Чому всі так бояться відсутності ЦФ?
Це ж паралельний ЦАП.
На виході стоїть активний аналоговий ФНЧ 3-го порядку, ефективно фільтрує.
Впевнений, що нічого транзисторним підсилювачам не загрожує.
Інша справа, що без ЦФ звук може або подобатись або не подобатись.
Особисто я, коли робив ряд експериментів з Філіпсом 204 ЦФ відключав і включав разів так 4 і слухав по пару місяців.
З рештою вибрав варіант без нього.
От на днях слухав також TDA1541 з фільтром або без. Мені більше подобається без.
Хоча в плеєрі з TDA1541 рідний транспорт так похабно звучить, що можна зо з ЦФ що без - толку не багато...
Ні звучання SAA7030 ні звучання SAA7220 мені зовсім не подобається, явно коверкає звук. Робить його синтетичним...
І для чого мені такий звук потрібний?
Може без ЦФ і є питаня до сприйняття сцени і призвуків, але, там звучить музика, а не набір звуків. Суб"єктивно.
Якщо хочеться правильного ЦФ - cMP + cPlay, в cPlay вбудовані правильні семплери з хорошим звуком.
Я уже розглядав варіант написати прошивку платки для TDA1540 з використанням ЦФ SAA7030.
Але, на скільки я перечитав даташити, навіть зараз пів години потратив - проблеми з таймінгами...
Для тактування SAA7030 потрібно щоб на вхід SAA7030 поступала тактова частота 4.2336 і кратні їй таймінги цифрового потоку.
А де її взяти, коли на виході приймача S/PDIF опорна частота тільки 11.2896 і кратній їй таймінги?
Підчепив я платку цифрового входу до плати з PCM63. Бігло написав прошивку для ПЛІС під формат цих мікросхем - 20 bit RJ.
Підключив, послухав без ЦФ - цілком добре звучить.
Як дорогі ЦАП на PCM63. Звуків, інструментальних партій добавилось, все стало кращим і більшим, достовірнішим.
В майбутньому зроблю варіант з штатним ЦФ SM5813 і комутацією.
Але це значно згодом. А це експериментальне слухання, щоб переконатись або спростувати, що комп по образу МУЗПК обігрує всі навні транспорти - переконався, і обігрує значно.
(06-06-2013 14:16)WoWaN писал(а): В 69 стоит левый фильтр .Менялся на 5813 .
Скажіть, яку опорту частоту такту від приймача S/PDIF (крім сигналів BCK. LRCK. DATA) Ви заводили на 5813 - 256*Fs ?
Один з небагатьох старих фільтрів, який підтримує різні частоти і який можна сміливо чіпляти до приймача S/PDIF.
На скільки я розумію, приймачем S/PDIF можна виділити максимальну відновлену частоту - 256*Fs?
256*Fs, 768*Fs не виділиш фізично - в сигналі таких просто нема. Відповідно мікросхеми сигма-дельта ЦАПів, які прзначені для синхронної роботи в складі сигнальних процесорів (тільки синхронні таймінги), туди і не підключиш?
От у мене проблеми з SM5874AM - з не синхронними таймінгами (якщо мікросхему тактувати 16 МГц) величезні шуми - по даташиту допустимі тільки синхронні. Якщо їх тактувати синзронним 11 МГц -
працює не коректно...
Цю мікросхему якось можна вчепити до CS8416 (з ПЛІС)?