Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран

|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 21-11-2012 22:20
(21-11-2012 14:52)SWAT писал(а): До сих пор сижу на 1540P в филипс 204 с модернизированым выхлопом.
Пока адекватной альтернативы не нашел, мой знакомый так и не смог построить нормальный цап с 1540P, сделал мне на 1541, но я его долго не могу слушать, не то пальто!
Может кто-то слушал нормальные цапы до 1000уе что б было на филипс похоже ? Дисков уже столько что не знаю куда их девать, неудобно с этими дисками 
Цілком і повністю згодний, хороші ЦАП.
Потроху слухаю, радують слух.
Дивно виходить: зараз дуже широка номенклатура сучасних радіоелектронних деталей - правильних, хороших, якісних, високоточних, надійних, грамотно і розумно зроблених.
В принципі можна вважати, що використавши набір деталей, аналогічний набору деталей мобільного телефону за 300 грн. можна скласти нормальний і хороший ЦАП, так точно по звучанню не гірший 1540. А мікросхеми промислові подібні не роблять чи то роблять не такі. Хоча для хорошого паралельного ЦАП технологій гора - точність, розміри, швидкість, економічність, всього цього в сучасних процесорах і ПЛІС вище криші. Мікросхеми сенсорних клавіатур, гіроскопи, акселерометри, драйвери, можливості - супер, а коштують досить скромну і доступну ціну.
Але ЦАП, чомусь, не складають... Напевне, не потрібні...
А от звучання сучасної апаратури до 1000, яка по звуку буде схожа на, скажімо 303-й Філіпс знайти не так уже й просто..
Особисто мені дуже цікаво послухати звучання ЦАП на мікросхемах, які не зняті з виробництва, коштують доступно і по звуку кращі/схожі на 1540.
Трохи звільнюсь від різних справ і займуся переробкою проекту для ПЛІС, щоб отримати тільки один вихідний сигнал КЛОК і реалізувати можливість використання варіанту з цифровим фільтром SAA7030.
Щодо мене - ЦАП потрібно слухати без ЦФ, про який в теоремі Котельникова нічого не сказано  .
Він хоч і зменшує ВЧ шуми вище 20 кГц, але все ж спотворює звук. Суб"єктивно ці спотворення полягають в ужиманні сцени і зниканні певної легкості. Але при цьому з фільтром ВЧ більш чіткі.
Ну і з транзисторними підсилювачами з глибокою ЗЗ без фільтра, кажуть, слухати не бажано.
В цілому, Філіпси першого покоління, їх цифрова і аналогова частина в великій мірі самодостатні, хоча реалізація живлення не найкраща, але все ж для вдосоналення є немалий потенціал.
Цікаво послухати PCM58, PCM63, Ultra Analog D20400, AD1862, мають бути дуже хорошими, можливо, кращими)
Ultra Analog D20400 в ЦАП доларів за 700 слухав - є в ній щось, почерк і подача цікава, відмінна від 1540, але перероблений Філіпс 204 даний цап переграв по всіх параметрах відчутно і значно. Думаю, причина в реалізації.
Про Лаври Да10 дуже хороші відгуки, гіпотетично, має переграти таку реалізацію.
(Отредактировал 21-11-2012 в 22:28 Nemo.)
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 21-11-2012 22:20
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|