(26-06-2011 21:32)Андреич писал(а): в мене часом з'являється підозра, що під ніком alex-rael ховається чи енциклопедічно-інформаційна система, чи щось подібне
Увіряю Вас, що сильно помиляєтесь. Говорити інформаційно можу про прогрессив (й то - про лиш деякі його напрямки) та класичний олдовий рок. Угорську (а також словацьку та чеську ) у нас знають практично всі - колись це була маленька "форточка" в Європу та цівілізацію (TV, радіо, журнали, в т.ч. і рок-енціклопедії різні). Основний недолік угорського року - у всіх груп були свої "орієнтірі" у вигляді відомих монстрів. Наприклад у того ж КFT (https://www.youtube.com/watch?v=JC_8ryCVS...e=related) - Kraftwerk та Police (https://www.youtube.com/watch?v=a2Qad-gaH...e=relmfu), Piramis (https://www.youtube.com/watch?v=W2YAfFcRv...e=related) - Led Zeppelin, LGT-Chiсago, Omega-Uriah Heep (особливо тема July Morning) і т.д....
(26-06-2011 21:32)Андреич писал(а): Колись мій друг запропонував мені вивчати з ним угорську, бо ми обидва дуже захопилися угорським роком. Набрав підручників, десь 5 товстих книжок і ми спробували.....
Хоча тоді з нами на курсі навчався "наш радянський" угорець Штефан, який допомогав нам, як міг, угорьску ми неасилили
До речі, мій друг потім вивчив японську і казав, що японьска простіша
Насправді вона не така тяжка. Але респект за тягу до знань
P.S.Solaris класний ДВД випустив - пропоную (але це я знов із своїм прогом лізу)
Та я ж теж більш всього до прога
Ну і джаз-рок, фьюжн та щось таке. Джаз, но не авангардний.
До речі, українську я не вивчав взагалі (так вже сталося), все самотушки, книжки читав , то ж з правописом в мене великі проблеми, якщо десь помиляюсь - вказуйте, це мені буде корисно
(26-06-2011 21:32)Андреич писал(а): До речі, мій друг потім вивчив японську і казав, що японьска простіша
Финно-угорская группа языков действительно считается самой сложной для изучения.
(26-06-2011 22:09)Андреич писал(а): До речі, українську я не вивчав взагалі (так вже сталося), все самотуЖки, книжки читав , то ж з правописом в мене великі проблеми, якщо десь помиляюсь - вказуйте, це мені буде корисно
А хто тут може спiлкуватися українською без помилок? Суржик та мiсцевi дiалекти рулять по-повнiй ...
(26-06-2011 22:09)Андреич писал(а): Та я ж теж більш всього до прога
(26-06-2011 22:09)Андреич писал(а): До речі, українську я не вивчав взагалі (так вже сталося), все самотушки, книжки читав , то ж з правописом в мене великі проблеми, якщо десь помиляюсь - вказуйте, це мені буде корисно
Ну це ж не філологічний форум....я свободно общаюсь без комплексов и на русском. Просто принципиально на укр. форуме пишу на украинском, на венгерских форумах - на венгерском, на словацких - по словацки, на русских - по-русски. Так наверно логично.
(26-06-2011 22:11)Гурин писал(а): Финно-угорская группа языков действительно считается самой сложной для изучения.
Не знаю....я б японську не вивчив ніколи...
(26-06-2011 22:11)Гурин писал(а): А хто тут може спiлкуватися українською без помилок? Суржик та мiсцевi дiалекти рулять по-повнiй ...
Можна спілкуватися на літературній мові....але це вже не по-рокерські..
Последняя Омега, которую я приобрел - Omega XI.
New Wave во всей своей красе
От старой Омеги остались имена и мастерство. Само издание - тоже черт знает какая халтура, мохнатая бумажка на конверте, мохнатая бумажка на яблоке.... Ну и содержание совершенно адекватно оформлению
"Просто принципиально на укр. форуме пишу на украинском, на венгерских форумах - на венгерском, на словацких - по словацки, на русских - по-русски. Так наверно логично".
І після цього він буде казати, що він "не енціклопедія" !
ЗІ
Я колись у буремні роки верстав "на колінках" (тобто вдома ) таку собі "Молоду Газету" і часом - та не часом, а кожного разу! - мусив щось робити з текстом, бо він не влізав. Ну й робив. Як потім реготав редактор!!!! Він казав, що суржик у письмовому вигляді - це таки щось! Може, так і друкувать?
Ну я й почав виправлятися
Щоб з"їхати з регіонально-діалектичного флуду та угорської рок-сцени, пропоную ознайомитися з перспективною чеською групою DIFFERENT LIGHT, в складі якої мальтієць (вокал), американець, англієць, португалець та один чех.
Да, это совершенно легендарная пластинка в алюминии! А есть еще синяя. Что-то из них моно, а что-то - стерео, точно не помню "кто есть кто", а своей такой нету
Демократов много не слушал, но Омегу "Time Rober" слушал с удовольствием и с таким же удовольствием купил бы сейчас. Ни кто не имеет дубликата для расставания за деньги? Наверно было бы интересно подвигаться в этом направлении. Но интересует только винил!
(04-07-2011 20:32)Андреич писал(а): Да, это совершенно легендарная пластинка в алюминии! А есть еще синяя. Что-то из них моно, а что-то - стерео, точно не помню "кто есть кто", а своей такой нету
А шо делать?
Как-то раз увидел на Петровке, но после визуального исследования невооруженным глазом стало понятно, что как предмет - пойдет, а вот слушать, скорее всего, будет проблематично
(12-07-2011 15:33)Андреич писал(а): Информация для любителей старых венгров:
сегодня обнаружил изумивший меня факт - их СД издавали в Австралии!!!!
Наверное, всё же, - "в том числе ..." . Это, кстати, позднее издание. Первые неремастированные версии Омеги, Пирамиша, Шкорпио и т.д. издания 90-х - у меня все исключительно венгерского пр-ва.
Кстати, КД австралийского производства некоторые коллекционеры ценят наравне с японскими. Австралийский шеллак тоже был хорош.
(12-07-2011 17:20)Андреич писал(а): Естественно, "в том числе"
Просто издания венгров в Венгрии логичны и понятны, но Автралия....
Меня поразил сам факт.
Про Австралію. Була в Угорщині дуже серйозна джаз-рокова команда SYRIUS (виступали в свій час і в Ужгороді - дійсно круто). Так от вони в середині 70-х гастролювали в Австралії, там же і залишились, попросив політичний притулок. Потім їхній гітарист емігрував в США. Напевно вони і рекламували в Австралії magyar-rock.
Здесь как бы и нет ничего удивительного - для тех кто следит за творчеством Omega так как их песня 1969 года «Gyöngyhajú lány» («Девушка с жемчужными волосами») занимала лидирующее место в хит параде именно Австралии.
Сей факт очень сильно удивил не только меня, когда в 1974 году попался в руки вражеский журнальчик "мелоди мэйкер" с хит парадами разных стран.
"Molotov cocktail, the local drink ..." Don Henley Glory To Ukraine!