Детально можна подивитися мій блог на ютубі "Кава це математика"
1. Кава еспресо не має відношення до творчості. Це чітко зважена математика заготовки певної кількості закладки кави в грамах, підготовки таблетки кави та екстракції певної кількості грам за певну кількість секунд. Якщо цього притриматися то вийде еспресо. Якщо ні то просто кавовий напій
2. Eureka Sprcialista налаштовується дуже просто тому що має низьку швидкисть обертів. Недоліком є те що вона довго меле каву. Проте як раз потрапити в необхідну кількість грам за необхідну кількість секунд легко і легше ніж на тих же атомах чи геліосах.
Інша справа любителі Баратза вони ой як гаразд сварити Спешіаліту за відсутність точної шкали демонстрації рівня помолу. Але для еспресо це не потрібно зовсім. Це потрібно якщо є необхідність скакати між дрібним і великим помолом, для турки, для пуровера, для еспресо, туди сюди.