Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
serg6677 Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 19-11-2013 11:40
(06-11-2013 18:25)Nemo писал(а):  Ще про Варіант аналогового виходу з резистором в перетворенні струм/напруга, пасивні фільтри і каскад підсилення на лампі.
В транзисторному варіанті питання до натуральності. В ламповому питання до динаміки.
Експериментував з фонокоректором і використанням там ламп EF11 на вході в пентодному режимі.
Відслуховував два варіанти каскаду з параметрами по даташиту з резистором 47к в аноді (2,6 mA анодний струм) і з 200к в аноді (1 mA анодний струм).
попри те, що всі рекомендують ставити чим поменші номінали резисторів і прокачувати більші струми, мені варіант 2 - 200к по звуку здався значно кращим і цікавішим.
І по макро і мікро динаміці і по детальності, і по розширенні і по тональному балансі і підсилення у нього значно більше.
Звук каскаду з великим струмом мені здався трохи дубовим...
З недоліків - вихідний опір складає 200к і вихід такого каскаду підключати через кабелі до підсилювача не правильно. Виходить потрібно ставити ще додатковий струмовий каскад.
Але все ж, в такому варіанті зміна динаміки в кращу сторону була настільки значною, що виникає бажання спробувати каскад з відносно малим струмом в вихідній частині ЦАП де питання до динаміки.
Имеет смысл присмотреться к аналоговому выходу "Пети Рогова" токовому зеркалу на 2х AD844 без ОС. На веге более 50 страниц обсуждения. По многочисленным отзывам этот вариант близок к идеалу прозрачности и является просто другим уровнем в сравнении с традиционными к тому же перееигрывает реализации трансформатор с лампой. Многие остановились именно на нем в том числе и из моих знакомых. Я лично однозначно буду пробовать именно его, правда с удовольствием приобрел бы плату если она существует. На макетке и соплями как-то не хочется.
Можно для начала "Назара" попробовать как упрощенный вариант этой идеи.

Найти все сообщения

Выразили согласие: WoWaN , vd-two

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - serg6677 - 19-11-2013 11:40

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 9 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS