Новини "в меморіз"...
Автор Сообщение
mirek Не на форуме
Ветеран

Re: Новини "в меморіз"... / 21-05-2010 16:02
(21-05-2010 15:13)Snark link писал(а):Цей топік не для подібних дискуссій, я вважаю, тому наостанок:
Побутові речі - це виключно обов`язок батьків, методи виховання та насадження культурологічної ідеалогії. І суто спілкування українською - це не головне у цій справі, бо любити, поважати і цікавитися українською культурою можна як з мовою, так і без неї. І я знаю багато україномовних панів, які історично спілкуються українською, але не маюсть уяви хто такі Любко Дереш, Тарас Прохасько, Володимир Лис чи Марина Соколян. Так само ім`я Майбороди чи Грабовського їм анічого не скаже....І навпаки....є в мене знайомі російськомовні одесити і кияни, які знаються на цьому матеріалі досить непогано. І саме це, на мій погляд, зіграє більш суттєву роль у вихованні їх нащадків.
Згоден, можна згорнути дискусію бо не до місця тут. Від мене наостанок.
ОК, нехай спілкування не головне по-вашому. І я не стверджував, що той, хто українською спілкується апріорі одержує вищий культурний статус. Але ж ви говорите про розвиток. Звідки він візьметься? Звідки візьметься новий Дереш? Ви виховаєте нового Прохаська на музейних старожитностях? Чогось тут бракує, чи не так? Замисліться. Так, треба працювати на два фронти, і з російськомовними і з україномовними але само воно з станеться. Хто казав, що то є так легко підтримувати і розвивати, за Вашими ж словами, те, що утискалося століттями. Само - воно рулить в дешеву (політично-передвиборну) шароварщину. Вам це треба?

До spk. Так, книжки, двд - підтримую. Але застарілий погляд?? На що саме? Те, що мова і культура живе тільки при її використанні людьми? А як інакше? Вибачте, панове, через dvd ще ніхто культуру не розвинув, через телевізор мови не навчив. Захід якимось дивним чином насадить українську мову в Києві?? Перепрошую, Заходові тому та мова до дупи. Чи Чехії вона потрібна? Може Польщі? І чому ДЕСЬ? На заході, на сході, а не В нас самих? Нас вже, по-моєму, всі кому не лінь вчили і вчать.

ОК, багато слів. Я мав один єдиний меседж -- той розвиток, за який багато хто вболіває не можливий без живого використання мови. Іншого способу не винайдено.
Ви хочете якісні фільми? Добрий фільм це дуже дорого. Туди треба вкласти гроші. Той, хто вкладає, натурально, хоче відбити по-максимуму, він замовить маркетингове дослідження. По тому ж Інтернеті, який давно став показовою інформаційною сферою, будь який маркетолог скаже, що на українську ставку ставити не треба бо виключно все спілкування російською. Ну хто стане втрачати свої грошу. Те ж і з книжками. It`s a business. Не хочете пережовувати третьосортні російські серіали -- скажіть про це.
І зному ж таки, той же Інтернет - кажете, що побут і все таке - чому б хоча для приколу, для тренування, не писати українською? Це ж, дійсно, не побут, ніхто не стане на вас дивитися квадратними очима, якщо вже так.
Я, напевне, написав якісь такі наївно-тривіальні речі, але так, я ТАК думаю, от і все. Ще раз дякую за обговорення, респект.
(Отредактировал 21-05-2010 в 16:07 mirek.)
Найти все сообщения

Сообщения в этой теме
RE: Новини - joizz - 04-10-2012, 12:38
Re: Новини "в меморіз"... - mirek - 21-05-2010 16:02

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 5 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS