Авторские ЦАПы - какие они на вкус?
|
Автор |
Сообщение |
LionArt
Ветеран

|
RE: Авторские ЦАПы - какие они на вкус? / 28-09-2014 18:04
(28-09-2014 17:30)norrest писал(а): А сколько это чудо стоит?  Избыточно процитирую Автора аппарата (из темы Класичний ЦАП на TDA1540), чтобы не было вопросов о изъятии слов из контекста (основное на мой взгляд я подчеркнул) -
(31-07-2014 10:34)Nemo писал(а): ....
Учасники форуму запитують про ціну ЦАПів.
Я й сам думав про потребу з часом написати орієнтовну ціну для України 
Ціни на ЦАП при продажу тут можуть бути орієнтовно такими:
1. ЦАП на 4 TDA1540P + аналогова частина на операційниках - 600$
2. ЦАП на 4 TDA1540P + аналогова частина на ламповому каскаді - 800$
3. ЦАП на 4 TDA1540P + аналогова частина на звуковому трансформаторі і лампі - 1000$
Аргументи наступні:
1. Навіть ЦАП з 4 1540 і операційниками (1), при використанні з хорошим транспортом переграють класичні плеєри формату Філіпс СД100, Ревокс 225, Льова 9000, АКАІ СД-Д1, Марасн СД73 і інші промислові апарати на 1540. І значно.
2. Ініціаторами розробки і виготовлення ЦАП на продажу є люди з Мадрида і Ньюйорка. Вони бажають спробувати їх продавати у себе, беруть на себе питання реалізації, частково закупівлі комплектуючих. І запевняють, що в Іспанії і США придбати описані ЦАПи бажаючих вдосталь. І продати ЦАП (1) за 1000 - не проблема.
Відповідно там будуть ціни десь 1000 - 1600$
Адже, - ніхто ще не робив ЦАП на 1540 і ніхто не робив ЦАП на 4 1540. Раніше були тільки промислові СД плеєри на 2 1540.
Побачимо, - продажі в мадриді буде розпочато в середині вересня.
3. Я працю на основній роботі інженером-програмістом і зараз просто не можу собі дозволити працювати той мінімум вільного часу, що є по дешевшому тарифу.
Такі реалії сучасного життя і стану справ в державі.
Був час, коли продавав плату цифрового SPDIF входу для 1540 по 30$.
http://hi-fidelity-forum.com/forum/thread-107094.html
Це абсолютно доступна ціна. Але тепер у мене нема можливості збирати і продавати по такій вартості та й комплектуючі подорожчали.
Тому, описаний ЦАП, при виготовленні мною дешевше коштувати не будуть. Або так або ніяк. Реалії.
4. Стосовно тих, хто обмежений в ресурсах, а бажає мати ЦАП на 1540.
Думаю, в майбутньому, коли трохи перероблю плату ЦАП і замовлю партію плат цифрового входу і ЦАП, - можна буде придбати комплект плат і деталей для збирання ЦАП власноручно.
Цифрова плата - тільки спаяна і запрограмована.
Плата ЦАП може бути спаяною або не спаяною, з деталями або без. З трансформатором або без, з лампами або з операційниками і т.д.
Принципові схеми, монтажні схеми, список комплектуючих, опис, режими роботи і іншу інформацію, потрібну для збирання ЦАП власноручно я приведу в темі.
Можна буде зібрати варіант як на 2-х 1540, так і на 4-х.
Як приклад - схема і монтажка ЦАП на 2 1540 і операційниках тут - http://hi-fidelity-forum.com/forum/threa...pid2285334
Такі варіанти будуть коштувати значно дешевше. Вартість буде залежати від комплектації.
Але, коли це буде, не відомо - у мене велика черга поточних аудіопроектів і проекти по розробці електроніки і написані програм...
Такі реалії.
Підсумовуючи.
ЦАП на 1540 звучить дуже схоже на класичні апарати на 1540, - але значно краще 
Хто має можливість - рекомендую послухати.
Скільки я слухав різних дорогущих промислових ЦАП - по натуральності звучання і тональному балансі до 1540 вони не дотягують...
Чи влаштує звук 1540 і ЦАП на ній всіх? Ні.
1540 має свої особливості і огріхи.
А ЦАПи є такими, якими є. І звучать так як звучать. І коштують стільки скільки коштують 
Але, 1540, попри огріхи звучить по-особливому.
Інших мікросхем, які тонально звучать на стільки натурально і природно я не чув, і навряд почую 
Умовно - кому потрібно аудіофілія, детальність, розширення, параметри. - можна купувати дорогущі промислові ЦАП.
Кому меломанія - можна послухати і оцінити ЦАП на 1540.
І перше і друге має свої переваги і недоліки.
Але, скільки я не слухав різних варіантів - щось середнє і універсальне знайти важко а то й взагалі не реально.
Тому, - якщо влаштує або перше або друге - дуже добре.
Якщо ні - цілком можливо прикупити два, а то й більше ЦАПів під різну музику, системи і т.д.
(Отредактировал 28-09-2014 в 18:05 LionArt.)
This Game has NoName. It will never be the Same.
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Авторские ЦАПы - какие они на вкус? - LionArt - 28-09-2014 18:04
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|