Класичний ЦАП на TDA1540
Автор Сообщение
skl1979 Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 05-08-2014 12:46
Доброго дня, Немо!

А що це за живлення ЦАПів: "подальшою пасивною стабілізацією на стабілітронах"? Можете дати схемку чи пояснити, що куди паяти?

В Аббаса я знаходив таке, що -15В для ЦАПа 1541 він робить якось дуже просто, баластний резистор максимально якісний и паралельно стабілітрон якійсь моторолла на 15В. І це все? Я до кінця не вкурив.

Паралельні стабілізатори я вже збирав, там по одному транзістору іде і також є баластний резістор на вході, та ще можна трошки регулювать напругу на виході в якихось межах, і треба слідкувати за тепловим режимом транзистора, щоб не перегрівавсь.

Колись ще робив як усі - на ЛМ317 стаби до ЦАПа, але воно ніби паралельні краще.

Аббас мені одписував що, лм-ки то погано, а -15В не така важлива напруга для ТДА1541А, і можна її подати просто через резістор і стабілітрон.

А якщо нема в мене "кошерних" резістора і стабілітрона тоді що?

В вас на платі бачу мостики шоткі потім кошерні кондерики невеликої ємності, ще голубі шарики якісь, може шунти, а потім здається схоже на звичайні стабілітрони - маленькі червоненькі штучки з рисочками.
Найти все сообщения

Сообщения в этой теме
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 - skl1979 - 05-08-2014 12:46

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 4 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS