Вплив змазки для контактів в аудіо системі.
|
Автор |
Сообщение |
A-TITO-A
Ветеран
|
|
|
|
nashua
Ветеран
|
|
|
|
K.V.V.
Ветеран
|
RE: Вплив змазки для контактів в аудіо системі. / 22-02-2017 13:59
15 лет пользуюсь средствами Caig Deoxit - только положительные впечатления.
Смешанные впечатления от Mapleshade SILCLEAR - ее рекомендовал бы с оговорками - для тех мест, которые не подлежат частому "перетыку".
Вызывают смех, однако, баночки некоторых производителей со "слезами Иисуса-Аудиофила" внутри по цене 100 долларов за милилитр....это чистой воды Snake Oil...а, реальнее всего, просто перепакованный Caig.
(22-02-2017 13:57)JRA7 писал(а): Я використовую DeoxIT D5, а у вас яка, щоб розуміти ваш досвід ?
D5 - это чистящее средство со слабой концентрацией...."дэцкое"...
(Отредактировал 22-02-2017 в 15:52 K.V.V..)
рядовой Рабинович пишет записку перед боем:
- Если меня убьют, прошу считать меня коммунистом!
...и, чуть погодя...
- А если нет, то - Нет!
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
K.V.V.
Ветеран
|
RE: Вплив змазки для контактів в аудіо системі. / 22-02-2017 15:08
(22-02-2017 14:13)JRA7 писал(а): Гаразд , хай буде , що в мене "учебное", а яка модель у вас "недетская"?
У меня в силу профессиональных нужд - много разных....
Спреи - все с низкой концентрацией и мне ними неудобно пользоваться.
Предпочитаю 100-й концентрат ( D100L, G100L) - с ним быстрее работать, точнее и расход меньше.
Для аудиофильских нужд рекомендовал бы купить кит -
http://store.caig.com/s.nl/it.A/id.2299/...ategory=20
или
http://store.caig.com/s.nl/it.A/id.2028/...ategory=20
Там есть все необходимое в таких случаях.
На Ибее все продается несколько дешевле.
(Отредактировал 22-02-2017 в 15:09 K.V.V..)
рядовой Рабинович пишет записку перед боем:
- Если меня убьют, прошу считать меня коммунистом!
...и, чуть погодя...
- А если нет, то - Нет!
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
lepic2008
Ветеран
|
|
|
|
Выразили согласие: | JRA7 |
|
A-TITO-A
Ветеран
|
|
|
|
|
Kozak
Ветеран
|
RE: Вплив змазки для контактів в аудіо системі. / 22-02-2017 16:50
(22-02-2017 15:43)lepic2008 писал(а): пишуть, шо погіршення звуку нема від смазки. а покращення? Покращення хіба ще не наступило?
Бо про нього (покращення) зовсім недавно агітували з бігбордів, щось типу того:
- "Вже завтра наступить Покращення" -
Використовую в якості змазки: провіренний роками аудіофілський(технічний) вазелін, з дуже "поважного" паперового конденсатора типу МБГЧ 60-х років народження. Процес змащення виглядае таким чином: розчинником змиваю стару змазку, зачищаю контакти до блиску, і поновій наносю нову.
Зазвичай, звук від цьго покращуєтся а інколи і "значно покращуєтся".
Але на мій погляд не від самої змазки, а саме від "очищення контактних поверхонь" від бруду та окислів. А нейтральна в хімічному відношенні змазка, якраз і повинна забеспечувати - захист від доступу повітря, щоб не допустити окислення.
Але при змащенні виникає друга біда, її наявність сприяє налипанню пилу, від чого з часом контакти "забруднюються". В пилі завжди присутні хімічні домішки, які також не сприяють якості контактних поверхонь.
Тому, для "високого звуку" необхідно використовувати в якості контактів - матеріали які не піддаются окисленню, і мають хороші механічні властивості. Наприклад виготовленні з платино-іридієвого сплаву, і змазки будуть зовсім не потрібні. Тоді зникне весь цей гімор з пошуком "аудіофілської змазки", а також не буде приводів писати кучу постів на данну "високоінтелектуальну" тему.
П.С. Різні там спреї з балончиків типу "контакт" та інш., дійсно працюють(відновлюють електричне коло), але мають в своєму складі різні "активні" хімічні речовини(кислоти та інш.).Які вступають в реакцію з "окислами", утворюючи нові хімічні речовини, які забруднюють контактні поверхні.
Для "відновлення" електричного силових кіл, наприклад в автомобільній техніці - підійдуть. Але використання таких засобів в сигнальних ланцюгах, не дуже хороше рішення.
(Отредактировал 22-02-2017 в 17:26 Kozak.)
|
|
|
|
|
|
A-TITO-A
Ветеран
|
|
|
|
|
|
Буратино
Ветеран
|
RE: Вплив змазки для контактів в аудіо системі. / 22-02-2017 21:13
Привет, Старый Кукадос! ))
Н-да, старик, ты не поверишь, но кроме смазки ПМС никаких других смазок я не знаю. Просто Konica (Слава) так долго ее продавал здесь, что она мне ну просто вгрызлась в память, трясця.
Но она не контактная, увы, посему не могу быть тебе полезен.
Сорри за оффтоп)
(22-02-2017 17:42)doom писал(а): сколько надо тебе............... Признайся, залил сёдня сингла за шиворот, не? )))
(22-02-2017 16:50)Kozak писал(а): "Вже завтра наступить Покращення" "Чому підзабуті традиційні українські цінності? Не треба скігліті, треба брати лопату і годувати свою сім’ю"
В тебе е лопата, коzаче??
(Отредактировал 22-02-2017 в 21:31 Буратино.)
И спросит Бог: - Никем не ставший, Зачем ты жил? Что смех твой значит? - Я утешал рабов уставших, - отвечу я. И Бог заплачет.
Игорь Губерман.
|
|
|
|
quadrokot
Старый Кукадос
|
|
|
|
Пользователи просматривают эту тему: