Аудио, Видео собственной системы
Автор Сообщение
freesound Не на форуме
Ветеран

RE: Аудио, Видео собственной системы / 15-06-2021 05:23
(14-06-2021 22:54)Arny писал(а):  Не буду вдаваться в полемику…
Буду краток.
Простые писалки, к которым относятся и мобильные телефоны не способны нормально передать динамический диапазон !
Точно так же, не все системы, могут его воспроизвести. Поэтому, производители тихие звуки «вытягивают» на поверхность и весь материал звучит как бы насыщенней. Но при этом практически отсутствует эшелонирование - всё звучит плоско и практически в одну линию.
Глубокий бас… яркие тарелки и остальные ВЧ… а где они расположены в реалии ? Не на заднем ли плане стоят барабаны, ударная, треугольник и т.д.
Посему, запись Кости на голову выше.
Хотя предполагаю, что каждый останется при своём мнении.
И только время его может изменить…
Для розуміння того, що написав VNV73.

При низькій швидкості наростання сигналу і малому запасі динамічного діапазону відбувається погіршення розбірливості і зализування в атаці (обмеження розмаху сигналу). Якість високих частот страждає в першу чергу. Але так як ВЧ присутні в тембрі будь-якого інструменту, то його тональний баланс погіршується. Тут можна плутати промальовування ВЧ і їх надлишок, але це різні речі. Крім того, особливо непарні гармоніки зайве підкреслюють ВЧ і роблять їх жорсткими, що створює враження надлишку ВЧ. Живі інструменти так не звучать.

Що стосується "витягування" тихих звуків в зону чутності, тобто компресування, то воно в звукозапису застосовувалося завжди з технічної необхідності вмістити весь записуємий динамічний діапазон в можливості динамічного діапазону носіїв. Згоден з тим, що останнім часом цим стали зловживати в гонці за гучністью. Але не всі записи такі вже неслушабельні, ще можна багато чого знайти якісного.

З приводу розташування інструментів на сцені.
Ви давно були на живих концертах? Якщо говорити про музику з підзвучкою, то розташування музикантів на сцені взагалі перестало грати роль. Якщо казати про живу музику, то розташування інструментів по глибині театральної сцени диктується правильністю балансів в їх загальному звучанні в партері. Ударні і духові інструменти розташовуються глибше, тому що володіють більш високим звуковим тиском.

Що стосується записів Костянтина та інших учасників гілки. Всі ми володіємо різними смаками та вподобаннями і я не маю права нікого засуджувати. У Костянтина, наприклад, мені подобається гарне тембральне промальовування обертонів на СЧ. Швидше за все це заслуга гарного ЦАПа і джерела. І саме тому, що у всіх у нас дуже різні смаки і слухання музики має приносити задоволення, я виклав свої записи, той тип подачі музичного матеріалу, який імпонує мені, щоб зрозуміти, наскільки таке може подобатися при прослуховуванні музики у звичайній квартирі або будинку. Я не змагався в якості, співучості, мене цікавило зовсім інше - почерк більш концертної подачі звуку, наскільки він може бути цікавий іншим. Це якби ви прийшли в музичний салон, то щоб ви хотіли отримати? М'який розслабляючий саунд, що викликає кайф під камін і коньяк, або наближене до природнього натуральне звучання, можливо яке не завжди розташовує до комфортного розслабленню, але більш чесніше і природне.

Я не пишу звук своєї системи і не викладаю записи і моєю метою було саме те, що я написав вище.

Мені дуже шкода, що все наше спілкування звелося до меркантильного рівню "сам дурень". Так хотілося почути щось дійсно конструктивне.

З повагою...
(Отредактировал 15-06-2021 в 05:28 freesound.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Kir9790 , alex23 , oleg2566 , victorius

Сообщения в этой теме
RE: Аудио, Видео собственной системы - freesound - 15-06-2021 05:23
аналог - professo - 12-10-2022, 06:47
RE: аналог - slavikk - 12-10-2022, 09:28

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 4 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS