![]() |
Для тих, хто слухає мизику з компа - Версия для печати +- Hi-Fi Forum (https://hi-fi-forum.net/forum) +-- Форум: Звук (/forum-3.html) +--- Форум: Hi-Fi Аудио (/forum-8.html) +--- Тема: Для тих, хто слухає мизику з компа (/thread-2625.html) |
Для тих, хто слухає мизику з компа - magery - 29-08-2007 16:41 Вирішив створити тему для людей, які слухають мизику з комп'ютера. Обмін досвідом по компонентах як з боку хардверу так і софтверу. Для початку перекличка, якщо такі окрім мене є, звичайно. P.S. Велике прохання аудіофілів не висловлювати тут своє фе на рахунок якості звучання :) Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - VST14 - 29-08-2007 17:40 Канечна откликаюсь! :) Ну с чего же еще можно перебрать да и слушать по 2Гб и больше музыки за день? Да и менять так раз в неделю... Ну любимое шо т можно послушать с СД - но не часто ж... Эт скорее альтернатива... Ну процентов 20 звука теряеться конечно (в основном кстати громкости), но... А компоненты следующие: 1.Медиа-центр (ЛСД с встроеным компом и всякой хренью), 2. Внешняя звуковая (там встроенная не фонтан), 3. Коаксиал, 4. ресивер, 5. и соответственно - акустика. Со звуком с ДВД не сравниться - но очень даже замечательно слушаеться... Кстати такой компонент как внешняя звуковая можно и упустить - сильно не почувствуеться... Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - Alex Kay - 29-08-2007 18:01 Цитата:Цитата: VST14Это всего-то 3 CD. Меломан, ёлки-палки... Главный вопрос во времени, а не в гигах :D По теме - с компа тоже можно организовать нормальный звук. Впрочем, я, для себя, прикинув все за и против решил, что отдельный CD-плеер лучше... И по качеству и по удобству. Простенькую звуковуху, конечно, взял, встроенная, это уж совсем страшно... Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - Huboy - 29-08-2007 18:04 Звуковушка E-Mu 1212m. Софт- последний фубар, слушаю в основном в формате *.flac. Установил драйвер второй версии_бета, звук стал более детальный и более утомительный, поэтому использую предыдущую версию драйвера. Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - magery - 29-08-2007 18:11 Оскільки є однодумець, то слід почати якісь дискусії :) Для початку поговоримо про хардверну частину. Отже, поки звук дійде до наших вух, він подолає по "залізній" частині наступне: 0) *софтверна частина* 1) Лінійний вихід із звукової карти 2) Кабель до підсилювача 3) *далі звук вже не має відношення до теми* На це все деякий вплив мають також інші компоненти компа, наприклад блок живлення чи материнка, які можуть створювати додаткові незручності у вигляді помєх. Отже, виникають закономірні питання: 1) Яку звукову обрати? 2) Який недорогий, але адекватний кабель нам підійде? Слід враховувати також довжину. 1 метр малувато буде. Звукову думаю брати <a href="http://www.ixbt.com/proaudio/esi-juli@.shtml" target="_blank">Juli@</a>. Це професійна звукова карта з відмінними характеристиками. Вона має як і балансні джеки 1/4" TRS, так і звичайні тюльпанні виходи. Серед мінусів - немає підтримки всяких різних новомодних технологій об'ємного звуку в іграх, типу A3D, тому якщо на комп'ютері планується ще й грати різні забавки, то з цим будуть проблеми. Але це я думаю не суттєво, більше того - це можна вирішити покупкою ще однієї звукової карточки. На даний момент слухаю на звуковій Creative Live! 5.1. Тому з питанням номер два у мене важче. Наразі у мене стоїть звичайний кабель-перехідник на тюльпан. От коротко і все. Буду лише радий розвитку теми. Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - magery - 29-08-2007 18:17 Цитата:Цитата: Юрий ЗамазеевЯ щось не зрозумів, яке відношення ITUNES має до ЦАПАа? :o Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - magery - 29-08-2007 18:37 Цитата:Цитата: Юрий ЗамазеевА яка звукова стоїть в Mac mini? Певен, що значно гірша ніж, наприклад, та ж <a href="http://www.ixbt.com/proaudio/creative-emu-1820.shtml" target="_blank">E-MU 1212M</a>. І тоді чи варто брати цей дорогий Мак? Лише заради дизайну і ергономіки? Доречі Itunes як плеєр мені не дуже подобається, Foobar2000 для мене значно кращий. Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - Huboy - 29-08-2007 19:55 Цитата:Цитата: mageryЯ читал об этом на каких-то компьютерных форумах, но благополучно забыл. При апгрейде компа выбирал не учитывая никаких нюансов. Хуже не стало. Цитата:Цитата: mageryЯ для игр использую встроенную звуковушку. Если нужно использование ЕАХ в играх, нужно будет купить игровую от креатива. Но тогда нельзя будет установить E-MU, драйвера несовместимы. Цитата:Цитата: mageryЯ купил в магазине микрофонный кабель нужной длины и разъёмы. Мне прямо в магазине всё это спаяли, подключил и пользуюсь. Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - magery - 29-08-2007 21:54 Цитата:Цитата: HuboyЯкісна звукова досить добре захищена від впливів різного рода шумів. Якщо не заглиблюватись кудись далеко, то формула покупки компонентів така. Не брати дешевих сумнівної якості компонент; не брати маленьких материнок (скажем з двома PCI слотами, які до того ж розміщені дуже близько один від одного); важливу ролі відіграє якісний блок живлення. Цитата:Цитата: HuboyДивно, не знав такого, що немає можливості поставити дві звукових від Creative :-[ Все-таки є вихід - можна поставити дві операційні системи з вибором при завантаженні :) Цитата:Цитата: HuboyЗроблю так само. І запитання - скільки реально довгим може бути кабель щоб не викликати ніяких проблем з сигналом (якістю звуку)? Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - magery - 29-08-2007 22:01 Цитата:Цитата: Юрий ЗамазеевЯкщо б я змінював ОС на якусь іншу, то хіба що на *nix платформі. Але я цього не зроблю, так як моя робота тісно пов'язана з ОС Віндовз (я програміст) :) Не дуже розумію яке відношення мають кластери до звуку, більше того халатність програмістів при написанні софта, але погоджусь, що мак в деяких сферах діяльності може бути кращим. Але для рядового користувача цей перехід, на мою думку, не є виправданий. Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - Макс - 29-08-2007 22:09 хобота мало? уже и здесь любители комповых свиристелок :mad: Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - magery - 29-08-2007 22:11 Цитата:Цитата: Макс ШтирлицНе подобається тема - просто не читаючи наступні пости проходим мимо. Вихід простий, ще й до того береже Ваші нерви :) Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - Макс - 29-08-2007 22:14 мне фиолетово Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - Huboy - 30-08-2007 07:12 Цитата:Цитата: mageryУ них одинаковые названия библиотек, которые копируются в системную папку. Цитата:Цитата: mageryУ меня 2 метра. Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - VST14 - 30-08-2007 09:18 Ай-под это конечно интересно, но уже заюзано и не так уже впечатляет... Пробовал через Док-станцию - ну намана, но нах лишний гаморой? Лучше все усилия на звуковуху. Вот уже как-то ставил ссылку - <a href="http://www.mics.kiev.ua/audio/view.php?cat=402&sub=%C7%E2%F3%EA%EE%E2%FB%E5+%EA%E0%F0%F2%FB&tm=M-Audio&ind=3" target="_blank"> http://www.mics.kiev.ua/audio/view.php?cat=402&sub=%C7%E 2%F3%EA%EE%E2%FB%E5+%EA%E0%F0%F2%FB&tm=M-Audio&ind=3</a> Там же еще можно порыться с выбором (меня просто интересовало FireWire) Да и вообще с звуковыми выбора - хоть отбавляй - под ваши предпочтения Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - VST14 - 30-08-2007 09:23 Кстати-вопрос по Фубару - где нашли обновления? Там вроде одна версия (я имею ввиду саму прогу, а не довески эти). И кто какие модули ДСП подгружает? А то шо т по сравнению с Медиа-плеером 11 просто отдыхает по звуку... Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - AndreyZ.S. - 30-08-2007 10:43 CD-RW Mitsumi (1999год $270 made in Japan !) -> Linux (Slackware 10) -> cdparanoia -> mplayer -> alsa drivers -> Turtle Beach Pinnacle(1996год (!!!) $800 made in USA !) -> NordOst(кабелюка) -> усилитель(мощный).... ЗЫ..... ЗЗЫ да и все управляется с IR пульта и не имеет даже видеокарты(!), клавиатуры разумеется также нет. (Заказал вот "IDE to CompctFlash" - поставлю гиговую флэшку вместо диска, а то, зараза, винчестер последний остался кто шумит) Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - VST14 - 30-08-2007 11:02 Кстати - вот вопрос о кабелях... Что есть интересненького чтоб с одной стороны был стандартный 3,5мм штекер? Очень была бы удобная штука :) Или FireWire. А с другой стороны уж не важно - хоть тюльпан хоть папа римский :) Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - magery - 30-08-2007 13:08 Моя збірка Foobar2000: <a href="http://deviant-nul.livejournal.com/76200.html" target="_blank">http://deviant-nul.livejournal.com/76200.html</a> Якраз сьогодні обновив. Re: Для тих, хто слухає мизику з компа - magery - 30-08-2007 13:16 Почитав трохи залізнячних форумів. Висновок - для музики варто купувати або E-MU 1212m V2 (160$), або Creative X-FI Elite Pro (300$). |