Використання AV-ресиверів в якості підсилювачів для прослуховування "стерео".
Автор Сообщение
DriverFirst Не на форуме
Ветеран

Використання AV-ресиверів в якості підсилювачів для прослуховування "стерео". / 21-11-2022 13:51
Доброго часу, шановні шукачі доброго звуку.
Цікава Ваша думка стосовно використання AV-ресиверів у якості підсилювачів звуку для прослуховування стерео. Колись, придбав б.в. ресивер Onkyo TX-SR503E.

Працював він в мене в якості ….саме в своїй якості він і працював у складі домашнього кінотеатру.Нарікань на його звучання в мене не було, окрім одного випадку, коли захисні реле вкрилися окіслами (звичайна хвороба) й довелося його трохи ремонтувати.
Кінотеатри зараз не актуальні, тому що один північний сусід зійшов з глузду. Тому ось багато чого вже продав. Думав на перший час залишити цей ресівер в якості підсилювача. Але наскільки якісно він зможе це робити?
Надивившись роликів в youtube, вирішив зробити якісь дослідження з допомогою програми RMAA й проаналізувати її результати. Не маючи референсної аудиокарти й аудіоінтерфейсу, використовував звукову вбудовану в материнську плату (для деяких висновків цього достатньо).
Ось результати самої звукової карти:

Як відомо, ресівери, використовують багато всяких електронних комутаторів на шляху аудіосигналу. Це не дуже добре впливає на якість звуку. Але є можливість активувати режим «direct», коли аудіосигнал потрапляє до вихідного каскаду по найкоротшому шляху. В мого ресівера цей режим називається «pure audio».
Так ось, що я на вимірював у режимі «стерео» й в режимі «pure audio»:
Як бачимо, в обох випадках це просто жах. Якщо у режимі «pure audio» можливо хоч якось слухати музику, то у режимі, коли аудіосигнал проходить через аудіопроцесор, той його спотворює до неможливості.
Ще, викладу вимірювання свого саморобного підсилювача на базі оригінальних TDA1514A:
Так саме питання в чому: чи є якась інформація про спотворення звуку аудиопроцессорами? Можливо це в мене такий бракований аппарат? Але щось мені підказує, що це не тільки так у мого Onkyo.

(Отредактировал 21-11-2022 в 14:01 DriverFirst.)
Найти все сообщения

Сообщения в этой теме
Використання AV-ресиверів в якості підсилювачів для прослуховування "стерео". - DriverFirst - 21-11-2022 13:51

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS