Выбор внешнего ЦАП
Автор Сообщение
freesound Не на форуме
Ветеран

RE: Выбор внешнего ЦАП / 29-08-2021 14:55
(28-08-2021 22:58)VNV73 писал(а):  Кроме того, оцифровать вейв-форму в изначальном виде невозможно, поскольку там половина колебаний - непереодические(Котельников и коллега из Львова по этому поводу молчат). Приходится это всё разбивать в ряды Фурье и из них пытаться складывать начальный сигнал. И доходит совсем до печального - до невозможности точно определить основную частоту каждого тембра.
Якщо Ви про мене, я не розбираюся в цій темі настільки професійно, щоб адекватно її обговорювати.
Є аспекти, які очевидні, такі як неможливість в цифрі повторити всі типи форм сигналу через низьку бітність, чи коли ми, наприклад, викачуємо типу "хай-рез", ми не знаємо, які маніпуляції були проведені при його створенні і чому часто хай -рез звучить гірше 44,1.

Я взагалі вважаю, що цифра це щось з одним обрізаним яйцем, крім ДСД з трактом, здатним відтворювати ДСД натів, та й то не всі ДСД записані чесно. Але одне очевидно - доступу до високоякісних записів більше в цифрі і іншої альтернативи немає, тому вихід в хороших ЦАПах і знаходженні прийнятних записів. Вініл і магнітофонні записи в свою чергу мають купу своїх недоліків і до 90-их років все це знали, обговорювали і ... плювалися. Але чомусь зараз це забули і стало модним віддавати їм пальму першості. Є в вінілі перлини за якістю запису, але ж в більшості все таке собi, трохи краще, трохи гірше. А послухати хочеться багато чого.

Тобто давайте дивитися реально на доступність форматів музичного матеріалу.
Найти все сообщения

Сообщения в этой теме
RE: Выбор внешнего ЦАП - freesound - 29-08-2021 14:55

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 15 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS