(14-03-2011 19:40)f1a5h84ck писал(а): А что была за бумажка?
Нам в роддоме успели какую-то вколоть. Потом я писал отказ, хотя участковый врач настаивала. Настаивала очень некорректно...
Копирую текст:
ІНФОРМОВАНА ЗГОДА
та оцінка стану здоров'я особи або дитини одним з батьків або іншим законним представником дитини на проведення щеплення або туберкулінодіагностики
1. Прізвище, ім'я, по батькові особи, що щеплюється
2. Дата народження
3. Місце проживання, телефон
4. Дата останнього щеплення, що проведене особі або дитині
5. Наведений нижче контрольний список запитань допоможе Вашому лікарю вирішити питання щеплення або туберкулинодіагностики для Вас або для Вашої дитини.
Запитання Відповідь(належне підкреслити)
На Ваш погляд, на сьогодні ви/Ваша дитина здорові так Ні
Ви або дитина хворі на лейкемію, рак, ВІЛ/СНІД або отримуєте лікування – хіміотерапію, стероїдну терапію Так (зазначте, що саме з переліченого) Ні
Чи спостерігалась у Вас/Вашої дитини реакція/ускладнення після попередніх щеплень Так (зазначте, яке саме) Ні
У Вас/Вашої дитини наявна серйозна алергічна реакція Так (на що саме) Ні
Протягом останнього року Вам/Вашій дитині проведено введення імуноглобулінів, компонентів крові або цільне переливання крові Так (що саме) Ні
В анамнезі у Вас/Вашої дитини є хронічні захворювання Так (які саме) Ні
В анамнезі у Вас/Вашої дитини є розлади кровотворення Так (які саме) Ні
6. Прочитайте уважно, наведені нижче стани не є протипоказанням до проведення щеплення.
* в анамнезі у особи, що щеплюється, або у кого-небудь з членів сім'ї несприятливі події після імунізації;
* в анамнезі у особи, що щеплюється судоми;
* в анамнезі у особи, що щеплюється, лікування антібіотіками;
* в анамнезі у особи, що щеплюється, лікування стероїдами (гормональні препарати);
* в анамнезі у кого-небудь з членів сім’ї астма, екзема, атировий дерматит, нежить;
* в анамнезі у особи, що щеплюється, кашлюк, кір, краснуха, епідемічний паротит (свинка), вітряна віспа, герпес або менінгіт;
* в анамнезі у дитини, що щеплюється, жовтяниця новонароджених;
* в анамнезі у дитини, що щеплюється, передчасне народження, або мала вага при народженні;
* в анамнезі у особи, що щеплюється, контакт х інфекційними хворими;
* в анамнезі у особи, що щеплюється, будь-яке хірургічне втручання;
7. Ви отримали інформацію про процедуру щеплення, туберкулінодіагнстики (проба Манту), протипоказання до проведення щеплення або туберкулінодіагностики, вакцину, можливі несприятливі наслідки так Ні
8. Згода особи, батьків або законного представника дитини на проведення щеплення або туберкулінодіагностики для профілактики _____________________
(чого саме) Даю згоду на проведення щеплення
9. Я буду негайно інформувати медичних працівників у разі погіршення самопочуття у мене/дитини __________________
(підпис)
10. Медичний працівник, щр проводив анкетування ________________
(підпис) _________________
(П.І.Б.)
Директор Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення Р.О. Моісеєнко
Діректор департаменту розвитку медичної допомоги М.П.Жданова
==================
Вот прямая ссылка на эту ветку.
http://www.privivok.net.ua/smf/index.php...799.0.html
======
На данном ресурсе есть раздел, посвящённый судебным тяжбам.
Упёртые родители всегда выигрывают процессы, если их детей не пускают в детсад-школу.