Усилители - Параметры? & на слух?
Автор Сообщение
freesound Не на форуме
Ветеран

RE: Усилители - Параметры? & на слух? / 24-12-2021 23:04
(24-12-2021 21:36)VNV73 писал(а):  Вы забываете одну простую вещь - искажения исходной фонограммы заметно больше, чем искажения электрического тракта(исключая АС) среднестатистического юзера. При этом, звук у каждого юзера может варьироваться в очень широких пределах, что на Кг никак не спишешь.
Даже самые закоренелые любители цыферь, как наш коллега vitamir , признают, что Кг плохо коррелирует с субъективными оценками. И пытаются найти правду в других видах искажений, забывая, что помимо нелинейностей есть и другие факторы.
Наиболее слышимые искажения звука возникают очень часто по причине кривой АЧХ, как ни странно. И поводов для данного искажения вагон... даже если отбросить влияние комнаты.
Я уже в соседней ветке говорил, что 10 из 10 усилителей, имеющих идеальную приборно-измеряемую АЧХ в области 20-20000Гц, на слух будут звучать отлично именно с точки зрения восприятия АЧХ. Это все слышат, но всё равно предпочитают расшибать лоб об стену стену нелинейных искажений.
Потрібно розуміти, що таке Кг. За великим рахунком, це просто індикатор проблем. Лакмусовий папірець. І коли ми намагаємося ці проблеми покращити, це лише у плюс. Але якими методами? Я вже наводив дослідження Пасса з графіками та вимірюваннями щодо застосування глибокої ОС та тими дикими спотвореннями складного музичного сигналу, до яких вона призводить. Якщо не читали, скажіть, я скину посилання. Адепти ООС використовують прості методи вимірювання, тональний сигнал, і вважають це достатнім. В ідеалі потрібно використовувати фрагменти складних сигналів, де є взаємодія безлічі амплітуд. Але таких методик немає, принаймні про них я не чув. Вигляд графіка від вимірювання інтермодуляцій двома сигналами вже порушує низку питань, але цього недостатньо.

Знайти грааль, імхо, не вдасться, він усередині безлічі дрібних проблем, які немає чим вилікувати. Тільки наблизитись до нього, використовуючи правильні схемотехніки в комплексі.

Щодо кривої АЧХ. Якщо вона не викликана динамічними та фазовими спотвореннями, слухач зможе насолоджуватися музикою. Було багато недосконалих систем з кривою АЧХ, але грали вони чудово у сенсі музичності, не в сенсі достатності баса чи хета. Тобто якою б вузькою і кривою не була АЧХ, вона має бути передана правильно

Про фонограми, я не знаю які у них спотворення і якого роду, але я знаю, що більшість фонограм починають звучати добре при правильній передачі сигналу і те, що я раніше вважав поганим записом виявляється помилкою.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Вячслав_М

Сообщения в этой теме
RE: Усилители - Параметры? & на слух? - freesound - 24-12-2021 23:04

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS