Гибридные микросхемы СССР
Автор Сообщение
SVS Не на форуме
Ветеран
*****

Откуда: Вінниця
Сообщений: 2 137
Репутация: 332
RE: Гибридные микросхемы СССР / 08-09-2019 20:40
(08-09-2019 11:40)Wehr-wolf писал(а):  Вообщем как всегда отсталый совкок Улыбка

Единственное что тут не учитывают, что в военном сегменте и космосе другие правила.
И не стоит тут рассказывать сказки про тотальное копирование и прочую фигню.

На одной гибридке могли быть и радиочастотные каналы и логиические компоненты и системы хранения выборки , ацп и что угодно совместно с усилителями.

Есть условия в которых можно ставить только проверенные вещи.
Только устаревшие детали, которые проверены уже лет 20 назад.
Это касается и военной техники США в том числе.

Учтите США так же воровали идеи из СССР Ashamed0006 вопрос нахрена если они такие вумные.
Тут ви як завжди праві, був би передовий, його б не розвалили. А передовим він був тільки для своїх громадян, для цього зовнішнього світу їм не показували.
Розкажу ще бувальщини. Після розвалу СССР на складах лампового заводу залишилась величезна кількість безкорпусної комплектації. Щось типу мобілізаційного резерву. За стандартами вимагалося щоб у військовий час за відсутності поставок підприємство могло повноцінно працювати 3 місяці із складських запасів. А після розвалу запаси залишилися, а замовлень немає і вже в таких обсягах не буде (імпортозаміщення росія почала першою і це дуже вдарило по підприємству). Керівництво під шумок розпродало комплектацію на лом. В транзисторах і мікросхемах золото 999, в конденсаторах платина і паладій, поживитися було чим. А років за 5, коли в росії почали випускати аналоги, вони звернулися за комплектацією, продавати було вже нема чого. Продали на лом по 1-2 центи за транзистор чи мікросхему, а за реальну ціну в 3-5-10 доларів, як коштує військова прийомка, продавати було вже нічого.
Уявляєте, який у них був облом.
Був також показовий приклад що таке старі технології. Робив завод для апаратури ЗАС прецезійні фільтри НЧ, серія 811. Частоти настройки долі Герцу, підвищена термостабільність і т. д, і т. п. Для них резистивний шар напилювали з особливо стабільного сплаву і ще його стабілізували за особливими технологіями. Ця інформація для того, щоб ви розуміли що таке радянське вчора і сьогодні.
На початку двотисячних з росії пішли замовлення на ці вироби. А обладнання здали на металобрухт, комплектацію продали також на брухт, але заробити хотілось. В цьому випадку просто купували ординарну західну комплектацію, звісно з потрібними характеристиками: резистори 1%, конденсатори NP0, мыкросхеми у корпусах SO-8 ы складали ці мікросхеми. Воєнпреди були у долі, у нас питань не було. Але саме дивне те, що в Уфі, куди поставлялися ці мікросхеми, апаратура з ними проходила всі випробування без проблем.
Де були потрібні саме гібридки ще можу написати, але це не додасть авторитету совєтській електронній промисловості.
Найти все сообщения
 
Цитировать


Сообщения в этой теме
RE: Гибридные микросхемы СССР - SVS - 08-09-2019 20:40

Переход:


Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS