"Богемна Рапсодія" та Фредді.
Автор Сообщение
The Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 29-01-2019 18:10
(29-01-2019 17:25)alexo писал(а):  Даже такая трактовка не противоречит привычному
Я вже писав про це на початку. І є трактування офіційне. Гляньте пост 7. Та й Фредді чітко мав на увазі соціальний прошарок, а не регіон Чехії (яким боком до Фредді Чехія?) Улыбка
(Отредактировал 29-01-2019 в 18:42 #1.)
Найти все сообщения

alexo Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 29-01-2019 20:21
Хай так .., але ... Богемская (рус)
на украiнськiй мовi буде Богемська.
Ви саме кино дивились чи нi ..? Cool
Там скрiзь Богемская ... та жодного слова за Богему .. Biggrin
На росiйськiй тодi це повинно було б звучати, як Богемная .. нi ..?

(29-01-2019 17:36)vitalijnec писал(а):  Можливо Ви маєте рацію...
Але все ж на мою думку пісня про трагедію, яка сталась з молодим чоловіком середовища богеми,тому й "Богемна рапсодія"
А вообще, может вы и правы .., хотя
споры и разные домыслы продолжаются .. Biggrin
vitalijnec, в этой статейке можно с чем-то
и согласиться .., а с чем-то нет .. WinkParty0012
https://www.anews.com/p/99444397-chto-ta...-merkyuri/
(Отредактировал 29-01-2019 в 20:55 alexo.)
Найти все сообщения

The Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 29-01-2019 21:04
Фільм дивився в кінотеатрі на українській мові! Зазвичай переклади для торентів роблять невеличкі студії, а то й на колінці яким пофіг чи "Богемская чи Богемная".
(Отредактировал 29-01-2019 в 21:09 The.)
Найти все сообщения

misha-svch Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 29-01-2019 23:38
У своїх випусках радіопередачі Сєва Новгородцев називав пісню Богемську рапсодію не інакше, як Циганська рапсодія. Він же і говорив, що Queen в назві групи (так, я помилився в написанні раніше) - не королева, а на сленгу манєрна діваха, або пацан. Йому з Лондону було видніше.
Найти все сообщения

Выразили согласие: alexo , matador
The Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 29-01-2019 23:55
(29-01-2019 23:38)misha-svch писал(а):  У своїх випусках радіопередачі Сєва Новгородцев називав пісню Богемську рапсодію не інакше, як Циганська рапсодія. Він же і говорив, що Queen в назві групи (так, я помилився в написанні раніше) - не королева, а на сленгу манєрна діваха, або пацан. Йому з Лондону було видніше.
Можете надати підтвердження, що Queen на сленгу означає вищеописане Вами? Як не шукав - ніяк не знайду.
Найти все сообщения

alexo Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 30-01-2019 00:14
Вполне возможна связь именно с цыганами ... почему нет ..? В 70-тых это была достаточно модная тема - дух свободы, дети цветов и т.д. У Дип Перпл тоже есть вещь Джипси Квин (Цыганская Королева .., а может как раз и Цыганская Деваха).
А ещё есть версия (научная), что все цыгане - это выходцы из Индии, как, собственно и сам Фреди. Так что ...
почему бы и нет ..?
(Отредактировал 30-01-2019 в 00:16 alexo.)
Найти все сообщения

misha-svch Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 30-01-2019 11:02
Ітак, знайшов вам деякі докази сєвиних слів, але того, де саме він казав про назву, що це манєрніца - нє, тільки в онлайн перекладачі невелике згадування про це. Але точно пам’ятаю, що він в якійсь іншій передачі про це говорив.
Хто має з Сєвою зв’язок, може у нього самого спитати.
Але ось вам оригінальні тексти радіопередач, надруковані його руками і правлені ним же. Як на мене, ці тексти цікавіші за сабжеве кіно)) Є і запис передачі, але там жахлива якість, записана з КВ.
Назву групи він чітко називає Королева, але зате Циганська рапсодія.
Проте і Сєва може помилятися, він тут називає справжнє ім’я лідера - Фредерік Бульсара, коли він насправді Фарух.
_http://www.seva.ru/pdf/1983/830722.pdf
_http://www.seva.ru/pdf/1983/830729.pdf

Найти все сообщения

Выразили согласие: alexo , The
The Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 30-01-2019 12:06
Фредерік - швидше всього, аналог англійською імені Фарух. Як українське Іван англійською Джон, Андрій англійською Ендрю і тд.
(Отредактировал 30-01-2019 в 16:11 The.)
Найти все сообщения

SolAndr Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 30-01-2019 12:32
(30-01-2019 12:06)The писал(а):  Фарух на англійські швидше всьо Фредерік. Як українське Іван на англ Джон, Андрій на англ Ендрю і тд
Не сплюндруйте мову. на англійські англійською.

The future is gonna be fantastic (c)
Найти все сообщения

Don Cornelius Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 30-01-2019 12:47
(29-01-2019 23:38)misha-svch писал(а):  У своїх випусках радіопередачі Сєва Новгородцев називав пісню Богемську рапсодію не інакше, як Циганська рапсодія. Він же і говорив, що Queen в назві групи (так, я помилився в написанні раніше) - не королева, а на сленгу манєрна діваха, або пацан. Йому з Лондону було видніше.
Всё есть в словарях. Значение (одно из) слова Queen:
4)Really really really flamboyant, (and possibly irritating,) man. Almost always gay.
Очень очень очень пёстрый (и возможно раздражающий) парень. Почти всегда гей.
_https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Queen

Боге́ма (фр. bohème — букв. цыганщина[1]) — необщепринятый, эксцентричный стиль жизни, характерный для определённой части художественной интеллигенции[2], или те, кто ведёт подобный образ жизни: прослойка между интеллигенцией и другими общественными классами, театральные, литературные круги; круг (около) театральных и артистических деятелей, обычно ведущих образ жизни в условиях нестабильных доходов.
Ну а это тупо из вики.
Найти все сообщения

Выразили согласие: misha-svch , konrats
The Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 30-01-2019 16:14
SolAndr, дякую, що поправили, але поправили не вірно. Та й відношення до обговорення Ваш пост не має ніякого! Для Вашого спокою виправив.
Найти все сообщения

vitalijnec Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 30-01-2019 18:20
(29-01-2019 20:21)alexo писал(а):  Ви саме кино дивились чи нi ..? Cool

Фільм я дивився двічі ,перший у мережі мультиплекс і був вражений звуком і фільм сподобався,другий в домашніх умовах ,(заради цікавості ),вражень -нуль .
Для мене рапсодія - БОГЕМНАHappy0158

Тішить що в процесі обговорення дійшли до висновку що Queen( з королівською короною в гебі) - таки королева,а не циганська деваха

Фреді Мерк'юрі все ж парс ,не індієць і не циган( провсяк)

І на остаток, богемна рапсодія-історія цигансьго юнака з Богемії ,який вбив людину і в розпачі і плачеться мамі ( циган після вбивста шукає розради у мами facepalm)за версією Севи Новгородцева ,не витримує ніякої критики це лиш версія,або творчий домисел,на грунті перекручених фактів
Додам ,де коло тусовки лондонських богеми і де богемські та ще й цигани...

Суспільство абсолютно не хвилює ваша самооцінка.
Білл Гейтс
Найти все сообщения

Выразили согласие: The
SolAndr Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 30-01-2019 20:17
(30-01-2019 16:14)The писал(а):  SolAndr, дякую, що поправили, але поправили не вірно. Та й відношення до обговорення Ваш пост не має ніякого! Для Вашого спокою виправив.
Та вухо ріже.. Перевіряйте тут -https://ukr-mova.in.ua/perevirka-tekstu

The future is gonna be fantastic (c)
Найти все сообщения

Выразили согласие: The
misha-svch Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 31-01-2019 22:36
Все! Був час, пошерстив розпечатки, і знайшов те, що колись чув і про що говорив.
Отже, Сєва довгий час жив не просто в Лондоні, а ще й був жонатий на англічанці, з якимись філологічними замашками. Тож він знає.
Цитата:Название группы Queen в словарном переводе означает "королева". Но этим же словом в обиходе англичане часто определяют человека с сильной голубизной и явной тягой к дамскому платью, который, к тому же, хочет всё время быть в центре внимания. Этот человек живёт и действует как бы в свете сценических прожекторов. Если посмотреть на первые пластинки Queen, вернее, не фотографии на конвертах, то мы увидим подобные заявки: помада на губах, накрашенные чёрным лаком ногти и прочее. И если остальных трёх участников можно определить словами старой советской застойной песни "а я простой хороший парень, семейный, добрый человек", то у Фредди явно были задатки, от остальных его отличавшие.
Знову мушу відмітити, що його текст про групу набагато кращий, ніж сценарій фільма.
http://www.seva.ru/rock/?id=1272
Найти все сообщения

Выразили согласие: alexo , malekcs
alexo Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 31-01-2019 23:24
Т.е. загадка остаётся загадкой - там нет ни единого слова ни за Богемскую, ни за Богемную.
(Отредактировал 31-01-2019 в 23:26 alexo.)
Найти все сообщения

malekcs Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 01-02-2019 00:30
(31-01-2019 22:36)misha-svch писал(а):  Все! Був час, пошерстив розпечатки, і знайшов те, що колись чув і про що говорив.
Отже, Сєва довгий час жив не просто в Лондоні, а ще й був жонатий на англічанці, з якимись філологічними замашками. Тож він знає.
Знову мушу відмітити, що його текст про групу набагато кращий, ніж сценарій фільма.
http://www.seva.ru/rock/?id=1272
Сева Новгородцев - красава !
Спасибо за ссылку, с удовольствием прочитал !
Сева пишет, что Фредди был зороастрийского вероисповедания.

Зороастрийская рапсодия
За несколько веков до того, как Данте написал свою "Божественную комедию", путешествие в Рай и Ад было подробно описано в зороастрийском религиозном тексте "Книга Арды-Вирафа".

Мог ли Данте знать о космологическом расскаез зороастрийского путешественника, который в своей окончательной форме был записан около X века нашей эры? Сходство обоих текстов впечатляет, но историческую справедливость мы уже вряд ли сможем установить.

Однако во многих других произведениях влияние зороастризма более очевидно. Иранский пророк с сияющим глобусом в руках изображен на известной фреске Рафаэля XVI века "Афинская школа". Немецкий трактат по алхимии конца XVII - начала XVIII века Clavis Artis также посвящен Заратустре.

"[В христианской Европе] в конце Возрождения Зороастра считали мастером магии, философом и астрологом", - объясняет Урсула Симз-Уильямс с факультета Восточной и Африканской культуры Лондонского университета.
Роман "Задиг, или Книга судьбы", написанный французским философом Вольтером в середине XVIII века, повествует о персидском герое-зороастрийце, который после многих испытаний и невзгод наконец женится на вавилонской принцессе.

Хотя произведение местами довольно легкомысленное, оно свидетельствует о большом интересе философов эпохи Просвещения к культуре древнего Ирана.

Зороастризму посвящен раздел в сборнике поэм "Западно-восточный диван" Гете и поэма в стихах и прозе "Лалла-Рук" Томаса Мора.

Идеи зороастризма не только повлияли на художественное искусство и литературу Запада, но и вдохновили многих европейских музыкантов и композиторов.

Зороастрийская тематика прослеживается в опере Моцарта "Волшебная флейта" - и не только в имени священника Зарастро, но и в испытаниях огнем и водой, идеях борьбы света и тьмы, и прежде всего бесконечном стремлении к мудрости и добру.

Музыкант Фаррух Булсара, известный всему миру как Фредди Меркьюри, чрезвычайно гордился зороастрийскими традициями своей семьи. "Я всегда буду одеваться, как персидский фат, - отметил он в одном интервью, - и никто не остановит меня, дорогая!"
https://www.bbc.com/ukrainian/vert-cul-russian-39626781
(Отредактировал 01-02-2019 в 00:45 malekcs.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: alexo , misha-svch , runwild
vitalijnec Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 02-02-2019 01:24
Шановні колеги ,Ви намагаєтесь притягнути за вуха до сумнівних тверлжень дотичні факти і легенди ,опираючись на відомі імена і їх гіпотези
По -перше що стосується назви "QUEEN" .
Цитую С Новгородцева: "... потому что в то время, примерно с 1969 по 1975 годы, у него (Меркюри)была постоянная девушка, Мэри Остин, с которой он прожил шесть лет и которой предлагал даже руку и сердце. " В період створення гурту він був гетеросексуалом і створив ,власноручно,символічний герб гурту з колівською короною в центрі ,що дає нам можливість стверджувати ,що у назву Queen закладений зміст -королева.
Думаю Ви зайомі неабияк з творчісю колективу і памятаєте ряд пісень де використано слово Queen зі змістом- королева

По-друге."Если посмотреть на первые пластинки Queen, вернее, не фотографии на конвертах, то мы увидим подобные заявки: помада на губах, накрашенные чёрным лаком ногти и прочее."( С Новгоредцев) .Так Меркюри був надзвичайно епатажним на сцені,але це ні про що не говорить. Різного роду грим та елементи жіночого вбрання використовували Аліс Купер Оззі Озборн Джон Лавтон, Бон Скотт,Slade, Sweet s ,і багато інших і що вони всі не такі ?
По-третє. У передачах Новгородцева нема жодного прямого твердження про зміст Богемної рапсодіїї .
Думаю слід краще поговорити про його творчість ,про фільм ,не забаром нас чекаютимуть результати Оскара,сподіваюсь фільм не залишиться без премії
Перший популяний хіт гурту QUEEN

Цікава історія пісні

Суспільство абсолютно не хвилює ваша самооцінка.
Білл Гейтс
Найти все сообщения

Выразили согласие: PONT-SEV
misha-svch Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 02-02-2019 10:21
vitalijnec, особисто я обговорюю фільм, який мені не сподобався. Групу Queen, яку я обожнюю і особисто Фреді Мерк’юрі. Я богомільним завжди кажу, оживіть мені Джона Леннона і Фреді Меркюрі, і я повірю у вашого бога і стану найпалкішим вашим послідовникам.
А сексуальна орієнтація людей для мене не мала ніколи ніякого значення. У мене був друг гей, надзвичайно талановита і хороша людина.
Ще розкажу одну історію.
Одного разу Конфуцій захотів навчитися грати на музичному інструменті цинь. От він грав цілими днями, причому одну й ту ж мелодію. Тиждень грає, місяць, далі грає. Учні кажуть йому, вчитель, ну трохи дістала ваша музика. Чому ви граєте одну й ту ж пісню весь час ось уже кілька місяців?
Конфуцій відповів: Я хочу пізнати цю пісню так глибоко, щоб побачити кінчики на віях автора цієї пісні.
Так от, я особисто, як і багато любителів групи Queen, пізнали їх, досить досконально. А автори фільму пройшлися по верхам, вони раніше погано знали їх творчість. Хто слабо знав групу, для них є ефект Вау, бо показали зовсім іншу, придуману групу. А я побачив тільки пародію.
Найти все сообщения

PONT-SEV Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 02-02-2019 11:53
(02-02-2019 10:21)misha-svch писал(а):  А автори фільму пройшлися по верхам, вони раніше погано знали їх творчість. Хто слабо знав групу, для них є ефект Вау, бо показали зовсім іншу, придуману групу.
Ну да, ну да, а как Вам это...
(29-01-2019 11:28)The писал(а):  Напевно на форумі знають щось трішки більше Браяна Мея, який був основним радником в процесі зйомок та зайняв одне з основних місць при створенні сценарію та зйомках.
Найти все сообщения

alexo Не на форуме
Ветеран

RE: "Богемна Рапсодія" та Фредді. / 02-02-2019 12:00
... i взагалi - богема, чи не богема ... думаю, що не це
турбувало особисто Фреддi i не про це вiн спiваэ у своiй
божественнiй пiснi ... це для нього було б аж занадто
мiлко та тривiально .. нi, не про це вiн спiвав, не про це .. iмхо ...
P.S.
Вот поэтому и Рапсодия именно Богемская ..., а ни какая
не богемная .. имхо .. Happy0158
И действительно, не надо ничего додумывать и придумывать ..,
а тем более "притягати за вуха" .. facepalm Biggrin

(Отредактировал 02-02-2019 в 12:47 alexo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Bonay63

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS