Отзывы форумчан о современных ЦАПах
|
Автор |
Сообщение |
ReAlien
Старожил
|
RE: Отзывы форумчан о современных ЦАПах / 15-05-2020 12:28
(15-05-2020 10:35)utrechko_ua писал(а): А ви який Ares слухали, перший чи другий? цікаво як він по звуку порівняно з усіма що ви перерахували? Я слухав перший Арес, слухав в гостях, тому не зможу детально порівняти з усіма переліченими. Не порівнював напряму з Фокусом 2, але пам'ятаю, що перший Арес видавав дуже цифровий і прикрашений звук, порівняно з першим Фокусом. Вау-ефект в перші секунди, а потім починає втомлювати
Фокус 2 видає набагато натуральніший і чесніший звук, як на мене. І більш аналогово-м'який. Неймовірна по розміру і позиціонуванню інструментів сцена (як на навушниках, так і на колонках). Я нарешті можу чути різні голоси в хорі, чую розмір інструментів, не кажучи вже про різницю між електричним басом та контрабасом. Іноді навіть здається, що бачу, як рухаються смички.)
І ще головний плюс Фокусу 2 в тому, що під нього більше хочеться рухатися в такт музиці, більше емоційного занурення. Я вперше такий ефект зустрічаю в своїй техніці. Назар зробив убер-девайс за смішні гроші.
Якщо казати про стильові преференції, то Фокус 2 створений в першу чергу для оркестрової музики. Хоч усі стилі цікаво слухати, найбільше враження від натуральності саме на оркестрах. І духові, і смичкові просто зривають дах.
(16-03-2020 12:46)petr.solo1223 писал(а): Так может всё же прежде стоило спросить ? Infected Mushroom - UR So Fucked , там глубина и скорострельность НЧ , и масштаб и динамические перепады , если оно играет, то реально может и подташнивать от НЧ. Ви це серйозно пишете, чи це стьоб? Тому що мені дуже дивно, що хтось може оцінювати якість звуку на такому музично порожньому треку. Там немає жодного натурального звуку, немає нюансів та післязвуч, просто хаотичні перепади і бухання на НЧ. Якщо таким міряти звук, то краще вже Igorrr послухати, там вокал оперний буде і гітари плюс "бухання".
(Отредактировал 15-05-2020 в 12:55 ReAlien.)
|
|
|
|
эполитт
Ветеран
|
|
|
|
Metal Hearth
Ветеран
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
flyeffect
Участник
|
|
|
|
|
|
|
Выразили согласие: | Ank |
|
petr.solo1223
Специалист
|
|
|
|
|
Wehr-wolf
Ветеран
|
|
|
|
|
petr.solo1223
Специалист
|
RE: Отзывы форумчан о современных ЦАПах / 17-05-2020 20:40
Просто оставлю это здесь. Для любителей птиц так сказать.
(17-05-2020 18:17)VNV73 писал(а): В данный момент, у меня дома две пары АС.. Обе полочные. Одни большие полочники JBL 4312C, а другие более мелкие Jamo D430.
Так вот, на большинстве жанров слышно, что Jamo, несмотря на более скромные размеры, копают глубже, хотя по АЧХ у них примерно должен быть паритет. Но, когда нужно создать иллюзию концерта, на попсе(например), тут Джамо выглядят примерно, как динамики мобильного телефона...
Я помню, когда на JBL впервые услышал Supernature + Symphony: Variations Of Supernature, 2014. Трек Supernature Variations - Acte I(хотя там и предшествующий Overture хорош), у меня был праздник души и тела.. Реально звук колбасил. Недавно это прослушал на Джамо - бас есть, вроде, но какой-то милипиздрический. Причём это не беда конкретно Джамо, они умеют играть довольно взросло... это проблема маленьких динамиков. На мидбасе нужно нормально "надавить", а мелкий дин этого не умеет...
|
|
|
|
|
|
Выразили согласие: | The |
|
Пользователи просматривают эту тему: 13 Гость(ей)
|
|