панк?
Автор Сообщение
Max_S Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 28-07-2010 11:47
(21-07-2010 20:04)schutze link писал(а):Была еще ирландская группа Pogues Happy0144
Охеренная группа. И я поставил их на полку у себя не в "панк" а всё-таки в "келтик"
Найти все сообщения

Max_S Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 28-07-2010 12:05
(27-07-2010 07:33)drlamer link писал(а):так, Грин Дэй - чистокровный Happy0144
ни разу не панк. Колледж.
Нужно вспомнить американские группы такие как The Sonics, The Wailers (не Боба Марли а другие ). Это в принципе гараж и сёрф, но это начало 60-х и добавив в этот драйв мрачности и психоделки, такие как Stooges начали формировать панк. Sex Pistols просто уже продукт рыночный. А послушайте совершенное не панковский Nadir`s Big Chance Питера Хэммилла, и вы услышите все те ключевые ходы, обороты и риффы, которые использовали в первом альбоме Sex Pistols.
Найти все сообщения

alex-rael Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 28-07-2010 12:07
Классіка жанру

The Clash

https://www.youtube.com/watch?v=V5lIrA48iEQ
Найти все сообщения

Выразили согласие: great white , misfits
Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: панк? / 03-08-2010 23:27
тут каждый свое слышит, и каждый в своем талантлив.
для меня и Кертис, и например, Селиванов - особого склада люди, оставившие в моей жизни что то такое, чего, скажем, Страммер или Летов - точно не оставили.
Но и Страммер хорош, чего уж там. Только по своему Улыбка
Найти все сообщения

Эдди Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 03-08-2010 22:25
(28-07-2010 12:07)alex-rael link писал(а):Классіка жанру

The Clash

https://www.youtube.com/watch?v=V5lIrA48iEQ
Да Клэш эт панк Happy0144 а песня Лондон калин кручеWink
Михайло всё правильно сказал, и книжечка зачётная, самое главное что состоит из цитат самих музыкантов, а не подаётся каким-нить журналюгой или критиком Happy0144
А вообще если говорить о том панке с которым собсно этот стиль и асоциируют то это в первую очередь Рамоны! Эт после их гастролей в Англию появились Клэш а Малькольм создал Пистолеты.
Есть ещё очень замечательный фильмец о манчестерском панке и Фабрике, один из главных персонажей- Джой дивижн,нужно глянуть в коллекции как называется.
Мне ещё очень нравится группа Андертунс , а из украинских Кожаный олень! вообще весной в Бинго был како-то концерт где выступало много наших молодых групп, многие очень не плохо играли, ей богу гораздо лучше Потапа с Настей или Скрябы и многих др., жаль что на мероприятие пришло человек 50 Sad
Найти все сообщения

Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: панк? / 03-08-2010 22:38
(03-08-2010 22:25)Эдди link писал(а):Есть ещё очень замечательный фильмец о манчестерском панке и Фабрике, один из главных персонажей- Джой дивижн,нужно глянуть в коллекции как называется.
есть чернобелый "контроль", но это чисто про Джой Дивижн, а есть что то про пати пипл, это про Фабрику и всяких прочих хэппи мандэйз, там Джой Дивижн все таки как то стороной...
Кертис, конечно, фигура противоречивая, и не совсем такой он был человек, каким его в российской панк среде преподносили в конце 80-х (ну там всякие Дохлые энд ко), тем не менее Джой Дивижн, как на мой ИМХО, одна из величайших групп 20 века.
Найти все сообщения

Charlez 22 Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 03-08-2010 23:08
ИМХО-групп похожих(не менее талантливых) ... в Англии 10-ки если не сотни.Величие Кертиса раздуто известными событиями.Как подтверждение-парни сразу после смерти заиграли совсем другую музыку.А один мой приятель говорит что смотрел док фильм где говорили что именно Кертис был эксперементатором и заставлял всех слушать Крафтверк и т д...Я был подписан на одно сообщество в Живом-уже не помню названия так там каждый день выкладывалось 2-3 группы ну ничем не слабее дивизии радости.Как то со словом фабрика связано.А вот Страммер велик-ИМХО.

Contacts / 0934707771
Найти все сообщения

Mr. Андрей Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 03-08-2010 23:57
Нирванку подзабыли... и ответвление "гранж"

Thorens 125 MkII / Micromega CD -> Vincent SV-234 -> ProAc Studio 110
Найти все сообщения

Charlez 22 Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 03-08-2010 23:59
(03-08-2010 23:57)Mr. Андрей link писал(а):Нирванку подзабыли... и ответвление \"гранж\"
Так вроде о панке базар.Ответвлений тьма.Запутаемся.

Contacts / 0934707771
Найти все сообщения

IhorP Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 04-08-2010 00:53
(03-08-2010 23:08)Charlez 22 link писал(а):ИМХО-групп похожих(не менее талантливых) ... в Англии 10-ки если не сотни.Величие Кертиса раздуто известными событиями.Как подтверждение-парни сразу после смерти заиграли совсем другую музыку.А один мой приятель говорит что смотрел док фильм где говорили что именно Кертис был эксперементатором и заставлял всех слушать Крафтверк и т д...Я был подписан на одно сообщество в Живом-уже не помню названия так там каждый день выкладывалось 2-3 группы ну ничем не слабее дивизии радости.Как то со словом фабрика связано.
Даремно ви так по Дж Д - бути не гіршим не означає бути найкращим.
Ясно що без Йєна залишилося тільки Ню Ордер - але це ж і є вся сіль таких банд
де є лідер яскравий як зірка. В кіні тім показували де вони виросли -
думаю Данєцк і териконами мав би бути ЮБК порівняно.
Хтось з них казав що в 6 чи 7 років побачив живе дерево перший раз.
Ясно що таким високі почуття типу поезії мали би бути класово чужді
яка там поезія високі почуття.

Måske
Найти все сообщения

Autsaider Не на форуме
Ветеран

Re: Панк? Так! / 16-08-2010 12:32
Якщо ще не пізно (останній пост цієї теми датується 4-м серпня), хотів би два слова у відповідь на питання, що відкриває тему: «а это правда, что панк-рок был отчаянной попыткой белых отбросить афро-черномазые корни рок-музыки? и что у них получились? они в результате что-нить интересное создали?»

Чому відчайдушною? З чого це було білим хлопцям відкидати якесь чорношкіре коріння рок-музики, якщо це коріння можна було експлоатувати й експлоатувати як творчо, так і комерційно ще багато років? Багато хто і намірів щось відкидати не мав. Послухайте перші альбоми перших анґлійських панків Clash і Slits – там реґґей більше ніж власне панку. Щоправда, у гуліганському та бліднувато-малокрівному варіянті.

Разом з тим у панку – чи ширше у пост-панку – були такі, хто намагався відкинути не тільки якесь там коріння, але й саму музику: Throbbing Gristle.

Що ж до того, що у них вийшло, то ви можете послухати й скласти власну думку. На мою думку, у цих вийшло вельми цікаво (прото-панк / панк / пост-панк):

The Velvet Underground, ‘The Velvet Underground and Nico’ (1967)
MC5, ‘Kick out the Jams’ (1969)
The Stooges, ‘Fun House’ (1970)
The New York Dolls, ‘The New York Dolls’ (1973)
The Modern Lovers, ‘The Modern Lovers’ (1976)
Richard Hell And The Voidoids, ‘Blank Generation’ (1977)
Suicide, ‘Suicide’ (1977)
Television, ‘Marquee Moon’ (1977)
The Sex Pistols, ‘Never Mind the Bollocks’ (1977)
Iggy Pop, ‘Lust for Life’ (1977)
The Ramones, ‘Rocket to Russia’ (1977)
The Dead Boys, ‘Young Loud and Snotty’ (1977)
Buzzcocks, ‘Another Music in a Different Kitchen’ (197Cool
Generation X, ‘Generation X’ (197Cool
Blondie, ‘Parallel Lines’ (197Cool
The Slits, ‘Cut’ (1979)
Throbbing Gristle, ’20 Jazz Funk Greats’ (1979)
Gang Of Four, ‘Entertainment!’ (1979)
Joy Division, ‘Unknown Pleasures’ (1979)
Public Image Ltd., ‘Metal Box’ (1979)
James Chance And The Contortions, `Buy` (1979)
Lydia Lunch, `Queen of Siam` (1979)
Dead Kennedys, ‘Fresh Fruit for Rotting Vegetables’ (1980)
The Clash, ‘Sandinista!’ (1980)
This Heat, ‘Deceit’ (1981)
DNA, `A Taste of DNA` (1981)
Mars, `78` (1986)

Два слова про книжки

Наважуся порадити книжку Джона Севеджа «Анґлійська мрія. Sex Pistols і панк-рок» (England`s Dreaming: The Sex Pistols and Punk Rock, 1991). Щоправда, ані українською, ані – наскільки мені відомо – російською вона не перекладалась.

Про фільм

«Есть ещё очень замечательный фильмец о манчестерском панке и Фабрике, один из главных персонажей- Джой дивижн,нужно глянуть в коллекции как называется.» – Думаю, йдеться про «Цілодобові тусовщики» (24 Hour Party People, 2002). Непоганий фільм.

Про Joy Division

Charlez22, очевидно, не помічаючи цього, сам собі суперечить: «Величие Кертиса раздуто известными событиями. Как подтверждение-парни сразу после смерти заиграли совсем другую музыку.» Як таке можливо? Якщо Кьортис – (творче) ніщо, тоді як гурт міг заграти без нього геть иншу музику? Якщо бути послідовним в оцінці його внеску в музику Joy Division, то після його смерти від New Order слід було б очікувати продовження у тому самому дусі.

Я погоджуюся з тим, що Joy Division і New Order – два різні гурти, але з цього само собою випливає що це пояснюється в тому числі й присутністю (відсутністю) в їхньому складі однієї певної людини. Чи ні?

Я не готовий обговорювати його внесок саме в музику чи звук гурту (привіт, Мартине!), про що, напевне, можуть говорити безпосередньо тільки учасники Joy Division та їхні близькі друзі, але якщо в поп-музиці час від часи з’являються тексти, що претендують на те, аби їх називали поезією, то Кьортис є одним з авторів саме таких текстів:

I travelled far and wide through many different times,
What did you see there?
I saw the saints with their toys,
What did you see there?
I saw all knowledge destroyed.

чи

Someone take these dreams away
that point me to another day.
A duel of personalities
That stretch all true reality.

чи

When the routine bites hard
And ambitions are low
And the resentment rides high
But emotions won`t grow
And we`re changing our ways
Taking different roads
Then love, love will tear us apart again

Charlez 22 пише: «Я был подписан на одно сообщество в Живом-уже не помню названия так там каждый день выкладывалось 2-3 группы ну ничем не слабее дивизии радости.» – Ммм... Сумніваюсь, але цікавобуло б почути, які саме. Назвіть, будь ласка, 5-10 імен (назв) – послухаємо, порівняємо.

А поки що вважатиму Joy Division однією з найбільших музичних пригод у своєму житті. Підтримую Михайла й IhorP.
(Отредактировал 18-08-2010 в 15:36 Autsaider.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: avatar
alex-rael Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 16-08-2010 12:50
Згоден з попереднім постом, крім The Velvet Underground, ‘The Velvet Underground and Nico’ (1967) - все ж таки вони трохи з іншої- псіходелічно-андеграундівської опери IMHO
Найти все сообщения

Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: панк? / 16-08-2010 12:56
(16-08-2010 12:50)alex-rael link писал(а):Згоден з попереднім постом, крім The Velvet Underground, ‘The Velvet Underground and Nico’ (1967) - все ж таки вони трохи з іншої- псіходелічно-андеграундівської опери IMHO
наоборот, раннее творчество Рида и Кейла - это, по сути, протопанк, основа, на которой було построено здание Панка Улыбка

очень здорово было сказано про этот альбом "пластинок было продано немного, но каждый, кто купил эту пластинку - позже создал свою группу".
Найти все сообщения

alex-rael Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 16-08-2010 13:15
(16-08-2010 12:56)Михайло link писал(а):очень здорово было сказано про этот альбом \"пластинок было продано немного, но каждый, кто купил эту пластинку - позже создал свою группу\".
Так, альбомчик "зачотний"
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Velvet_...d_%26_Nico

Тут крім музики, ще й обкладинку сам Енди Вергол робив (культовий американський художник-авангардист словацького походження)...але мені чомусь цей альбом з панком аж ніяк не в"яжеться.. Unsure
Найти все сообщения

Autsaider Не на форуме
Ветеран

Re: Панк? Так! Так! Так! / 16-08-2010 13:35
«Згоден з попереднім постом, крім The Velvet Underground, ‘The Velvet Underground and Nico’ (1967) - все ж таки вони трохи з іншої- псіходелічно-андеграундівської опери IMHO» – Та-а-ак, я завжди трохи вагаюся у виборі між їхньою першою платівкою і цим альбомом. Вагався і цього разу, але рекомендую, так би мовити, все ж таки ‘The Velvet Underground and Nico’. Я розумію панк, і пост-панк, який є його орґанічним продовженням, не стільки як стиль, скільки як рух, що він формується музикантами з певним відчуттям життя і ставленням до музики: аґресія, нігілізм, песимізм, передчуття суспільної катастрофи, переживання людської самотности. Звідси часто більш ніж прохолодне ставлення до віртуозности у володіння інструментами, принциповий дилетантизм, примітивні пісенні форми чи навіть – продумана чи зімпровізована – безформовість, дисонанси тощо. Цього в першому альбомі VU хоч греблю гати.
(Отредактировал 16-08-2010 в 13:44 Autsaider.)
Найти все сообщения

alex-rael Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 16-08-2010 13:48
За рекомендації дякую. Я не на стільки глибоко в панківській темі, тому сперечатися не буду. Можливо мої погляди на стиль цього альбому хибні, бо я сприймав його (як і групу Лу Ріда в цілому) тільки як Нью-Йоркський андеграунд (тобто, як альтернативу анденграунду Сан-Франциско 60-х рр).
Найти все сообщения

