Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 19-02-2019 22:59
Привіт!

Я уже пів року слухаю транспорт на STM32F407 та SD карті з TDA1540.

Додав в нього ламповий клок та зібрав цей прототоп в макетний корпус.

Порівнював його з різними транспортами та ЦАП.

Недавно брав з собою, ідучи вгості до друга.
В нього цікава рупорна акустика та хороший ЦАП на PCM58.

Вирішив також роглянути можливість прикрутити до цього транспорту PCM58 або PCM53.

PCM58 відклав - я робив на ній багато реалізацій раніше.

Вирішив прикрутити саме PCM53 - мені її звучання значно більше подобається чим PCM58.

Поки у мене є тільки пара PCM53-V в складі макетного S/PDIF транспорту, його і вирішив використати.

Підпаятись до нього цифровою частиною паралельно та відключивши наявну цифрову частину.
Послухати пару днів, далі все розібрати назад, але мати схему і програму.

В майбутньому можна буде розробити для PCM53 плату ЦАП, - поки головне послухати та перевірити схему та програму процесора.

2 x PCM53 прикручені до 4 x 74HC595 (здвигові регістри з регістром зберігання) і до 1 x SPI STM32F407.
В них записується по 2 х 16 біт відліки.

Сигнал LAT формується незалежною тактувалкою від основого клока 44,1 кГц.

Результат - PCM53 звучать значно краще чим з ПЛІС та S/PDIF приймачем через RME

Нажаль, PCM53-I прямо зараз не маю, тільки PCM53-V з вбудованими операційниками...

Але, декілька пар золотих PCM53-I є в друзів, з часом презентують їх для подальших експериментів та реалізацій. Я не надто люблю звук апаратів з операційниками.

Макети виглядають масштабно в плані вайринга..)

Можливо, з часом розроблю під все це плати, - плати тут найлегше і найпростіше Улыбка
Поки це перший і єдинний прототип транспорту на SD карті, - які там плати..)

Також з цим транспортом я буду рухатись в сторону рарощення бітності до в TDA1540 до 16. Використана структура транспорту та процесор STM32F407 цілком дозволяють це намагатися робити.

PCM53 і PCM58 ні скільки не альтернатива TDA1540.
Вони звучать різно, порівнювати їх не приходиться - вони різні Улыбка

До такого транспорту також можна прикрутити TDA1541 і послухати, - типу уже наявних 16 біт, - мати як зразок до порівнянні при нарощенні бітності на 1540.

Найти все сообщения

Выразили согласие: utrechko_ua , alex23 , WoWaN , ACCU , O V K , эполитт , Kir9790 , nem2007

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 19-02-2019 22:59

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 4 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS