Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 19-06-2013 10:55
Про TDA1540, - виникла думка, що при використанні з платою приймача з конвертором інтерфейсу можна підчепити туди інший, хороших по параметрах і звуку ЦФ.
Наприклад CXD1244S, SM5842, фактично можна постаратись в зміні прошивки ПЛІС і підчепити SM5813.

Слухаючи різні промислові ЦАП з ЦФ і два наявних ЦАП на PCM63 (20 bit режим ЦФ) і AD1860 (18 bit режим ЦФ) з SM5813, складається враження, що правильний чи то більщ правильний ЦФ звуку тільки на користь. Дозволяє значно спростити аналоговий пост фільтр і прояснити аудіообрази при відтворенні.

Без ЦФ варіант цілком актуальний - це реалізація апріорі без внесення додаткової (не існуючої інформації) в аудіоданні. ЦФ вносить не існуючу інформацію, як не крути. Хоча і допомагає більш ефективно фільтрувати аналоговий сигнал на виході ЦАП.

Скільки я не слухав, SAA7030 і SAA7220 мені по звуку явно не подобаються...
Тому як продовження експериментів з TDA1540, думаю, спробую підчепити до неї різні ЦФ.
В рідному варіанті передискретизація 4-х кратна (з SAA7030). при використанні з SM5813 - 8-кратна - цікаво послухати в такому варіанті.
Тільки б знайти на все це час..)

Загалом, якщо іти далі, ЦФ можна реалізувати навіть на ПЛІС, написавши відповідну програмку, але це уже окремі джунглі...

Єдине, що мене апріорі насторожую: При квокористанні ЦФ робити з 16 біт вхідних данних 24, 22, 20, 18 біт - по концепції, теорії, моєму баченні нормально.
Робити ж з 16 біт вхідних данних 16 або 14 біт вихідних - на скідбки це парвильно не відомо... Потрібно пробувати.

Також потроху переробляю ЦАП на AD1860 - на все роздільне живлення, відділення цифрового живлення від аналогового, 2 трансформатори, лінійні стабілізатори 78XX, 78LXX, 79XX, 79LXX - для урізноманітнення вирішив сюди стабілізатори на стабілітронах не ставити. Змінив операційники на OP37, спробую вставити також OP42.
Підчеплю вихідний RCA роз"єм без вихідного балансного каскаду. Тільки перетворення струм/напруга і постфільтр, який в цьому ЦАП досить цікавої схеми і з цікавими деталями.
Бігло відслуховую перебіжками - апарат радує звуком, а почерк і характер AD-шок своїм шармом.

Правда, давно уже не слухав макет ЦАП на TDA1540D без ЦФ і з пасивним ФНЧ 1-го порядку Улыбка

Найти все сообщения

Выразили согласие: SVS , yuran , Shwarcer , mtstepan

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 19-06-2013 10:55

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS