По волне моей памяти. Давид Тухманов
Автор Сообщение
misha-svch Не на форуме
Ветеран

По волне моей памяти. Давид Тухманов / 23-11-2015 13:33
Я не вірю, що на форумі такої теми не має!
Тим не менше я її не знайшов.
Якщо так, пропоню поговорити про цей легендарний диск і геніальну музику.

Сам я був з ним майже не знайомий в пору його виходу. Ну не було у мене його просто фізично в 1976 році. Я тоді десь може в класі третьому був, а хоч би і був диск, то не факт, що він би мені сподобався. Бо пізніше, років через три-чотири хтось зі старших братанів привіз його на тиждень, я його слухав, то тільки і запам’яталася "По французской стороне, наа чуужой планете". Вона видалася мені чудною, але легкою для запам’ятовування. І коли (я точно пам’ятаю) в автобусі, який віз наш клас на поле, чи то на буряки, чи то на картоплю, хтось затягнув цю пісеньку, її всі підхватили, на мій подив.
Так чи інакше, "Песенка студента" виявилася найживучішою, її багато хто переспівував, але все ж найкраще виконання в оригіналі - Ігор Іванов!
Зараз же, знайшовши цей диск на торентах, я його заново відкрив, бо більшість пісень ніколи не розкручувалися і мені не знайомі, і тим вони прекрасні! І "Из Вагантов" вже видається, як занадто попсова, але за це її і найбільше любили.
Кожен раз слухаючи ці композиції, не віриться, що це зроблено за якийсь рік, чи два чи навіть більше. Здається, що це відточувалося десятиліттями! Ідеальне аранжування, ідеально підібрані співаки, мені здається, що якась би інша комбінація співаків не була б такою шикарною. А це і доводить виконання "Пєсєнкі студєнта".
Єдина пісня, яка мені здається, що не вписується в диск - остання "Посвящение в альбом" Міцкевича. Якось вона і вибивається ритмом, і співи по-польськи з жахливим російським акцентом - трохи не те. (Але це тільки моя думка))
Десь Тухманов в інтерв’ю сказав, що мала бути ще китайська пісня, але цензура її не пропустила. Дуже шкода. Проте і так дивно, що такі пісні просочилися через совкові граблі цензури!
Які ваші спогади з цим диском?

1 Я мысленно вхожу в ваш кабинет 5:04
Максимилиан Волошин (1877-1931)
исп.Мехрдад Бади, "Арсенал"
2 Из Сафо 5:17
(VII век до н.э.)(перевод В. Вересаева)
исп.вокальная группа вокально-инструментального оркестра "Современник"
(солистка Татьяна Капустина)
3 Из Вагантов 3:02
(XI-XIII вв.)(перевод Л. Гинзбурга)
исп.Игорь Иванов "Надежда"
(во время записи солист "Лейся песня")
4 Приглашение к путешествию 4:06
Шарль Бодлер (1821-1867) (перевод И. Озеровой)
исп.Александр Бырыкин "Самоцветы"
5 Доброй ночи 3:49
Перси Биши Шелли (1792-1822)
исп.Мехрдад Бади, "Арсенал"
6 По волне моей памяти 3:45
Николас Гильен (р. 1902) (перевод И. Тыняновой)
исп.Владислав Андрианов "Лейся, песня"
7 Сентиментальная прогулка 4:01
Поль Верлен (1844-1896) (перевод А. Эфрон)
исп.Сергей Беликов "Аракс"
8 Сердце, мое сердце 2:41
Иоганн Вольфганг Гете (1749-1832) (перевод В. Левика)
исп.вокальная группа "Добры молодцы"
(запись экс-солиста ВИА "Добры молодцы" Александра Лермана и женской вокальной группы)
10 Смятение 5:37
Анна Ахматова (1889-1966)
исп.Людмила Барыкина "Надежда"
(во время записи ВИА "Добры молодцы")
12 Посвящение в альбом 3:02
Адам Мицкевич (1798-1854) (перевод С. Кирсанова)
исп.вокальная группа вокально-инструментального оркестра "Современник"
(сестры Татьяна и Елена Зайцевы)
Исполнители:
Давид Тухманов — фортепиано, орган, синтезатор, электропиано
Борис Пивоваров — гитара (ВИА "Верные друзья", ex. орк. п.у. Вадима Людвиковского)
Аркадий Фельдбарг — гитара-бас, скрипка (ВИА "Верные друзья", ех. орк. п.у. Вадима Людвиковского)
Владимир Плоткин — ударные (ВИА "Верные друзья", ех. орк. п.у. Вадима Людвиковского)
Медная группа ансамбля "Мелодия" под управлением Георгия Гараняна (ех. орк. п.у. Вадима Людвиковского))
Струнная группа Большого симфонического оркестра Всесоюзного радио и телевидения.
Дирижер Константин Кримец.

Музыка Давида Тухманова
Литературный материал подобран Татьяной Сашко
Звукорежиссер Николай Данилин
Редактор Владимир Рыжиков
Найти все сообщения

Выразили согласие: avia21 , pixel68 , Deadhead , element , soundloverr , schutze , vadimkanik63 , Statskiy Sovetnik , Sergey 61 , virtualist , ole , синоптик , vlasov , rob , spl38 , alec_1961

Сообщения в этой теме
По волне моей памяти. Давид Тухманов - misha-svch - 23-11-2015 13:33

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS