Японский кухонный нож
|
Автор |
Сообщение |
zick
Ветеран
    
Откуда: --------------------
Сообщений: 5 370
Репутация: 716
|
RE: Японский кухонный нож / 21-08-2021 10:45
(21-08-2021 09:53)artshop писал(а): От смешныо!
Я помню про историю создания R2, а Хитачи, или Кобе - не помню, и какая разница!
Откуда знаю - тоже не помню! Андрей, не нужно тратить часы в интернете, чтобы понять, что вы просто балабол. Про какую историю создания этой стали вы знаете и откуда вы это знаете, в общем неважно. При знании языков и умении построить поисковый запрос инфа находится в несколько секунд.
Вводные - мастер Итоу написал спецификацию, выдал металлургам, неважно каким, и они сделали ему сталь . Так?
Реальнаая ситуация - On April the 1st and 2nd, 2006, we had a “Spring Knife Show” in Seki City, Gifu Prefecture. Around 40 custom knife makers from all over Japan attended the event and amongst them we found an interesting gentleman who is custom hand making Gyuto knives using a special Powdered Metal (P.M.) steel called “R-2”. His name is Hiroo Itou and he comes from Fukui City, Fukui Prefecture. He explained to me that this special powdered steel is made by Kobe Steel Co., Ltd. (Kobelco), which is one of the largest steel producers in Japan. He told me that Kobelco will not tell him about the chemical composition of the steel (The information is kept confidential to prevent it being copied by other steel producers).
When I asked Mr. Itou how well R-2 compares against other powdered steels, such as “Cowry X” (Daido Steel Co., Ltd) or “ZDP-189” (Hitachi Metals, Ltd.), he told me that although Cowry X and ZDP-189 have a richer chemical composition and can attain a higher Rockwell hardness than R-2, they are also much more difficult to sharpen. Mr. Itou stated that, of the various powdered metal steels he had tested, R2 was the best suited for making kitchen knives because, in addition to possessing great edge sharpness, edge retention and corrosion-resistance, it is still relatively easy to sharpen.
Чёрным я выделил фразу, в которой говорится, что мастеру Итоу компания Кобелко не раскрыла состав стали, так как опасается копирования другими сталеварами.
Упс.
Беда в том, что вы не перестанете балаболить, даже если у вас будет не один Вадим , а целый батальон.
(Отредактировал 21-08-2021 в 10:52 zick.)
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Японский кухонный нож - zick - 21-08-2021 10:45
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|