Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 26-10-2019 11:41
За місяць експрес прослуховування та порівняння з варіантом програвача на 8 1540D 16 біт сформувалися такі враження:

PCM61 - нормальний мультибітник початкового рівня, доволі рівний та натуральний звуком

TDA1541 - як 1541, слухана багато разів. Ні більше ні менше.
По звуку та щось середнє між TDA1540 і PCM61 (PCM56)
Що цілком описується структурою - 6 DEM ланок (1540) і 10 біт R-2R цап
Відповідно по почерку та характеру звуку щось схоже

По тональності ок, - успадкувала переваги цих обох ЦАП.
По загальному рівню та класу, - десь на їх рівні.
Хороший компроміс по простоті, тональності, почерку, характеру та детальності.

Але не достатньо хороший, має свої огріхи та недоліки.
Вони цілком приємливо, але все ж відчутні.
Залишити в себе 1541 не захотілося.

Мікросхеми PCM58 з китайського айбею з невідомим походженням - походження таких мікросхем завжди є великою загадкою, по ходу оригінальні.
Звучать ок, майже точно так само як і оригінальні PCM1701 з СД програвача

Саму малость менше виражені та пом'якшені ВЧ.
По класу, детальності, розширенню, мікродинаміці - майже один в один.
Звучать по класу та концепції значно краще чим два перших, хоча і є свої слабкі місця, але абсолютно приємливо.

Я їх залишив, пакетна плата з двома 58 поставив в один з макетів транспорту на SD карті з аналоговим виходом на EF11, трансформатор на пермалої на вихід не ставив - тільки резистор і ламповий каскад.
Транспорт трактується від лампового клока на EF13

Думаю, в такому варіанті буду слухати час від часу і прослухаю як мінімум рік, - д же достойно та цікаво звучить!

PCM1701 - вони куплені в складі програвача, чівлялись до транспорту на СД карті, слухались.

Враження таке - конкретно ця пара 1701 з програвача трохи краща чим конкретно ця пара 58.
Основна відмінність, - чистіші вч, звук більш структурований, переконливий, наповнений, чіткий.
Але ці відмінності незначні

Я і до тепер думаю, що робити з цим програвачем, - випаяти з нього пару 1701 та зібрати з них подібний цап та піти в сторону прямого порівняння з 58 щоб остаточно розібратись що з них обрати
Чи продати і забути, залишивши собі тільки псм58 щоб інколи слухати

Поки зроблю паузу на декілька місяців

Наступна стадія - потрібно десь припасти парочку псм53-і та порівняти з псм58 і псм1701 та зрозуміти в чому основна відмінність та що з них обрати

(Отредактировал 26-10-2019 в 11:52 Nemo.)
Найти все сообщения

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 26-10-2019 11:41

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS