Hi-Fi Forum
Чи варто купувати CD програвач ? - Версия для печати

+- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum)
+-- Форум: Звук (/forum-3.html)
+--- Форум: Hi-Fi Аудио (/forum-8.html)
+---- Форум: Мой путь в аудио (/forum-140.html)
+---- Тема: Чи варто купувати CD програвач ? (/thread-201767.html)

Страниц: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Чи варто купувати CD програвач ? - MrBigg - 12-04-2023 14:14

Доброго дня ! Дуже буду вдячний якщо вискажете що думаєте про цей носій. Трохи підкосив мене вініл і я знов почав думати , як задовільнити свої бажання в музиці . Хочу мати музику але й гарної якості при відтворені . ВІніл інакше грає від Хай ресів та шарм цього носія безперечний але ) є для мене багато але . 1. Невміняєма ціна на носій як старий так і новий . 2 Хрупкість ( впустив улюбленого Кокера тепер слухати його не можу , пошкодив ) 3 . Куча мотлоху з євромусорок в продажі . Але зараз не про те ) Чи є сенс в CD . Чи можно зараз купити щось з програвачив доларів за 200+- . Чи покращувтаи цифровий тракт ) Буду вдячний за Ваші думки та поради .

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - mihail - 12-04-2023 14:37

Якщо ви задаєте такі питання -
то Вам однозначно в сучасний стрімінг и т п
Вініл та Сд то для гурманів - могікан Улыбка

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - Сашабрус - 12-04-2023 14:42

СД програвач однозначно потрібно в системі мати.БАгато є дисків котрі по ціні набагато дешевше виніла а звук не уступить вінілу а то і в виграші якщо гарно налаштований цифровий тракт.Слухаю СД через ЦАП на ТДА1541 з ламповим виходом транспорт Аркам дельта 270 якість звука ні чим не поступиться винілу.ПРосто багато інформацій на винілу в такій якості що не має на Сд але буває і навпаки.

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - MrBigg - 12-04-2023 15:26

Сашабрус, дякую. Підкажіть якщо обирати CD чи э сенс щось брати за 200+- $ і на які коспоненти треба звертати увагу ? Та ще питання типу якщо я маю ЦАП на АК4493. то э транспотр який з ним можна використовувати як програвач CD?

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - artshop - 12-04-2023 15:42

(12-04-2023 14:37)mihail писал(а):  Якщо ви задаєте такі питання -
то Вам однозначно в сучасний стрімінг и т п
Вініл та Сд то для гурманів - могікан Улыбка
Гарний "твердотіл", а тим більше, стрім..., коштує доволі багато! Файли- оригінали теж.
Я, особисто, маючи потужну колекцію CD, та гарний CD тракт..., не маю грошей на такої якості стрім...
За вініл промовчу... Tongue0011

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - mihail - 12-04-2023 16:33

Андрій ,
ключове слово в тебе
"маючи ПОТУЖНУ колекцію CD "
Така колекція, як в тебе коштує немало й зібрати її теж потрібно далеко не мало зусиль та часу .
Якщо трішки знизити вимоги - то стрім все ж буде дешевше ..

Хоча з тобою повністю згоден .

Зараз з нуля починати вініл - то є повна маячня ..
Ціна носіїв - хороші старі вже всі по колекціях у власників , нові майже як СД по звуку
А головне , а скільки коштує обладнання ?
Є така геніальна фраза , що ходить нетом

Винильщики не слушают музыку - они трахаются со своим винилом и
оборудованием

Починаючи з мийки , голки , катриджи , головки , тонарми , столи , приводи
коректори .. - дивіться які теми започатковують вінільщики Biggrin

Остання тема тут - " як наши голки " шпіляють " наши платівки " -
хоча може навпаки -
"як наши платівки "шпіляють" наші голки ... BiggrinBiggrin

https://hi-fi-forum.net/forum/thread-201766.html

А СД то є золота середина
Пошкрябаний та впавший на землю СД буде й далі грати добре .
І головне присутній процес матеріального дотику та й процес перед слуханням ..

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - MrBigg - 12-04-2023 16:43

Ото дяка велика )) Я думав я один так думаю тепер . Чи зможу я щось знайти собі для вирішення цього питання ? МОжливо щось підкажете по моделях чи параметрах , з того що на наших ТП можна знайти . Та трохи розкажіть про транспорт та ЦАП ) БО ЦАП маю ) транспорт не зрозуміло )

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - costa - 12-04-2023 16:55

(12-04-2023 16:33)mihail писал(а):  І головне присутній процес матеріального дотику та й процес перед слуханням ..
Тоже так думал, пару лет поигрался и понял, что оно того не стоит. Правда диски пока не продаю. Но видимо каждый должен через это пройти, чтобы для себя понять, нужна эта затея или нет.

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - mihail - 12-04-2023 17:01

Правда диски пока не продаю. Biggrin

Так Ото ж !!

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - serg68 - 12-04-2023 17:05

(12-04-2023 16:33)mihail писал(а):  Якщо трішки знизити вимоги - то…
«Воровать, так миллион, е…..ть, так королеву!!!»(с) Tongue0011

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - mihail - 12-04-2023 17:08

Дуже слушний пост - асаблІво смайлік ..

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - serg68 - 12-04-2023 17:09

(12-04-2023 16:33)mihail писал(а):  Починаючи з мийки , голки , катриджи , головки , тонарми , столи , приводи
коректори .. -
продвинутые ещё и на кабели засматриваются/заслушиваются Scared0012

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - costa - 12-04-2023 17:14

(12-04-2023 17:01)mihail писал(а):  Правда диски пока не продаю. Biggrin

Так Ото ж !!
Нет, конечно что-то в этом есть. Но не настолько, чтобы и дальше захламлять жилплощадь. У меня 200+ дисков. И уже так прилично места занимают. А я представляю 3-5 тыс Shocked

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - artshop - 12-04-2023 17:18

(12-04-2023 16:43)MrBigg писал(а):  ...Чи зможу я щось знайти собі для вирішення цього питання ? МОжливо щось підкажете по моделях... )
До будь якої поради треба ще дозріти...
Я ж порадив Pioneer DV 939A у відмінному стані...
+ ін лет ATL
+ нова голова
+ обслугован відомим майстром...
І що? Візок і нині там...
facepalm
А то гарний девайс, музичний, не коштовний, надійний!

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - mihail - 12-04-2023 17:21

(12-04-2023 16:43)MrBigg писал(а):  Ото дяка велика )) Я думав я один так думаю тепер . Чи зможу я щось знайти собі для вирішення цього питання ? МОжливо щось підкажете по моделях чи параметрах , з того що на наших ТП можна знайти . Та трохи розкажіть про транспорт та ЦАП ) БО ЦАП маю ) транспорт не зрозуміло )
Колись багато часу витратив на вибор транспорту .
Висновок на зараз один - можливість порівнянно легкого ремонту - заміни , наявність донорів для ремонту приводу
Бо привід - то рухома частина - з часом зламається
Дивіться в барахолці - змінив привід - а він й далі погано працює ..

А по Цап - він має відповідати Вашом улюбленому музичному жанру .
Якщо вподобання досить широкі - то й ЦАПів може буте не один
Бо СПРАВДІ універсальний коштує недешево ..

Все йду звідси -
бо як завжи понабігали ті, хто не володіє мовою та й починають писати ...

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - artshop - 12-04-2023 17:31

(12-04-2023 17:14)costa писал(а):  Нет, конечно что-то в этом есть. Но не настолько, чтобы и дальше захламлять жилплощадь. У меня 200+ дисков. И уже так прилично места занимают. А я представляю 3-5 тыс Shocked
Та невже!
Стійка на 200 CD має розміри 130х37х18 см.
Вельми гарно пасує до інтер'єру!
Biggrin

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - VZ - 12-04-2023 17:46

Дома у Херсоні... дві отакі стоять по куткам, і по 338 дісків вміст, і трохи бас підбирають.

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - MrBigg - 12-04-2023 17:49

(12-04-2023 17:18)artshop писал(а):  До будь якої поради треба ще дозріти...
Я ж порадив Pioneer DV 939A у відмінному стані...
+ ін лет ATL
+ нова голова
+ обслугован відомим майстром...
І що? Візок і нині там...
facepalm
А то гарний девайс, музичний, не коштовний, надійний!
Я його тежрозглядаю , але читаю , що це ДВД і це мене бентежить ) Вивчаю матеріал про нього наразі.

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - EugeneB - 12-04-2023 18:43

Панове, а почему вы ограничиваетесь в выборе только CD или стримом. Никто не вспомнил про локальную библиотеку на музыкальном транспорте?

Я, в данном случае, имею в виду Melco, Lumin, Innuos, Aurender - таких фирм уже десятки на любой вкус и бюджет.

Практически все могут быть оснащены (или имеют по умолчанию) жесткий диск, или SSD терабайтных размеров. Все могут выступать в роли дигитального траснпорта музыкальных файлов на выход USB/оптика/что угодно, или стримера тех же файлов на ethernet. Все они читают любые форматы, и некоторые делают это очень хорошо. Многие оснащены CD приводом (как правило TEAC) для рипа своих CD на встроенный SSD.

В моем случае, я сознательно отказался от стриминга как из интернета, так и с NAS-а. Использование локального встроенного SSD сразу убирает кучу проблем с роутерами, свитчами, шнурами и т.д. Не нужна подписка на сервисы (Quobuz...).

Понятно, что такая штука требует после себя ЦАП. Но эта тема тут освещена уже более, чем хорошо Wink

RE: Чи варто купувати CD програвач ? - MrBigg - 12-04-2023 18:50

Мені цікава думка про CD ) Та чи можна щось придбати гарно граючє в бюджеті . Дуже вдячний за поради по темі . Типу за проти та що можна розглянути . Артшоп дав гарний варіант , дякую . МОже є ще думки з цього приводу

EugeneB а є приклади ? Моделі ціни ? цікава штука