Рецепты для хлебопечки
|
Автор |
Сообщение |
4ward
Ветеран
    
Откуда: Стебник, UA
Сообщений: 592
Репутация: 250
|
RE: Рецепты для хлебопечки / 15-03-2015 21:38
Згадав, що пару рядків (з фахових джерел) дописував у Вікі про хліб. Щойно глянув - є, ніхто не видалив чи переписав. Цитую:
Хліб черствіє внаслідок того, що крохмальні полісахариди, які входять в його склад, переходять з розчинного стану в нерозчинний.[3] Щоб хліб якомога довше не черствів, виробники додають в хліб клейстеризований крохмаль, мальтозні сиропи, патоку, солодові препарати.[3] З цією метою можуть застосовуватись і поверхнево-активні речовини: поліоксиетиленстеарат, моно- і дигліцериди стеаринової кислоти.[3] Деякий час зберегти хліб свіжим допомагають полімерна плівка або парафінований папір. Найкраще зберігати свіжий хліб на морозі.[3]
Джерело: К. Микитин. Свежий хлеб из холодильника / Химия и жизнь. Научно-популярный журнал Академии Наук СССР. — 1990, № 1. ISSN 0130-5972 (с.: 110)
Паралельно в іншій літературі читав, що хліб швидко черствіє при низьких температурах. Тепер не знаю: чи то низькі температури сприяють черствінню, але окрім морозу; чи це різні точки зору науковців.
(Отредактировал 15-03-2015 в 21:43 4ward.)
Всегда трудимся до полудня, а нам всего-лишь — до утра.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Сообщения в этой теме |
RE: Рецепты для хлебопечки - 4ward - 15-03-2015 21:38
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|