Вийшов унікальний фільм про київський андеґраунд 1986-1995 років:
Надзвичайно цікаво!
Олександр Піпа та Олег Скрипка з «Воплів Відоплясова»
cultprostir.ua
В Youtube опублікований документальний фільм «Дайте звук, будь ласка!» про київську рок-сцену 1986-1995 років.
У першій частині фільму історію своїх колективів розповідають учасники груп «Коллежский Асессор», «Вопли Видоплясова», «Раббота ХО», «Кому Вниз», «Сверчковое Число», «Эдем» та інших. Вихід другої частини планується в кінці 2016 року. Ініціатором цього проекту і керівником творчої групи, яка працювала над фільмом, стала меломанка, рок-колекціонерка, музична журналістка, екс-редакторка київського рок-самвидавного журналу «Гучномовець» Тетяна Єжова, яка з середини 90-х проживає в США. Зйомки і монтаж тривали близько 7 років.
Тетяна Єжова розповіла Сultprostir: «У фільмі неодноразово звучать слова, що тоді був час, коли всіх нас перло. Справа навіть не в якості та оригінальності тодішньої музики, а саме в цьому стані – перло. Цей стан – найкращий ґрунт для будь-якого виду творчості. Один з учасників фільму говорить: це робилося тому, що не могло не робитися. І я з ним згодна».
Нарешті: пам’ятаю, як Т. Єжова анонсувала фільм у своєму ЖЖ ще десь роки три тому.
Хоча мені особисто фільм подивитися було цікавий, сумніваюсь що він зможе заінтересувати когось, хто не був учасником або свідком (глядачем, слухачем) тих концертів, фестивалів, журналів, тусовки. На жаль, саме про музику в фільмі майже нічого: ані якоїсь — нехай рудиментарної — критики, ані тривалих музфраґментів (музика безперервно грає тільки фоном). Не знаю, чого саме хотів досягти авторський колєктив своїм кіно (ну, крім, звісно, угамувати ностальґічну сверблячку), але якщо одним із завдань було відкрити київську сцену 1980-90-х для новачків (молодих і не дуже), то з цим завданням, на мій погляд, стрічка не впоралась.
Цікаві спогади про добу «перебудови», побутові дрібнички, фото. В цьому сенсі фільм може бути корисним для тих, хто займається «історією повсякденності» пізнього СРСР. Є такий жанр: фільми та книжки про кухню СРСР (не «високу», а повсякденну), моду, підпільну промисловість, торгівлю тощо. Ось фільм про самодіяльність «неформальної» молоді другої половини 1980-х.
(27-05-2016 08:45)Quasipop писал(а): Лучше не будет.
Завершено роботу над 2-ю частиною фільму: опубліковано на Youtube. Подивився. Враження краще, ніж від 1-ї частини: саме про музику сказано трохи більше, ніж у 1-й частині, музичні фраґменти довші.