![]() |
PC як джерело - Версия для печати +- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum) +-- Форум: Звук (/forum-3.html) +--- Форум: Hi-Fi Аудио (/forum-8.html) +--- Тема: PC як джерело (/thread-2451.html) |
PC як джерело - IhorP - 28-03-2007 15:10 Хтів би знати чи можна використовувати PC як високоякісне джерело для програвання аудіо матеріалу. ЧИ хто має досвід етс. Маю куплену маму VIA EPIA M10000 з S/PDIF коннектором - є подівання переробити її на пасивне охолодження - тобто збираюся зробити PC безвентиляторним. Планую використовувати OS Linux (може Debian) з mplayer'ом для програвання loseless rip'ів типу flac чи навіть wav. Хтів би це всі підключити до якогось цифро-аналогового перетворювача і потім до підсилювача. Чи можна використовувати як DAC щось типу AudioAlchemy DDE 1.1 чи мусить бути ресивер. Який альтернативний софт можна використовувати? Які думки щодо HDD, PSU etc в компі? І взагалі чи здорова це ідеяі чи можна отримати якісний звук з компа? Re: PC як джерело - alexandrius - 31-03-2007 18:45 Цитата:Цитата: IhorPЯ маю... Цитата:Цитата: IhorPВстроенный саунд даже по цифре выдаёт непонятно что. Цитата:Цитата: IhorPХороший внешний ЦАП стоит прилично. Цитата:Цитата: IhorPЧто за девайс? Цитата:Цитата: IhorPFoobar / EAC. Правда не уверен заработают ли они под Линуксом. Цитата:Цитата: IhorPДолжны быть тизими и качественными. Цитата:Цитата: IhorPЗависит от того, что понимать под словом "качественный". Если Хай-Энд, то комп в топку. Усилитель и АС у вас какие? Re: PC як джерело - Huboy - 01-04-2007 00:48 Я сначала слушал компьютер через EMU1212m, недавно купил philips 304mk2. Компьютер сейчас слушать не могу. Звук с плеера намного комфортнее и приятнее. Re: PC як джерело - AndreyZ.S. - 01-04-2007 08:24 Под линуксом есть замечательный набор программ: cdparanoia(в чемто аналог ЕАС не такой монстр конечно), SoX - вообще бомба - мощнейший програмный DSP; Mplayer - а про это вообще говорить нечего - лучший в мире проигрыватель всех форматов и точка! 8) Re: PC як джерело - IhorP - 01-04-2007 15:17 Цитата:Цитата: HuboyНу я не говорю що PC замінить CDP. Призначення - прослуховування loseless RIPів. Я наприклад смію признатися що я краду музіку якої в нас в магазинах немає. Беру осла і краду (Як щось дуже подобається - замовляю диск через Мережу). RIPи декодую flacом macом чи чим ше і пишу на CDR матриці. Воно то може і не дуже дорого но займає багато часу і тому харить. Хтілося б скоротити так би мовити шлях на декілька ланок. Без втрати якості звичайно... Re: PC як джерело - IhorP - 01-04-2007 15:22 Цитата:Цитата: alexandriusХмм... Дивина - я думав цифрі пох... Шкода... Re: PC як джерело - alexandrius - 01-04-2007 15:39 Цитата:Цитата: IhorPДолжно быть пох... н нет. Что можно ожидать от кодеков АС97, если на их звук в аналоге влияет очень часто даже движение мышки? Это касается конечно аналога. Но дело не в этом. Вот, резалт беглого поиска по инету: <a href="http://www.ixbt.com/multimedia/envy24pt.shtml" target="_blank">http://www.ixbt.com/multimedia/envy24pt.shtml</a> Envy 24 - "правильный" для музыки чип. И что мы видим по результатам тестирования ЦИФРОВОГО выхода? Цитата:Цитата:Вот вам и цифра с "правильного" чипа. Передискретизация, свойственная Креативу. Рекомендую сходить по линку и посмотреть те самые спектрограммы. Встроенный звук - "зло". Даже по цифре. Re: PC як джерело - Huboy - 01-04-2007 22:29 Я уже писал где-то. Из доступных карт это EMU 0404m, 1212m, ESI <a href="mailto:Juli@." target="_blank">Juli@.</a> Re: PC як джерело - IhorP - 10-04-2007 14:33 <a href="http://audioportal.ru/forums/showthread.php?t=5499&page=2" target="_blank"> http://audioportal.ru/forums/showthread.php?t=5499&page= 2</a> Видно не одного мене пече. Цікаво як з драйверами для Linux - яку з цих карт підтримує ALSA? Re: PC як джерело - linuxdrom - 21-04-2007 23:52 Я маю досвід, Система вмене в цілому виглядає так: Amarok 1.4.5 -> alsa -> Realtek ALC850 -> оптика Real Cable-EVOLUTION -> ресивер Marantz SR4600 -> кабель Atlas 2+1 (Bi-Amping) -> Mordaunt-Shot Classic 914 + саб Mordaunt-Shot 309. Слухаю в основному FLAC'и, які роблю сам з аудіо CD, CD ріпаю cdparanoia. Система в мене вже доволі довго, так що можу розповісти про підводні камні. Перший камінь це Windows, в мене під Windows звук помітно гірший чим під Linux, особливо помітні шуми на великій гучності, яких немає в Linux. Другий це передискретизація, я це здолав за допомогою Amarok, в мене замість 44100 - 48000, 44100 - 192000, що звучить набагато краще. Замість Mplayer рекомендую Amarok, Mplayer - це чудовий відеопрогравач, але для музики недуже. Amarok, як намене, найкращий для аудіо. В цілому ідея здорова, якщо інші компоненти не Hi-End рівня. Re: PC як джерело - Dark Angel - 22-04-2007 13:30 Ну я бы не стал винить во всем винду ибо не в ней причина плохого звука. Как правило это плеер + дрова к звуковухе. Я построил все на винде и результаты отличные. Foobar 0.9.3.1 -> передискретизация 44100/16-> 48000/24 при помощи Secret Rabbit Code ресамплера -> вывод на Direct Sound Audigy 2 ZS -> оптика -> N-Audio DAC -> усилок -> акустика. Для того чтобы понять куда и как выводить я для начала сделал тесты RMAA 5.5 в loopback режиме. Получилось что в 48000/24 самые лучшие показатели, причем даже лучше, чем когда стояли kx драйвера, считающиеся самыми нормальными дровами для музыки. Re: PC як джерело - IhorP - 22-04-2007 20:51 Цитата:Цитата: Dark AngelО! То можна на DAC виводити через Direct! Про це я і хтів взнати. Re: PC як джерело - IhorP - 22-04-2007 20:54 Цитата:Цитата: linuxdromНу в мене іксів нема і поки шо не передбачається. Но думаю варто попробувати. Шкода шо дрів під Ему 0404 нема поки шо. Попробую дістати ем-одіо - поділюся враженнями. Re: PC як джерело - linuxdrom - 23-04-2007 17:02 Цитата:Цитата: Dark AngelМожливо справа в дровах. Але тоді виходить що в Linux для мого Realtek AC850 дрова кращі. Re: PC як джерело - linuxdrom - 23-04-2007 17:08 По якості звуку Mplayer і Amarok невідрізняються, але Amarok набагато юзабельніший ІМНО. Якби не Amarok, то напевне, я б давно купив СD програвач :) Re: PC як джерело - xongildon - 03-11-2010 09:49 Я сижу на компе, б.у винтаж чаще всего трещит или не работает, новое работает нормально |