Михайло Не на форуме
HI-FI GURU

Re: панк? / 16-08-2010 13:53
(16-08-2010 13:15)alex-rael link писал(а):[quote author=Михайло link=topic=25992.msg480145#msg480145 date=1281952597]
очень здорово было сказано про этот альбом \"пластинок было продано немного, но каждый, кто купил эту пластинку - позже создал свою группу\".
Так, альбомчик "зачотний"
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Velvet_...d_%26_Nico

Тут крім музики, ще й обкладинку сам Енди Вергол робив (культовий американський художник-авангардист словацького походження)...але мені чомусь цей альбом з панком аж ніяк не в"яжеться.. Unsure
[/quote]

Две самых любимых виниловых обложки - ВУ и Нико и Стики Фингерс Улыбка
К сожалению, оригинального с отклеивающимся бананом нет в коллекции.

Очень рекомендую послушать "чердачники" Рида и Кейла, если память не изменяет, они чуть ли не 62 годом датируются. Некоторые вещи просто не узнать в более поздней интертрепации.
И, конечно же, что бы понять, почему Вельвет Андеграунд - предтеча панка (наряду со Студжиз и Игги) - обязательно Вайт Лайт/Вайт Хит слушать.
Найти все сообщения

Autsaider Не на форуме
Ветеран

Re: Панк? Так! / 16-08-2010 14:20
«[…] я сприймав його (як і групу Лу Ріда в цілому) тільки як Нью-Йоркський андеграунд (тобто, як альтернативу анденграунду Сан-Франциско 60-х рр).» – Це вузький погляд. VU (і Л.Рід, і Дж.Кейл, і Ніко) – явища самостійні та цілком самодостатні без будь-яких протиставлень Сан-Франциско чи комусь/чомусь іще. Більше того, їхня музика звучить сучасно навіть тепер, через 40 років, чого я зовсім не можу сказати про сан-францизську «психоделію»: Jefferson Airplane і Grateful Dead сьогодні сприймаються як анахронізм і викликують у мене нудьгу.
(Отредактировал 18-08-2010 в 15:30 Autsaider.)
Найти все сообщения

IhorP Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 16-08-2010 14:49
(16-08-2010 13:15)alex-rael link писал(а):Тут крім музики, ще й обкладинку сам Енди Вергол робив (культовий американський художник-авангардист словацького походження)...але мені чомусь цей альбом з панком аж ніяк не в\"яжеться.. Unsure
Ги ги - чого це Ви Вархолу до словаків зачислили? Він же ж корінний лемко - гуцул задрипаний, западенець.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B...0%BE%D0%BB
Такий же словак як я cуахілець Biggrin

Måske
Найти все сообщения

alex-rael Не на форуме
Ветеран

Re: панк? / 16-08-2010 15:14
(16-08-2010 14:49)IhorP link писал(а):Ги ги - чого це Ви Вархолу до словаків зачислили? Він же ж корінний лемко - гуцул задрипаний, западенець.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B...0%BE%D0%BB
Такий же словак як я cуахілець Biggrin
Sorry...Просто я недавно був на його виставці в Кошицях (Словаччина) і вони його представили як свого вихідця(Батьки переїхали в США з лемківського села Миково (Mikov.), яке тоді перебувало в складі Австро-Угорщині на території теперішньої Словаччини). Якщо конкретніше, то русин (гуцули жили в горах), а якщо Ви в курсі історії, то Закарпаття входило в склад Чехословаччини на правах автономії та Австро-Угорщини...так що історія трохи заплутана, хоча приємно усвідомлювати, що не тільки Меланія Савка, Чак Паланик (Палагнюк), Боб Ділан і т.д....

http://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Warhol
http://s60.radikal.ru/i168/1008/0f/6310c2fea000.jpg
http://i082.radikal.ru/1008/b4/cfbd53478789.jpg
(Отредактировал 16-08-2010 в 15:17 alex-rael.)
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 4 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS