Виктор Цой
|
Автор |
Сообщение |
4ward
Ветеран
|
RE: Виктор Цой / 18-07-2018 21:56
Так і є, його пісня - спроба розрушення реальності. Як він сам і говорив, як то і є в руху рок-культури, котра переслідує мету звільнення молодого покоління.
Здравствуйте, девочки,
Здравствуйте, мальчики,
Смотрите на меня в окно, (це перегукується з : ми не видим дальше чем окна наших квартир. я заходил в дома и смотрел из окна)
И мне кидайте свои пальчики, да.
Кидати пальчики - це, в рок-культурі - "знак рогів", "коза металістів" жест, котрий означає привітання "брата по крові", вказує на "єдність". В електронному зв'язку зображується \../, \m/або |m| (ну і смайлами).
Три чукотских мудреца
(я не знаю хто ці три, кого згадував Віктор)
твердят, твердят Мне без конца -
Металл не принесёт плода,
плод - це результат. Метал - символ руху рок-культури. Мова йде про тих, хто з нападками, заборонами, нерозумінням і таке інше відноситься до року. Звільнення молодого покоління - те, чим Цой займається - не принесе користі. Отже, "метал" і в значенні "рок", і в значенні "звільнення".
Игра не стоит свеч, а результат труда.
Типу це не цінне, і не варте праці.
Но я сажаю алюминиевые огурцы
На брезентовом поле.
Алюмінієві тут від "метал". Метал - стильовий символ рок-руху. Огірки - результат праці, тому "плід". Саджає - тут - переслідує мету всерівно; популяризує рок-культуру.
Брезентове поле - серця слухачів такі "застьогнуті" від впливу на них.
Злое белое колено
противники. Біле тому, що чорний колір - колір металістів (стилістичне вираження в рок-культурі)
Пытается меня достать.
Колом колено колет в вены
Вени - частина кровоносної системи - це життя (птицей стучится в жилах кровь). Тут життя молодого покоління. Кіл - стародавній (тому і старе покоління або старі стереотипи які мають бути відкинуті) спосіб (один з способів) розправи; можливо ще і топорний метод "розуміння". Отже, не тим способом намагаються зрозуміти молоде покоління, або не намагаються зрозуміти молоде покоління і залишаються грубими, неотесаними.
В надежде тайну разгадать - зачем
Я сажаю алюминиевые огурцы
На брезентовом поле.
На брезентовом поле.
противники сподіваються розгадати "тайну", мовляв, навіщо молоді виражати соціальну критику і ставити під сумнів існуючі явища.
Кнопки, скрепки, клепки,
Дырки, булки, вилки.
це про символічні "прикраси" руху рок-культури. Точнно так само як з словом "алюмінієві огірки" - бо метал - теж символ.
Здесь тракторы пройдут мои
Це і блискавки-застібки на модних куртках рокерів на молодіжному сленгу, і, власне, саме звертання автора пісні до сердець молодого покоління.
И упадут в копилку, - поповнення членами молодіжної маскультури (мова про "єднання")
Упадут туда,
Где я сажаю алюминиевые огурцы
На брезентовом поле.
На брезентовом поле.
Усе відбувається десь в такому контексті. Відступи від розуміння, чи якійсь схожі версії не є чимось поганим. Інші "картини" - теж не зло. Бо тут справа з алегоріями.
(Отредактировал 18-07-2018 в 22:03 4ward.)
Всегда трудимся до полудня, а нам всего-лишь — до утра.
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Виктор Цой - 4ward - 18-07-2018 21:56
|
Пользователи просматривают эту тему: 19 Гость(ей)
|
|