Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран
|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 27-12-2013 12:52
(26-12-2013 19:55)yuri_kov писал(а): После резистора нужно ставить СLC фильтр (Бесселя)
Про потребу ставити ФНЧ на виході я розумію.
Але ставити паралельно резистору перетворення струм/напруга конденсатор - як на мене це не зовсім правильний шлях...
Ну і відповідно - якщо спектральних ВЧ складових фактично мало - фільтруй вихідний сигнал або не фільтруй від більш високочастотних - їх більше не з"явиться. Факт.
Чи допоможе дросель і на скільки коректно - не відомо.
А поки мотаю пару трансформаторів на пермалої 1:10. Опір первинної обмотки вийшов 8 Ом. Фактично можна значно зменшити цей опір до одиниць ом - конструктив дозволяє.
Якщо сподобається - перемотаю щоб був менший опір.
А поки спроббую так.
В такому випадку резистор буде ставитись саме в вторичку, а перетворення здійсндюватись фактично частково на приведеному до первички резистору в вторичці і частково за рахунок паразитних опорів + трансформатор має індуктивний і ємкісно індуктивний характер.
Відгуки шанованих людей про такий варіант перетворення досить високі.
Я давно хотів зробити подібний варіант, але ніяк руки не лоходили. Тепер зібрався.
Думаю, підчеплю до наявного макету ЦАП на 1540 на вихід транси замість операційників мак156.
А другий варіант зроблю балансним з оп42 на виході + швише за все після лпераційників також вчеплю транси, щоб здійснити перетворення з балансної напруги в не балансну, але енергія була перетана в повній мірі, можливо з трансформацією опорів.
Але то згодом
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 27-12-2013 12:52
|
Пользователи просматривают эту тему: 12 Гость(ей)
|
|