Шановні панове, тема не для того, як покинути курити, а зовсім навпаки.
Я впевнений, що куріння не тільки шкідливе, а і корисне.
Отже, про себе. Стажу куріння, як такого , в загальному смислі я не маю. Бо сигарети не курив ніколи.
А багато років тому спробував сигару і вона мені сподобалась.
Сигара не куриться, як сигарета, вона не для перекуру, а щоб насолодитися запахом ще не куреної, і потім, підпаливши, довго, за бесідою чи без, курити не вдихаючи, тільки полощучи димом порожнину рота.
Проте, кубинцям нічого не заважає курити сигару де завгодно і за будь-яких умов.
Так от, сигару я купляв рідко, а курив ще рідше, скоріше на якихось гулянках. Потім хтось угостив сігарілами, і вони мені теж сподобалися. І дешевше, і не конську дозу тютюну зразу потребляти))
А весною виявив, що сусід вирощує біля дому сортовий тютюн, він мене пригостив, мені сподобалося. Але подумав, як його курити? Подумав про люльку, почав цікавитися.
Виявилося, що трубка і саморобний тютюн - вони в різних всесвітах! По справжньому, то має бути хороша спеціальна трубка, спеціальний тютюн, ціла купа причандалів і особлива техніка куріння. Справжня трубка може бути тільки недешева з вереска, або недорога з кукурузи. Інші - вишня, груша, бук - дрова.
От я і замовив для початку кукурузку, зроблену в штатах, фільтри, тютюн, тройнічок і йоршики.
Все воно мене не розчарувало.
Щось в курінні трубки є особливе. Курити треба не кваплячись, кілька затяжок і перерва, щоб вона не перегрівалася.
Ну і основне - коли ви курите сигарету, і навіть сигару, це як недовга свіданка з малознайомою жінкою, покурив і викинув. З трубкою цей номер не пройде. Ти куриш її в "обнімку")) відчуваючи її тепло, бережеш, щоб не пропалити. Після покурки - обов’язкова гігієна - повна чистка. Інакше трубка буде смердіти, як бичок. А потім - як мінімум день-два "відпочинку". Трубка має просохнути.
І результат, на днях купив вже дорогу бріарову - з вереску люльку.
Найкращі враження! І зовсім інші відчуття.
Начебто курильна тема - для курилки.
Проте я собі не уявляю, як курити трубку чи сигару в курилці.
Для цього потрібна спокійна атомсфера, достатньо часу і хороша музика.
Ну курить сигару или трубку. Это целая философия или можно сказать религия. С простым куреньем это даже рядом не стояло.. Тут не нужно суеты как у простого перекура.
Не знаю. Якщо вони з вуглем, то чого і ні? Воно просто перевіряється - той вуголь звенить, як цукор в банці, можна навіть не розпаковувати.
6 мм шукав, то їх там не буває. o-leg, про це і тема.
Я тоже когда то баловался, вот, что осталось, остальное раздарил:
1. Parker Super Bruyere (Паркер Супер Бриар) с фильтром 9 мм, хорошая зимняя труба, удобная в обхвате и согревающая в холодные зимние вечера
2. Chacom Milleniun ( Шаком Миллениум ), прямая- бильярд с охладителем, лёгкая и крайне удобная
Обе трубы прогреты по месяцу с применением мёда.... первые десять дней 1/3 трубы 1раз в день... вторые 10 дней по 2/3 трубы 1 раз в день и соответственно третья декада полная труба один раз в день, а дальше кури нехочу
Пепельницы тоже тема
(05-12-2017 23:25)o-leg писал(а): А я вот всё собираюсь купить себе трубку
Купите обязательно! Я так курить бросил. После трубки возвращаться к сигаретам было невозможно. На ходу не покуришь - целый ритуал, а чистить - как автомат Калашникова...
І я за те! Я і не починав курити, і не пристрастився до цих пір. Раз в два-три дні курю. А можу і довше обходитися без проблем.
Розкажу трохи про мої роздуми, чого я вважаю куріння корисним.
Не від одного чув, що тютюн досить корисний, як і алкоголь! Але тільки в АПТЕКАРСЬКИХ дозах! Тобто, будь-які ліки, вітаміни, якщо ви будете вживати в дозах, що перевищують в десятки чи сотні раз, вони уб’ють вас. Так само і з нікотином. Це корисно для серцевого м’яза, але в невеликих дозах. Куріння люльки і сигари якраз сприяють цьому.
Дуже важливо: всі курці сигарет знають, що вони курять фарбований і ароматизований папір, який дуже мало спільного має зі справжнім тютюном. Проте вже є фізіологічна залежність. Ну буде вважатися здоровою людина, що бігає кожні 15 хвилин до туалету? Отож! Так само і курець, нікого не хотів образити.
Для трубки ж треба купляти тільки хороший справжній тютюн. Зараз є великий вибір.
Ще є один момент на користь трубки. Коли вона добре почищена і висушена, вона класно пахне! Ніхто не стане нюхати окурок від сигарети чи сигари, а от люлька після хорошого тютюну має благородний запах. Я іноді навіть не курю, достатньо тільки нюхати.
Ось одне відео, як треба курити люльку. Там у нього ще багато знайдете. І трубки з усіма причандалами теж купляв в їхньому магазині. Не сприйміть за рекламу.