концом" подключенное к Вашей сети (по проводу или через WiFi), а "другим концом" - к усилителю. Кто будет этим устройством? Телевизор ? Shocked Или планируете что-то приобрести/соорудить?

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - streizer13 - 13-04-2016 15:14

(13-04-2016 15:02)K.V.V. писал(а):  Вопрос про роутер как-то меня заинтриговал.
Biggrin

Вы о какой сети говорите?
О Вашей локальной или об интернет-радио?

Я так понимаю, в качестве стримера предполагаете телевизор?

Подключить выход с телека ( скорее всего, вариантов, кроме миниджека для наушников не будет) к Вашему усилителю и слушать.

Wink
Будинок і власне квартира підьеднаний до звичайної кабельної інтернет мережі, про використання аудіовиходу для наушників телевізора думав іншого аудіовиходу дійсно немае . Можна використати кабель перехідник . Але напевно якісніше було б організувати повноцінне RCA зьеднання , А вот як це зробити і з допомогою чого (якого обладнання пристрою) не знаю...

(13-04-2016 15:11)АндрейКа писал(а):  Кто будет этим устройством? Телевизор ? Shocked Или планируете что-то приобрести/соорудить?
Ось головне ,хотілося б використовувати не вихід телевізора , а щось більш якісне для зьднання

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - АндрейКа - 13-04-2016 15:20

(13-04-2016 15:14)streizer13 писал(а):  ... не вихід телевізора , а щось більш якісне для зьднання
Не пойму я Вас. Соединения чего с чем?

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - streizer13 - 13-04-2016 17:34

Підеднання до аудио виходу телевізора-вихід для навушників не зовсім зручне , бо при комутації, автоматично виключается звук самого телевізора . Прийдется всякий раз вставляти /виймати кабель , щоб після прослуховування музики вернути звук самого телевізора. В мене модель Samsung Led TV 6000 мається компьютерный LAN вхід , але підтримки функции smart TV не має. Якщо купити приставку Smart TV, то чи можна , використувуючи виходи приставки (крім пальчикового для навушників) зьеднатись RCA кабелем з пыдсилювачем ? І взагалі чи існують smart-приставки з RCA-шними аудіовиходами чи і тут потрібні якісь комутаціні варіанти?
Типу такого [attachment=811322]

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - АндрейКа - 13-04-2016 17:43

(13-04-2016 17:34)streizer13 писал(а):  ... чи існують приставки з RCA-шними аудіовиходами ...
Дюна, например. Только сейчас Вам напишут, что музыку играет плохонько и посоветуют купить Оппо.

Вдогонку: у современных недорогих (102, 302) - такИ миниджек. В Base - RCA но плеер ИМХО дороговат.
Если не секрет, почему хотите именно RCA?

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - streizer13 - 13-04-2016 17:57

Який там секрет Wink , мені здаеться більш менш порядний повноцінний вихід РКА кращий ніж перехідник миниджек/ РКА. Чи воно великої різниці немае?

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - АндрейКа - 13-04-2016 18:06

(13-04-2016 17:57)streizer13 писал(а):  ... Чи воно великої різниці немае?
Вы некорректно ставите вопрос. Это примерно как спросить "сильно ли дымит автомобиль" Wink
Разницу в разъёмах и кабелях тренированные люди слышат на супер-пуперной аппаратуре. А аудиовыход обычного медиаплеера не столь хорош, и что через миниджек, что через RCA будет играть одинаково. Кстати, "породистые" кабели миниджек -> RCA то же бывают.

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - serg0603 - 13-04-2016 18:10

Может что-то типа такого из smart-ов подойдет [attachment=811340]

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - nabus - 13-04-2016 18:47

Качество звука будет как и с smart tv.В чем тоггда смысл?

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - serapion1984 - 13-04-2016 18:59

Вариант ЦАП к компьютеру. И управлять всем через компьютер. И то в 200-300 долларов сложно уложиться будет.
Другой вариант - медиаплеер, та же Дюна, попкорн, айнекст и другие. Выбирайте любой, звучат одинаково плохо как по мне.

Все остальное выходит за бюджет((((

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - K.V.V. - 13-04-2016 19:16

(13-04-2016 18:59)serapion1984 писал(а):  Все остальное выходит за бюджет((((
Я сильно поотстал от жизни, но мне показалось, что современные ресиверы могут работать и в качестве стримера, и в качестве ФМ тюнера и имеют RCA-выходы - на запись кассетной деки, например.
И легкое б/у, на мой взгляд, впишется в бюджет.

Посмотрел в хотлайне только что -
Стереоресивер Ямаха R-N301 стоит от 300 долларов и имеет ВСЕ необходимые функции.
Плюс усилитель, который может оказаться не хуже имеющегося у ТС, но то такое.....
http://ru.yamaha.com/ru/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/r-n301_g/?mode=model
Wink

P.S. Самый дешевый - где-то во Львове, скорее всего, контрабас из Польши-Словакии, но если "шашечки" не нужны, то можно купить и закрыть вопрос.

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - КФ - 13-04-2016 20:09

Тоже соглашусь, что современный сетевой AV ресивер - лучшее решение в этом бюджете. Я пробовал и Дюну, и Smart TV - к Дюне обязательно нужен внешний ЦАП, что не влазит в бюджет, а с TV даже по цифровому выходу звук уже ничем не оживить. AV ресивер полностью справится с задачей, плюс ЦАП на борту, плюс RCA выходы для стерео усилителя.

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - Nekrozov - 14-04-2016 07:37

Не уверен, но с аналоговым выходом у Ямаха R-N301 может быть не все так просто. Возможно, подчеркиваю, он работает только при подключении аналоговых источников, а от цифровых входов и собственно ресивера - нет.

RE: прослуховування музики з мережі варіанти ...? - streizer13 - 14-04-2016 08:18

Маєте на увазі,що в нього немає лінійного RCA виходу типу monitor aux , monitor out? Похоже , що так. Але є вихід REC , правда це не зовсім те що потрібно, більш якісне підсилення навряд вийде