Приобрел альбом Аквариум - Любимые песни Рамзеса IV.
Помню, как на меня в свое время (а было мне тогда лет 16) произвела впечатление песня Царь сна. Я был просто в культурном шоке!
И вот теперь, спустя 20 лет, эта песня по прежнему меня очень впечатляет.
Українка Квітка Цісик народилася і все життя прожила у США. Її голосом захоплювався весь американський шоу-бізнес. Із нею працювали Майкл Джексон, Вітні Г'юстон та інші світові зірки. Та в Україні її почули здебільшого після смерті. Дві україномовні платівки, які вона випустила за свій кошт, досі популярні.
Неодноразово брала участь у комерційних проектах. За допомогою її витонченого співу свій імідж створювали корпорації ABC, NBC, CBS, Burger King, McDonald's, American Airlines та Delta Air Lines, Coca-Cola, Pepsi-Cola та інші. З початку 1980-х вона стала однією з найдорожчих і найпопулярніших виконавиць джинґлів у США — рекламних мотивів для радіо й телебачення. 1981 року Квітка записала для компанії «Ford Motor» рекламну пісню «Have You Driven a Ford Lately?». Відтоді й аж до смерті вона залишалася єдиним голосом цієї автомобільної компанії. 1987 року в компанії «Ford» підрахували, що загальна аудиторія Квітки склала понад 20 мільярдів слухачів — майже в чотири рази більше ніж населення Землі на той час. Це світовий рекорд для корпоративного соліста. Також виконувала джинґли для Chevrolet, Cadillac, Toyota.
Естас Тонне (справжнє ім'я: Станіслав Тонне; англ. Estas Tonne; * 24 квітня 1975, Запоріжжя, Українська РСР) — американський гітарист українського походження, один з найвідоміших сучасних вуличних музикантів світу. Грає у власному стилі, похідному від фламенко і циганської музики.
Не знаю каким перекати-поле ролинг стоун ко мне прибило любовь к американской музыке белых людей.
И Тони Джо Уайт и Джи Джи Кейл и много-много других исполнителей и коллективов.
Но сегодня, вечером я вместе на волне с Джимми Лафаве и его замечательным исполнением песни, которую написал Вуди Гатри «Эта земля твоя земля».
Столько гениев одновременно...
Denny Laine, Laurence Juber, David Gilmour, Hank Marvin, Pete Townshend, Steve Holley, John Bonham, Kenney Jones, Paul McCartney, John Paul Jones, Ronnie Lane, Bruce Thomas, Gary Brooker, Linda McCartney, Tony Ashton, Speedy Acquaye, Tony Carr, Ray Cooper, Morris Pert, Howie Casey, Tony Dorsey, Steve Howard, Thaddeus Richard.
Лет с 15 слушал в основном рок, но в последние пару лет подсел на электросвинг типа CARAVAN PALACE ИТП
кстати музыкой этого жанра как по мне очень неплохо проверять акустику так как в ней смешаны техно электроника и джаз.
Очень нравятся песни к сожалению ныне покойной Александры Соколовой Atlantida Project
рок тоже не забыт, интересная Воронежская фолк команда "Земля легенд"
впечатлил вокал и тексты Павла Пламенева
интересная группа Декабрь но тексты часто психологически тяжеловаты
группа из города в котором я родился (Алчевск) Комета-с
Присел вот на это: Khruangbin. Тот редкий случай, когда однообразные и похожие композиции не надоедают, а наоборот затягивают тебя в свою атмосферу и на свою волну... Ну или настроение такое..)))