Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
audin1970
Ветеран
|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 13-03-2013 19:48
(13-03-2013 17:17)serg6677 писал(а): Спасибо за советы. вернул назад только 6шт SMD через которые непосредственно проходит аудио сигнал, в обратной связи и цепях смещения оставил. Стало получше наверное так как до того если учитывать небольшое смещение тонального баланса вносимого шнуром. Пока оставляю так. Менять SMD надо но на что?
Тяжело найти баланс с таким количеством переменных,когда всё зависит от всего.Может ещё рано подбирать резисторы?
Микросхему Вы используете,как только преобразователь i/u,или и буферный каскад на ней?
Из множества опробованных оу в качестве i/u остановился на ad823
lm4562-неплохое тембральное разрешение,но микродинамика,как у транзисторного усилителя с очень глубокой оос
opa627-плавно,мягко,красиво,но на быстрой,насыщенной музыке заметна плохая передача ритма
lme49720-чуть прозрачней lm4562,но синтетичней
5532(сигнетик)-тембральное разрешение чуть ниже,чем у lm4562,но общая подача более комфортная,нивелирует некоторые недостатки плохих записей и тракта,посему универсальная
opa2604-тембральное разрешение слабое(у гитары две струны,у фортепиано две клавиши и т.д.)
ора2132-мощный однообразный бас,тембральное разрешение немного
лучше,чем у ора2604,создаёт эффект*вау*у некоторых любителей рока
ad8620-тонально сбалансированное звучание,но проявление трёхмерности пространства слабое.
При использовании любого из перечисленных оу в качестве буфера,звучание ухудшалось в разной степени.Наверное,100% ООС является для звука общим злом.
Личные выводы сделаны на основании прослушивания в своей системе.
Если можно,обозначьте схемотехнически Ваш вариант над которым сейчас работаете.
Удачи в исследованиях!
(Отредактировал 13-03-2013 в 19:52 audin1970.)
|
|
|
|
|
Nemo
Ветеран
|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 13-03-2013 21:41
Велику Ви роботу з операційниками провели)
Дійсно згодний, що 100% ЗЗ та й взагалі ЗЗ не надто бажаний в силу часу проходження сигналу різних частот і спотворень по цій причині.
Але, як без перетворення напруга/струм на операційнику мені не відомо...
На транзисторах не пробував, пробував на лампах - посередньо.
Я для себе знайшов МАС156 - багатий звуком і збалансований операційник.
Думаю, варті уваги і хороші радянські операційники в металі - були б в наявності, не полінувався і спробував)
Почитав тему і по приходу з роботи зняв кришку і попорівнював 49720 і 5532 (тепер уже з 1540Д на плеєрі, де раніше стояли 1540П).
По сукупності параметрів все таки перший сподобався більше.
Можливо, є певна синтетика, але яка її причина не відомо.
Може бути по причині СМД деталей, синенькі конденсатори - хороші, але далеко не найкращі. Жовтенькі, про які писав значно переграли синенькі)
Та й якщо просто переключати входи селектором - враження одне. А коли послухати певний час - інше.
От зараз слухаю Пінк Флойд. Звісно є притензії до синттичності і пискливості окраски. Але, певне з часом до такого трохи привикнеш, навіть через певний час стає менш напрягати.
А 5532 м"яко і добре, але замилено...
|
|
|
|
|
|
Выразили согласие: | Nemo |
|
|
|
olen77
Ветеран
|
|
|
|
|
|
|
Nemo
Ветеран
|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 14-03-2013 00:28
Так, він уже запрацював після шивеління роз"ємів.
А до того спочатку не читав взагалі. Починав розкручувати і зупинявся...
Міряв напруги - все в нормі.
Покрутив резистори нічого не змінилось, спробував впаралель підчепляти електроліти, в результаті запаяв, поворушив роз"єми і він прочитав диск писаний.
після того лежить на місці, як на фото. Виключав і ключав - читає, не перестає.
Здається до мене в нього не лізли.
Парочку дисків можу Вам подарувати просто так)
От тільки у мене їх одиниці, в основному писаний лослес...
Хоча є пару десятків фірмових, але не надто широкий вибір.
Кумедно виходить, вінілу набереться в десятки разів більше, хоча слухаю його не часто
Точніше він запрацював після розбірки і почергового крутінн всього, але не після підкручування резисторів, які я зразу ж скрутив назад.
Виключав і включав з мережі, в тому числі тількищо - читає наче. певне контакт.
(Отредактировал 14-03-2013 в 00:30 Nemo.)
|
|
|
|
dimoha.k68
Ветеран
|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 14-03-2013 00:40
(14-03-2013 00:28)Nemo писал(а): Так, він уже запрацював після шивеління роз"ємів.
А до того спочатку не читав взагалі. Починав розкручувати і зупинявся...
Міряв напруги - все в нормі.
Покрутив резистори нічого не змінилось, спробував впаралель підчепляти електроліти, в результаті запаяв, поворушив роз"єми і він прочитав диск писаний.
після того лежить на місці, як на фото. Виключав і ключав - читає, не перестає.
Здається до мене в нього не лізли.
Парочку дисків можу Вам подарувати просто так)
От тільки у мене їх одиниці, в основному писаний лослес...
Хоча є пару десятків фірмових, але не надто широкий вибір.
Кумедно виходить, вінілу набереться в десятки разів більше, хоча слухаю його не часто
Точніше він запрацював після розбірки і почергового крутінн всього, але не після підкручування резисторів, які я зразу ж скрутив назад.
Виключав і включав з мережі, в тому числі тількищо - читає наче. певне контакт. Похоже что он очень долго лежал без дела, заснул. ?
Вот вы его и разбудили...
(14-03-2013 00:03)olen77 писал(а): у китайцев подешевле http://www.ebay.com.au/itm/Valab-OP01-Di...460a074f95 Китайцы быстро соображают что надо делать, этого у них не отнять!!
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 15 Гость(ей)
|
|