СТАРЫ ОЛЬСА
|
Автор |
Сообщение |
Ziggy N.
Ветеран
|
Re: СТАРЫ ОЛЬСА / 18-12-2008 00:33
(18-12-2008 00:20)IZ SELA link писал(а):От, холэра! :`( Так хочеться дать дєнюжку,взять диска, провести обряд тицяння у програвач... і всьо... Треба його на вєнілі видати
(18-12-2008 00:20)IZ SELA link писал(а):Он Тарас Компаніченко \"поринув\" на глибину щось біля 1000 років, і вже дуже довго не відважується до виконання, боячись не схибити у достовірності реконструкції. Це справа дійсно відповідальна. Але як на мене, хай краще буде з \"огріхами\", ніж взагалі не буде. Он \"Тінь сонця\" зробили \"роко-фолковий\", ще до християнських часів, \"Кривий танець\" (не супер записаний). З легкістю уявляю його саундтреком до фільму про язичницькі часи. З Компанійченком і у мене була перша асоціація. Але Компанійченка я, по-перше, слухав замало. І 1000 років я не уявляю. Все, що я чув, це класичне, дуже потужне і автентичне, але кобзарство: унікальна українська суміш лісової бардівської пісні і пісні кочової, степової. По-друге, Компанійченко - один. Один голос, один інструмент. Він сильно обмежений стилістично, дуже сильно. В Україні сильні традиції трійці в музиці: від триголосся до троїстих музик. Сольне виконання не скажу, що так вже й менш поширене, але, здається, його історична роль у 20 сторіччі була трохи переоцінена. Ну, й по-третє, тематика пісень. Так що... вони у різних вагових категоріях. Попри все. Але ще раз кажу - Компанійченка слухав мало, бо в мережі його майже нема.
Absolute positive!
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Ziggy N.
Ветеран
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: СТАРЫ ОЛЬСА / 18-12-2008 00:20
(17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):Нє, я тибрив мрз на інфосторі (світла йому пам`ять). Гадаю, на файлообмінниках ще десь валяється. От, холэра! :`( Так хочеться дать дєнюжку,взять диска, провести обряд тицяння у програвач... і всьо... (17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):Що ж до гурту-сабжу, то взагалі музична реконструкція, як така - це, на мій погляд, ковток свіжого повітря. Серед неймовірної кількості псевдофолку, фолк-рокапопсу та купи інших стилів \"з елементами фолку\".
Влучно! Отож вже шо попадеться те й слухаєш. Але так щоб абсолютно повністю віддати свою прихильність, не вмикаючи в мізках "коректорів" і "фільтрів", а інколи і "цензорів", майже не буває .
(17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):Плюс, це й наша музика, якраз докозацької епохи.
Питання лише у достовірності цієї реконструкції Он Тарас Компаніченко "поринув" на глибину щось біля 1000 років, і вже дуже довго не відважується до виконання, боячись не схибити у достовірності реконструкції. Це справа дійсно відповідальна. Але як на мене, хай краще буде з "огріхами", ніж взагалі не буде. Он "Тінь сонця" зробили "роко-фолковий", ще до християнських часів, "Кривий танець" (не супер записаний). З легкістю уявляю його саундтреком до фільму про язичницькі часи.
(17-12-2008 22:26)Санёк link писал(а):А не підкажите де можна стибрить альбом ще одного білоруського гурту Ляпіс Трубецькой \"Маніфест\"?
ПС. Інфосторе, рест ін піс :`( Я не підскажу. Бо не знаю.
...Між іншим, СаньОк, мелодія одного із хітів твоєї "Нірвани", саме і є (17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):наша музика, якраз докозацької епохи. Мені товариш розповідав що на фесті про це говорили і для прикладу виконували. Присутні металісти, а особливо фани "Нірвани" тащілісь нє па дєтцкі!
(А я все дивуюсь і радію, як природньо лягають українські народні на рокові! )
Англійською я не бельмес, тому не наспіваю, а українською в виконанні "Тартака" з "Гуляйгородом" це звучало так:
"На гулянці...
Да на п`янці..."
Якщо не "впізнав мелодії" - передзвониш я тобі намугикаю по тіліхвону.
|
|
|
|
|
|
Ziggy N.
Ветеран
|
Re: СТАРЫ ОЛЬСА / 17-12-2008 22:01
Нє, я тибрив мрз на інфосторі (світла йому пам`ять). Гадаю, на файлообмінниках ще десь валяється.
Щодо білоруських колективів "загалом", то я переслухав їх за останній рік чимало, проте більшість із них так чи інакше "авторська пісня", до якої у мене давно стійкий імунітет. Але деякі все ж таки дуже якісні, а поінколи - зривають дах. Стилістика ну дюже різна, якщо не "авторська пісня", то зазвичай вже апріорі виходить круто (вийнятків не пригадую).
Що ж до гурту-сабжу, то взагалі музична реконструкція, як така - це, на мій погляд, ковток свіжого повітря. Серед неймовірної кількості псевдофолку, фолк-рокапопсу та купи інших стилів "з елементами фолку". Плюс, це й наша музика, якраз докозацької епохи.
Питання лише у достовірності цієї реконструкції
Absolute positive!
|
|
|
|
|
|
|
Ziggy N.
Ветеран
|
Re: СТАРЫ ОЛЬСА / 18-12-2008 14:21
Нет, это не группа, это праздник какой-то сплошной
Сігізмундус кароль польскі,
Іаан кароль маскоўскі;
Кожны ў годнасці каралеўскай,
як у славе боскі.
Не спакушаны прынадай,
Кароль шведскі над уладай
Славу паньства узвысіў
лёсу мудрага парадай.
Радзівіл князь выязджае,
Веліч нібы сонца ззяе
Моц і слава зямлі літоўскай
па-над ім лятае.
Моладзь і высока паньства,
Рыцары - Літвы ваярства,
Коні рвуцца пад імі
чуюць вершнікаў штукарства.
Шведскія магнаты вельмі
Ў параўнанні безнадзейны,
Бо літвіны між іх багамі
смела звацца мелі.
Кароль сам у задзіўленні
Прынцы ўсе у захапленні -
Пекны двор Радзівілаў
пакідае ў асляпленні.
Годнасць літвінаў натхняе,
Выгляд сэрцы захапляе,
Марс магутны мечы ім з неба
і шчыты ўручае.
Absolute positive!
|
|
|
|
|
|
Санёк
Старожил
|
Re: СТАРЫ ОЛЬСА / 18-12-2008 23:06
(18-12-2008 00:20)IZ SELA link писал(а):[quote author=Санёк link=topic=7479.msg143449#msg143449 date=1229541976]
А не підкажите де можна стибрить альбом ще одного білоруського гурту Ляпіс Трубецькой \"Маніфест\"?
...Між іншим, СаньОк, мелодія одного із хітів твоєї "Нірвани", саме і є (17-12-2008 22:01)Ziggy N. link писал(а):наша музика, якраз докозацької епохи. Мені товариш розповідав що на фесті про це говорили і для прикладу виконували. Присутні металісти, а особливо фани "Нірвани" тащілісь нє па дєтцкі!
Англійською я не бельмес, тому не наспіваю, а українською в виконанні "Тартака" з "Гуляйгородом" це звучало так:
"На гулянці...
Да на п`янці..."
[/quote]
Заінтригував.
З опису, чесно кажучи, не впізнав.
А по тіліхвону мугикати не варто та й не солідно.
Краще зустрітися невеличкою удіхвіло/меломанською компанією десь в більярд пограти
"Помиляйся, тільки не зупиняйся" (с) реклама Nescafe
|
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран
|
Re: СТАРЫ ОЛЬСА / 12-04-2009 04:11
(18-12-2008 23:06)Санёк link писал(а):[quote author=IZ SELA link=topic=7479.msg143484#msg143484 date=1229548828]
[quote author=Санёк link=topic=7479.msg143449#msg143449 date=1229541976]
А не підкажите де можна стибрить альбом ще одного білоруського гурту Ляпіс Трубецькой \"Маніфест\"?
"На гулянці...
Да на п`янці..."
[/quote]
Заінтригував.
З опису, чесно кажучи, не впізнав.
А по тіліхвону мугикати не варто та й не солідно.
Краще зустрітися невеличкою удіхвіло/меломанською компанією десь в більярд пограти
[/quote]
Ось "по дорозі" надибав цей прикол
https://www.youtube.com/watch?v=mlTmktEpf...re=related
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|
|