Давайте поговорим о Басе (НЧ)
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
|
|
impexua
Учу Правила
|
RE: Давайте поговорим о Басе (НЧ) / 09-09-2015 11:24
нє, я як раз писав не про ЗАБИВКУ, а про лишень ОБКЛЕЙКУ стінок, наприклад войлоком 8мм. З якого перепугу хід динаміка стає меншим в рази при цьому? І в цілому звук міняється кардинально.
Для мене це не до кінця зрозуміло, але сам результат повторюваний 100% для полоси 40-200Гц.
Для 20-50Гц - напевно потрібно як мінімум хутро замість войлока на стінки.
(09-09-2015 11:23)Victor-Blues писал(а): Антон, извиняюсь, но, скорее, таки в вариовент... .
там багато чого відбувається, при надто щільній набивці:
- втрати на СЧ і, меньші, але теж втрати ефективності на НЧ, добротність резонансів зменшується, але 3-5 моди більшою мірою ( бо вони в диапазоні, який краще поглинається забивкою)
- швидкість звуку в забитій трубі падає. Віртуально дін починає бачити як будто би довшу трубу. І, підозрюю, що на різних частотах це відбувається по різному...
- субєтивно портится атака на НЧ
Не думаю, що це можливо просто прирівняти до ЗЯ чи варіовенту...
(Отредактировал 09-09-2015 в 11:36 impexua.)
|
|
|
|
|
|
Victor-Blues
Ветеран
|
RE: Давайте поговорим о Басе (НЧ) / 09-09-2015 11:59
(09-09-2015 11:24)impexua писал(а): ... швидкість звуку в забитій трубі падає... на різних частотах це відбувається по різному... Думаю, это не совсем так, поскольку, как известно, скорость звука в воздушной среде постоянна... Во всяком случае, теоретически, плотность минеральной ваты, однозначно выше плотности воздуха, однако почему-то этот момент нигде не акцентируется... .
И, к тому же, скорость звука одинакова на разных частотах...
То есть, я хочу сказать, что, очевидно, дело здесь таки не в скорости звука...
"Ребята, не бойтесь "ЗАМАХИВАТЬСЯ НА БОЛЬШОЕ", но перед этим - не забывайте "СХОДИТЬ ПО МАЛЕНЬКОМУ"! (Rodney Dangerfield).
|
|
|
|
|
|
impexua
Учу Правила
|
RE: Давайте поговорим о Басе (НЧ) / 09-09-2015 12:56
А які є ідеї, за рахунок чого відбувається зниження частоти налаштування забитої труби відносно пустої? Який саме механізм "віртуально подожвує" трубу? А воно таки "подовжує"
Наповнювач співколивається із повітрям, віртуально зібльшує об`єм і, як ітог, збільшує додану масу?
Я зустрічав і в англонеті теж інфу про ніби то зниження швидкості звуку в наповнювачах. Хоча, тверде тіло - повинна швидкість зростати....
Можливо багаторазовий перехід повітря-волокно (тв. тіло) - повітря-волокно якось впливає?
(09-09-2015 12:55)Victor-Blues писал(а): А может внесение акустического материала в резонансную систему просто снижает её добротность? .
знижує однозначно.
(Отредактировал 09-09-2015 в 13:44 impexua.)
|
|
|
|
|
|
AntonZP
Ветеран
|
RE: Давайте поговорим о Басе (НЧ) / 09-09-2015 14:05
(09-09-2015 12:35)onv писал(а): По идее, войлок в канале поглощает ВЧ, тем самым уменьшает отражения от стенок обратно в канал, <1|2> т.е. повышает ламинарность НЧ-СЧ-потока за счет уменьшения турбулентной модуляции с первой частью согласен, а со второй нет.
пустой, ненаполненный ящик слышно т.к. появляются "ящичные моды".
они очень не большие по амплитуде, но ухослышны.
думаю тоже самое происходит и в лабиринте, и вообще везде где есть параллельные стенки.
------------------
(09-09-2015 12:08)Victor-Blues писал(а): Ну, звук и в рельсе распространяется, только с гораздо большей скоростью... . ну так рельс это упругая среда.
или как?
(Отредактировал 09-09-2015 в 14:07 AntonZP.)
|
|
|
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: 24 Гость(ей)
|
|