(13-10-2013 16:47)Dmitriy28 писал(а): Меня отталкивает сходство........
Я ищу что то новое свежее ,что сможет конкурировать с лучшими коллективами прошлого.
Ну мене подібність тільки приваблює (якщо це талановито й не сліпе копіювання)...Може так статися, що Ви поміняєте свою точку зору. Я виріс на цій музиці (ще з 70-х), тому знаю, про що говорю...
Стосовно конкуренції..це настільки суб"єктивно. Не треба шукати конкурентів - треба насолоджуватися класним прогом (а його набагато більше, ніж можна уявити).
Порадити сотню-півтори груп буде важкувато (але цілком можливе)...
Якщо цікавлять не подібні на класиків, то треба звернути увагу на латиноамериканський симфо-прог (це Клондайк нових ідей та нових груп). Скажімо на William Gray, Nexus, Atempo, Tempus Fugit, Relayer, Tempano, Chaneton, Apocalipse, Lalo Huber, Cast, Anima Mundi, Seti, Rael, Arion...
Ну й окрема тема в ракурсі нових ідей: швецький прог, польський прог та італійський прог (це мега тема і ми писали недавно про неї).
Взагалі, порадив би прочитати хоча б останніх сторінок 40-70 - там тільки за 2013 багато рекомендацій та міні-рецензій.
now payng: Clepsydra-More Grains Of Sand (ccd,1994) - розслабляє до ефекту релакса.