PCM53 - міфи і реальність
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 26-02-2017 21:59
Поставив в макет ЦАП золоте реле від Telefunken S 600.
Щоб можна було переключати струмовий аналоговий вихід Sharp IR3K16 або PCM53JG-I.

Протягнув провід комутації реле до дивана. Також протягнув провід від селектора входів підсилювача (він у мене також на "золотих реле").

Довго порівнював Sharp IR3K16, PCM53JG-I та TDA1540D на тому самому матераілі перемикаючи тумблери з місця прослуховування.

Тільки після такого порівняння для мене більш менш ясно що і до чого.

PCM53JG-I (16 біт, заявлена лінійність 16 біт) - багатий, дорогий, благородний звук, рівний в діапазоні, хороша детальність і розширення.

Sharp IR3K16 (16 біт, заявлена лінійність 15 біт) - багатий, дорогий, благородний звук, трохи виращений акцент на СЧ діапазон, хороша детальність і розширення, але при цьому місцями відчувається кривуватість і кривуватість.
В порівнянні з PCM53JG-I звук більш яскравий, свіжий, натуральний, переконливий, живіший.

TDA1540D (14 біт, заявлена лінійність 14 біт) - багатий, дорогий, благородний звук, рівний в діапазоні, детальністю, розширенням і мікродинамікою трохи поступається PCM53JG-I та Sharp IR3K16.
В порівнянні з PCM53JG-I та Sharp IR3K16 звук найяскравий, найсвіжий, найнатуральніший, найпереконливий та найживіший.
На мій слух в TDA1540D музичні образи найбільше відповідають дійсним.

Я сьогодні, декілька годин назад, був на живому виступу гурту ВВ попутно по гарячих слідах послухав та попорівнював.

По моєму досвіду, на мій слух всі чіпи PCM53JG-I, Sharp IR3K16 та TDA1540D звуком дуже достойні!
В якості основного джерела можна слухати будь який з них.
Різниця мінімальна та не принципова.

А всі вони являються академічною класикою і світовою спадщиною цифрового аудіо)))

На цьому експерименти і порівняння завершено.
Я уже напорівнювався і наслухався)))

ЦАП на PCM53JG-I + Sharp IR3K16 зберу в корпусі з лампами EF11 EZ11 та передам зацікавленим людям. Пізніше часом викладу фото.

Через роки мене чекає тільки один останній проект - реалізація ЦАП 15 біт на 4 1540.

З ним все просто - його по звуку можна буде для початку порівнювати з аналогічним ЦАП 14 біт на 2 1540.

Далі можна убде порівняти з ЦАП на PCM53JG-I або Sharp IR3K16 на предмет детальності, розширенням та мікродинаміки.

Найти все сообщения

Выразили согласие: Зебра , ACCU , CTAC , alex23 , yuran

Сообщения в этой теме
RE: PCM53 - міфи і реальність - Nemo - 26-02-2017 21:59

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS