ось ця сама корейська група, але вже чоловічий вокал. Мова виконання - корейська. Відеоряд побудовано з фотографій і уривків фільму "Игла". Мені подобається все.
А ось ще "Yoon Do Hyun Band", і ще й з крутим відеорядом. Відеоряд дуууже відповідає і є близьким змісту пісні. Але, все-таки, трохи за широко розгорнуто зміст пісні. Напевно це тому, що текст адаптовувався до корейської мови. Виконання - рос.мова з корейським акцентом. (так собі думаю, що співають вони цю пісню корейською, а рос.мовою коли співають - то візуалізацію роблять через корейський аналог пісні. Тому так стається з "зашироким тлумаченням твору у них". )
Є місця, які дуже зачіпають.. Все дууже на високому рівні!!
Ось концертний виступ цієї ж південно корейської рок-групи "Yoon Do Hyun Band". Виконання гарне. Можна ще спостерігати за реакціями глядачів.
Правда, текст адаптований до корейської мовної картини світу, тому зміст не співпадає. Але виконання - зачіпає дуже.
ПЕРЕВОД КОРЕЙСКОГО КАВЕРА ГРУППЫ КРОВИ
윤도현 밴드_혈액형
"Холодные улицы ждут наших шагов.
Пыль на армейских ботинках.
Молодость, проглоченная в страшной драке.
Сумасшедший взгляд ото сна.
Просыпайся прежде чем получить пулю.
На моем рукаве запечатлена моя группа крови, мой личный номер (армейский номер).
Сбереги в драке мою душу.
Здесь, в этой мерзлой земле хоронится моя кровь. (хоронится в смысле впитывается).
Прошу, одолжи мою удачу."
СЛОВА НА ФОНЕ ТИХОЙ МУЗЫКИ:
"Слышится голос Виктора перед его холодной могилой. Со всего мира к нему обращен безутешный плач. И сейчас, по причине того, что его песня не закончена, мы должны знать."
ПЕСНЯ ПРОДОЛЖАЕТСЯ ДАЛЬШЕ:
"Если бы мог приостановить эту мучительную жестокость (безжалостность).
Мог бы бросить свое сердце здесь.
Хочу свободу отыскать теперь.
Хочу взять с собой мир.
Текущие слезы, молитва внутри.
Только звук оружейного выстрела."
----------------------------------------------
судячи з кількості каверів, корейців це дуже зачіпає. Ось ще приклад одного такого каверу: https://www.youtube.com/watch?v=FjivK8LK3Hg
ось корейська і мексиканська групи: http://youtu.be/BijrIZ6nPgw