Хочу вас познайомити з чудовим співаком і його колективом. Напевно, ви його чули, але може не сильно задумувалися, хто переспівує Брітні Спірс, Квін, Тома Джонса з його СексБомб. Проте в основному він співає інші пісні, - веселі і романтичні, на багатьох мовах - німецькій, англійській, італійській, іспанській.
Макс Раабе, 1962 року народження, в 1986 закінчив Берлінський університет і зібрав невеликий колектив однодумців. Він мав чудовий оперний голос, але йому хотілося виконувати пісні 20-30х років 20-го століття, які часто використовують в фільмах про фашистів)) І в 90-х роках прославився в Німеччині власною піснею Kein Schwein ruft mich an, яка стала візиткою колективу.
Після успіху в Німеччині колектив випустив альбом «Super Hits» (Die Hits Des Jahres) з пародіями на світові хіти. Успіх був колосальний, тому що Макс переспівав деякі пісні краще, ніж їх перші виконавці.
Я тоді саме і почув їх, але диск з їхніми піснями затерся, кілька пісень з нього перенеслися на комп, і все.
А кілька років я почув знайомий голос в якійсь німецькій пісні, і подумав, що її ніхто інший не може співати, ніж Макс Раабе.
Пошукав в інтернеті, і нарив цілий пласт цікавої музики. Вона вишукана, красива, з досконалим виконанням.
Слухаючи музику без відео, склалося враження, що є співак, а оркестр підіграє йому, але подивившись концерт, стало зрозуміло, що в тому оркестрі кожен музикант -індивідуальність, і фронтмен кожного поважає і обожнює.
В колективі всього одна жінка - скрипалька, очевидно, така концепція. Наскільки мені відомо, їх змінилося за весь час троє. І остання - незрівнянна італійка Чічелія Крізафуллі. Видно, що її в колективі всі люблять, а як її можна не любити?
Ну і моя улюблена пісня - Мій маленький зелений кактус, не володіючи німецькою я її знаю на пам’ять, і інколи вбиваю народ коли видаю цілі фрази з цієї пісні))
Пропоную вам познаходити музику цього колективу і полюбити її, як люблю її я.
Особливо цікаві цілі концерти, вони і на Ютубі є.
Між іншим, музика Паласт Оркестра чудово слухається на хорошій апаратурі, а ще вона не приїдається.