Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 21-02-2019 11:26
(20-02-2019 18:54)CTAC писал(а):  Саша, я не про то что 14 бит мало или 16 достаточно, чем бит больше тем лучше, это ясно.
Я про то как ты получаешь 14 бит из 16 - просто пересчёт и округление? Ты ведь не используешь SAA7030.
В платі S/PDIF входу, яка зібрана на ПЛІС 14 біт для TDA1540 отримується з вхідних 16-ти звичайним відкиданням 2-х молодших розрядів.
Не округлянням, - а просто відкиданням.
Перетворення цифрового потоку ведеться послідовно, "на льоту", без запису в проміжні регістри.

ПЛІСи я вивчив саме і виключно для реалізації цієї плати.
Пізніще на цій платі з ПЛІС реалізовував прошивки для підключення різних мікросхем ЦАП.

Але, при наявних ресурсах та моїх початкових пізнаннях в області програмування ПЛІС, ресурсів мікросхеми EPM240T100C5N мені замало, навіть для реалізації банального правила округлення, не кажучи уже про цифрову фільтрацію та оверсемплинг.

Інша справа ресурси 32-бітного процесора STM32F407 і мої знання та практика розробки пристроїв на процесорах, - тут легко можна робити і обробку данних і організовувати нарощення бітності на 1540, робити оверсемплінг і т.д.

Але, ключові тези такі:

1. Мені не надто подобається як звучать ЦАП з оверсемплінгом. Найбільше подобається звучання саме без цифрового фільтра.

2. Нарощування бітності актуальне тільки в контектсі 1540, щоб відтворювалось всі 16 біт, а не 14.
Типу мікросхема тонально цікава, а історично 14-ти бітна
Потрібно зберегти тональну цікавість, але разом з тим додати бітності.

Мікросхеми ж PCM53 TDA1541 PCM58 в цьому плані самодостатні, - з бітністю все ок, нарозувати нічого не потрібно.
Інша справа як у них із звуком загалом, - тут можний обирає для себе сам.

(21-02-2019 00:56)petr.solo1223 писал(а):  Ну вы бы хоть немного почитали про появление CD диска и про то что "исторически" является студийным форматом.
Я добре освідомлений в історії появи та розвитку цифрового аудіо, носіїв інформації, пристроїв для запису, обробки та зберігання, мастерингу і форматах данних Улыбка
(Отредактировал 21-02-2019 в 11:39 Nemo.)
Найти все сообщения

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 21-02-2019 11:26

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 17 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS