![]() |
Любителям трубки і сигар, заходьте - Версия для печати +- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum) +-- Форум: Разное (/forum-5.html) +--- Форум: Курилка (/forum-36.html) +--- Тема: Любителям трубки і сигар, заходьте (/thread-182826.html) |
Любителям трубки і сигар, заходьте - misha-svch - 05-12-2017 21:07 Шановні панове, тема не для того, як покинути курити, а зовсім навпаки. Я впевнений, що куріння не тільки шкідливе, а і корисне. Отже, про себе. Стажу куріння, як такого , в загальному смислі я не маю. Бо сигарети не курив ніколи. А багато років тому спробував сигару і вона мені сподобалась. Сигара не куриться, як сигарета, вона не для перекуру, а щоб насолодитися запахом ще не куреної, і потім, підпаливши, довго, за бесідою чи без, курити не вдихаючи, тільки полощучи димом порожнину рота. Проте, кубинцям нічого не заважає курити сигару де завгодно і за будь-яких умов. Так от, сигару я купляв рідко, а курив ще рідше, скоріше на якихось гулянках. Потім хтось угостив сігарілами, і вони мені теж сподобалися. І дешевше, і не конську дозу тютюну зразу потребляти)) А весною виявив, що сусід вирощує біля дому сортовий тютюн, він мене пригостив, мені сподобалося. Але подумав, як його курити? Подумав про люльку, почав цікавитися. Виявилося, що трубка і саморобний тютюн - вони в різних всесвітах! По справжньому, то має бути хороша спеціальна трубка, спеціальний тютюн, ціла купа причандалів і особлива техніка куріння. Справжня трубка може бути тільки недешева з вереска, або недорога з кукурузи. Інші - вишня, груша, бук - дрова. От я і замовив для початку кукурузку, зроблену в штатах, фільтри, тютюн, тройнічок і йоршики. Все воно мене не розчарувало. Щось в курінні трубки є особливе. Курити треба не кваплячись, кілька затяжок і перерва, щоб вона не перегрівалася. Ну і основне - коли ви курите сигарету, і навіть сигару, це як недовга свіданка з малознайомою жінкою, покурив і викинув. З трубкою цей номер не пройде. Ти куриш її в "обнімку")) відчуваючи її тепло, бережеш, щоб не пропалити. Після покурки - обов’язкова гігієна - повна чистка. Інакше трубка буде смердіти, як бичок. А потім - як мінімум день-два "відпочинку". Трубка має просохнути. І результат, на днях купив вже дорогу бріарову - з вереску люльку. Найкращі враження! І зовсім інші відчуття. Начебто курильна тема - для курилки. Проте я собі не уявляю, як курити трубку чи сигару в курилці. ![]() Для цього потрібна спокійна атомсфера, достатньо часу і хороша музика. RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - mihail - 05-12-2017 21:17 А ваші трубки з фільтром, чи без ? RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - misha-svch - 05-12-2017 21:26 Так, з фільтром. Кукурузка з 6 мм - досить дефіцитний, бріарова - 9 мм вугільний. RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - o-leg - 05-12-2017 21:39 Ну курить сигару или трубку. Это целая философия или можно сказать религия. С простым куреньем это даже рядом не стояло.. Тут не нужно суеты как у простого перекура. RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - mihail - 05-12-2017 21:41 А про ті фільтри , що в сигарних відділах продаються , в наборах яка ваша думка ? RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - misha-svch - 05-12-2017 21:49 Не знаю. Якщо вони з вуглем, то чого і ні? Воно просто перевіряється - той вуголь звенить, як цукор в банці, можна навіть не розпаковувати. 6 мм шукав, то їх там не буває. o-leg, про це і тема. RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - serg68 - 05-12-2017 23:02 Я тоже когда то баловался, вот, что осталось, остальное раздарил: 1. Parker Super Bruyere (Паркер Супер Бриар) с фильтром 9 мм, хорошая зимняя труба, удобная в обхвате и согревающая в холодные зимние вечера 2. Chacom Milleniun ( Шаком Миллениум ), прямая- бильярд с охладителем, лёгкая и крайне удобная RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - misha-svch - 05-12-2017 23:12 Красотіща! Забув, моя зветься STANWELL TRIO 13, SMOOTH Данія. RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - serg68 - 05-12-2017 23:12 Обе трубы прогреты по месяцу с применением мёда.... первые десять дней 1/3 трубы 1раз в день... вторые 10 дней по 2/3 трубы 1 раз в день и соответственно третья декада полная труба один раз в день, а дальше кури нехочу ![]() Пепельницы тоже тема ![]() RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - глухой - 05-12-2017 23:21 Тоже есть люлька ![]() RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - serg68 - 05-12-2017 23:23 Пепельницы. Мундштуки. Можно отдельную тему в курилке отрывать RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - o-leg - 05-12-2017 23:25 А я вот всё собираюсь купить себе трубку.. Но всё руки как говорят не доходят. RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - serg68 - 05-12-2017 23:26 Их множество и все они прекрасны ![]() Я не курю.... и Вам не советую, но трубочку купите обязательно ![]() Предметы коллекционирования интересны... RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - pumuru - 05-12-2017 23:42 Смотрите сейчас любители травы подтянутся со своими прибамбасами: [attachment=984217][attachment=984221] RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - serg68 - 05-12-2017 23:43 ....... Эта тема, заслуживающая особого внимания Выкладывайте, что у кого есть Богачество ![]() RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - Nekrozov - 05-12-2017 23:56 Было время... RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - VideoKot - 06-12-2017 09:57 Главное не сорить вокруг ![]() RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - Alex_Dnepr - 06-12-2017 11:05 (05-12-2017 23:25)o-leg писал(а): А я вот всё собираюсь купить себе трубкуКупите обязательно! Я так курить бросил. После трубки возвращаться к сигаретам было невозможно. На ходу не покуришь - целый ритуал, а чистить - как автомат Калашникова... RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - misha-svch - 06-12-2017 12:23 І я за те! Я і не починав курити, і не пристрастився до цих пір. Раз в два-три дні курю. А можу і довше обходитися без проблем. Розкажу трохи про мої роздуми, чого я вважаю куріння корисним. Не від одного чув, що тютюн досить корисний, як і алкоголь! Але тільки в АПТЕКАРСЬКИХ дозах! Тобто, будь-які ліки, вітаміни, якщо ви будете вживати в дозах, що перевищують в десятки чи сотні раз, вони уб’ють вас. Так само і з нікотином. Це корисно для серцевого м’яза, але в невеликих дозах. Куріння люльки і сигари якраз сприяють цьому. Дуже важливо: всі курці сигарет знають, що вони курять фарбований і ароматизований папір, який дуже мало спільного має зі справжнім тютюном. Проте вже є фізіологічна залежність. Ну буде вважатися здоровою людина, що бігає кожні 15 хвилин до туалету? Отож! Так само і курець, нікого не хотів образити. ![]() Для трубки ж треба купляти тільки хороший справжній тютюн. Зараз є великий вибір. Ще є один момент на користь трубки. Коли вона добре почищена і висушена, вона класно пахне! Ніхто не стане нюхати окурок від сигарети чи сигари, а от люлька після хорошого тютюну має благородний запах. Я іноді навіть не курю, достатньо тільки нюхати. ![]() Ось одне відео, як треба курити люльку. Там у нього ще багато знайдете. І трубки з усіма причандалами теж купляв в їхньому магазині. Не сприйміть за рекламу. RE: Любителям трубки і сигар, заходьте - serg68 - 06-12-2017 14:21 (06-12-2017 09:57)VideoKot писал(а): Главное не сорить вокруги при этом не лишить себя эстетики ![]() ...... |