(26-12-2021 21:30)senyer писал(а): Александр, Привет!
Александр, хочу спросить ты раньше делал преобразование ток в напряжение после 1540 на трансформаторах, почему стал делать на резисторах?
Как звук изменился после замены трансформаторов на резисторы?
хуже лучше или примерно одинаково? и цена на резисторы в итоге дешевле так?
Доброго дня.
Так, раніше в деяких варіантах я ставив ви вихід намотані мною трансформатори на пермалої 1:10, а резистор перетворення I/U ставив в вторичну обмотку цього трансформатора.
Призначення трансформатора очевидне - трансформація струмів, напруг і опорів.
Умовно кажучи, для трансформації напруги і зменшення впливу шумів резистора перетворення I/U.
Я їх і тепер ставлю, див повідомлення https://hi-fi-forum.net/forum/thread-647...pid4366490
Цим, переробленим в 16 біт виробам не значним більше двох місяців з моменту їх пеперобки.
Трансформатори з них нікуди не зникали.
Більше того, я використовував різні варіанти перетворення I/U:
1. Резистор з трансформатором на пермалої
2. Резистор без трансформатора на пералої
3. Резистор з операційниками (Як в промислових СіДі плеєрах на 1540)
Кожний з них має свої переваги і недоліки, сильні та слабкі місця.
Трансформатор - чудовий інструмент.
Надає чимало переваг та можливостей.
Але він також має ряд недоліків, які обумовлюють його влив на сигнал, тобто звук.
І зміну його інформаційного та емоційного наповнення, - тобто спотворення.
Яким би не був ідеальним цей трансформатор, але, така уже природа природи, що спотворення там будуть мати місце і на слух їх чутно.
Тому, в реалізації ЦАП на TDA1540 16 біт з платою нарощення бітності на R-2R ланках я обрав варіант з найбільшою кількістю переваг і найменшою кількістю недоліків.
Але, всі інші варіанти 1, 2, 3 також можна використовувати, прийнявши їх за і проти.
(27-12-2021 23:05)senyer писал(а): Недавно сравнивал Марантс сд84 с Филипс сд472 на чипе 1541, Марантс СД84 на 1540 играл на много лучше!!! больше и глубже звук и разрешение лучше, на выходе плееров стоят одинаковые ОУ 4560
Це програвачі абсолютно різного класу та цінової категорії в реалізації по всьому - вони ну просто не можуть звучати на одному рівні...
В 84 стоїть 2 TDA1540D - це уже певний рівень.
Транс стоїть хороший живлення хороше.
Обвязка хороша.
В 472 транспорт примітивний, живлення примітивне обвязка примітивна.
В ньому може стояти або TDA1541A або TDA1541A-R1 або TDA1541.
Ну аж ніяк не TDA1541-S1
А якщо порозмислити логічно - TDA1540D не завадить порівнювати з TDA1541-S1
Не операційниками одними
---
Думаю, якби ви порівняли напряму скажімо,
MARANTZ CD-84 2 x TDA1540D – SAA7030 CDM-1 (14 біт)
з
MARANTZ CD-94 Mk II 2 x TDA1541A-S1 (Single Crown) CDM-1 (16 біт)
І ще в додаток з макетом ЦАП на 4 1540 14 біт епохи дворічної давності.
І з аналогічним ЦАП на 2 PCM53-I (16 біт)
Ну і сюди ж можна було ще додати щось на PCB58 PCM1701 (18 біт але заявлена лінійнйсть 15 біт)
Думаю, Ви б мало уяву що з них і як звучить, і де 14 біт, де 16 та чим вони відрізняються.
І мали б відповідь чи переграють PCB58 PCM1701 (18 біт але заявлена лінійнйсть 15 біт) PCM53-I (чесних 16 біт) та чим вони відрізняються