І того, суть і причини розробок, досліджень та експрериментів полягають в наступному.
До звучання всіх існуючих класичних мультибітних мікросхем ЦАП є питання та претензії.
Як приклад: TDA1541 - середнячок та компромісний варіант, хоч і приємливий.
PCM58 i PCM1701 - класом будуть вищі, але по тональності та натуральності є питання.
TDA1540 - всім ок, але 14 біт мало.
Відповідно, виникає бажання і потреба наростити бідність на 1540 і послухати та попорівнювати з PCM58 - що з того вийде.
У мене давно була ідея наростити бітність на 2 1540, додавши додаткові резистивні ланки двох молодших біт.
Але, з реалізацією не та все просто.
Для реалізації цього без використання операційників, є ряд схемотехнічних та реалізаційних обмежень.
Тому, для початку реалізував варіант 8 1540 по типу PCM63 та відслухав.
Далі продумав парочку схем резистивних ланок.
А лалі, недавно дивився схеми програвачів на PCM1701 і знайшов схему Denon DCD-1560.
В ньому реалізований 20 біт ЦАП 18 біт на PCM1701 і 2 біти на додаткових резистивних ланках.
Дивився їх схему, розбирався як працює.
Не впевнений, що в їх випадку ця довіска допомагає та що вона працює і що вона потрібна...
Але, ідея цікава.
У мене була подібна ідея, перед реалізацією знайшов цю, - як підтвердження запланованого формату, тому ок.
Найближчими днями планую реалізувати подібний варіант нарощення бітності 14 біт TDA1540 + 2 біт додаткові резистивні ланки.
І вихідний сигнал, для початку, отримати способом сумування напруг.
Поки це єдинний спосіб, який на вскидку, може працювати та діяти.
Реалізувати і відслухати цей варіант.
Далі уже буду рухатись в сторону підбору варіантів сумування струмів.
Сумування струмів являє собою не малу складність, адже 4х10^-3 / 2^16 = 61Х10-9
Тобто, при струму повної шкали 4 мА, струм молодшого біту має бути 61 нА.
А реалізувати швидку комутацію такого струму не малий квест, адже, навіть найменші ємності комутаторів вносять нереальну гору проблем...
Але, - потрібно з чогось почати, а далі буде, у мене уже є ряд ідей що можна опробувати, знп=айти шляхи.