Використання пб компьютера для підсилювача
|
Автор |
Сообщение |
sanchoz
Ветеран
|
Використання пб компьютера для підсилювача / 19-01-2014 16:06
Доброго дня.
Хочу запитати у форумчан,маючих знання і досвід.
Виник спір з братом.Суть в тому,що в його підсилювачі радотехніка треба замінювати конденсатори в пб.Я подивився,можна замінити наприклад на конденсатори самва,витративши 50-60 грн.
Брат жметься - сім'я,гараж,авто,....Хоче використати бп від старого компьютера,можливо має ще один.З вищевказаного ясно що ліпитися все буде з того що є без фінансової підтримки.
Питання таке:
Чи можливий проект,наскільки компромісний для звуку.
Цікаві конструктивні думки,підтверджені фізичним,електроніко-технічним обгрунтуваннням.
По-перше хочеться самому розібратись,а знань нажаль не вистачає.
По-друге треба виявити хто правий.Я інтуїтивно відчуваю що в данному форматі ідея утопічна.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
SirSerge
Ветеран
|
|
|
|
|
|
YURUICHY
Учу Правила
|
RE: Використання пб компьютера для підсилювача / 19-01-2014 17:27
(19-01-2014 17:16)toyo писал(а): Ни каких вариантов использовать БП от компа в усилителе нет и быть не может. Комповый БП имеет однополярные выходы и максимальное напряжение там +12 вольт. Усилитель имеет двух полярное напряжение и выходной каскад питается гораздо более высоким напряжением, чем +12 вольт.
Следует не забывать о том что сетвые шумы в компьютерных бп подавляются слабыми конденсаторами. Даже на мой взгляд использование компьютерного бп это предел извращения.
И кстати, уже была тема с неким блоком бесперебойного питания который печему-то изначально назвали ппб, что это за новая привычка оскорблять блоки питания, еще б назвали ББПЕ(что это вы думаю сами знаете).
|
|
|
|
|
|
|
|
sanchoz
Ветеран
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|
|