Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран
|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 15-09-2019 16:53
(15-09-2019 16:02)VNV73 писал(а): Для ТС.
В любом производстве следует рассматривать несколько стадий:
1) Начальный продукт, который как правило не совершенен.
2) Стадия оптимизации и унификации, когда начальный продукт допиливается и втискивается в определённые(появившиеся) стандарты.
3) Процесс удешевления производства.
4) Делание выводов на достигнутом. Как правило пытаются совместить ТТХ с себестоимостью.
В порядке приоритета, лучше всего второй и четвёртый. А первый и третий всегда будут компромиссными.
Так вот ТДА 1540 - это первый вариант. Мало того, что она по ТТХ не дотягивает до последующей 1541, так и шина у неё не унифицированная.
Це все зрозуміло.
Але, подивіться по чому зараз мікросхеми TDA1540D на айбеї або CD програвачі на них
Ціна мікросхеми скоро дійде до 100 доларів за штуку.
І плат цифрового входу для них також уже розробило та продає людей так 5.
Тому, попри не досконалість та 14 бітність вони не втрачають своєї ліквідності.
Думаю, тут чи не основним фактором буде тональність та натуральність звучання цих мікросхем
Навіть в порівнянні з 1541
Да, якщо більш-менш учасно глибоко вникнути в теорію цифровоаналогового перетворення, - лінійності, динамічного діапазону, монотонності, - навіть з сучасними засобами та елементною базою, надзвичайно важко навіть в теорії як можна наростити бітність однієї 1540 до 16 біт, додаючи відповідні вагові струми або щось того подібне.
Аналогічно, ті, хто більш менш орієнтується в схемотехніці, розрахунках та параметрах деталей, таких як швидкодії, емності, стабільності, мають розуміти в чому цінність цап 1540, в яких заявлена лінійність 0.25% молодшого біта
Я уж не знаю, в чому причина росту мікросхем 1540D - чи те, що вони стають рідкими і їх стає мало, чи те, що широкий загал розуміє їх технічний потенціал, чи те, що подобається тональність звучання..)
Але, з моменту мого з ними знайомства нічого особливо і не змінилось, - вони актуальні, їх люблять, їх купують
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 15-09-2019 16:53
|
Пользователи просматривают эту тему: 4 Гость(ей)
|
|